Είτε θέλετε να νιώθετε έτοιμοι για την παραλία, είτε αποφασίσατε να κάνετε μερικές αλλαγές, η γυμναστική δεν πρόκειται ποτέ να σας κάνει κακό. Και δεν χρειάζεται να είναι ούτε χρονοβόρα, ούτε ακριβή, μα ούτε και περίπλοκη. Οι παρακάτω τρεις ασκήσεις μπορούν να γίνουν στο σπίτι, και θα τονίσουν το πάνω μέρος του σώματός σας, δένοντας τους μύες της πλάτης, των ώμων και των χεριών. Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

Κάμψεις “διαμάντι”

Ξεκινήστε από την κλασική στάση της σανίδας/αρχή κάμψης, αλλά με την διαφορά ότι οι αντίχειρες και οι δείκτες σας πρέπει να ακουμπούν μεταξύ τους, σχηματίζοντας κατά κάποιο τρόπο ένα διαμάντι. Έπειτα, κάντε κανονικά κάμψεις. Προσπαθήστε να μην λυγίζετε την μέση σας όταν σπρώχνετε προς τα πάνω. Κάντε 3 σετ των 12 επαναλήψεων.

Το… καβούρι

Ξεκινήστε καθισμένοι στο πάτωμα, με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα στο πάτωμα. Τοποθετήστε τα χέρια σας δίπλα στους γλουτούς, σε ευθεία με τους ώμους, και τα δάχτυλα να δείχνουν προς τα έξω ελαφρώς. Υψώστε τους γοφούς ελαφρώς, και “περπατήστε” προς τα εμπρός, με το δεξί πόδι και το αριστερό χέρι. Πηγαίνετε εναλλάξ για λίγα βήματα προς τα εμπρός, και έπειτα κάντε βήματα προς τα πίσω. Αυτό ήταν μία επανάληψη. Κάντε συνολικά 10. Μην ανησυχείτε αν δεν βρείτε τον σωστό ρυθμό αμέσως… θα συμβεί!

Όρθιες έλξεις

Σταθείτε όρθιοι, με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων και με έναν αλτήρα σε κάθε χέρι. Το εσωτερικό του χεριού πρέπει να είναι στραμμένο προς τα κάτω. Ξεκινώντας την κίνηση από τους ώμους, σηκώστε τους αγκώνες προς τα πάνω. Σταματήστε μόλις οι αγκώνες φτάσουν στο επίπεδο του σαγονιού σας. Κάντε δύο σετ των 10 επαναλήψεων.

Πηγές:
Επιμέλεια Θοδωρής Διάκος

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;