Ναι, σίγουρα σε ένα μεγάλο ποσοστό η εμφάνιση του πολυπόθητου six pack απαιτεί προσεγμένη διατροφή και επαρκή αερόβια άσκηση για την μείωση του λίπους στην περιοχή. Όμως παράλληλα με τα παραπάνω, θα πρέπει να ακολουθείτε και μια προπονητική ρουτίνα που θα φέρει αποτελέσματα.

Ακολουθούν επτά σούπερ ασκήσεις για κοιλιακούς, τις οποίες μπορείτε να ενσωματώσετε στην εβδομαδιαία σας γυμναστική, έχοντας κατά νου να αφήνετε τουλάχιστον μια μέρα ξεκούρασης στο ενδιάμεσο.

Ροκανίσματα σε fitball

Παραλλαγή των κλασσικών ροκανισμάτων, με την χρήση fitball. Εκτελείτε 3 σετ των 20 επαναλήψεων.

Άρσεις ποδιών

Η συγκεκριμένη άσκηση δουλεύει περισσότερο το κάτω μέρος του ορθού κοιλιακού και μπορεί να γίνει σε στρώμα ή σε πάγκο. Κάνετε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Σανίδα

Ισομετρική άσκηση με την οποία δουλεύετε τους κοιλιακούς, χωρίς στην ουσία να τους «κουνάτε». Ξεκινήστε κάνοντας την για τριάντα δευτερόλεπτα και ανά εβδομάδα αυξήστε τον χρόνο κατά 30 δευτερόλεπτα.

Πλάγια σανίδα

Η ίδια σανίδα, μόνο που τώρα στρέφετε τον κορμό σας στο πλάι και μένετε ακίνητοι έτσι ώστε να επικεντρωθείτε περισσότερο στην πλάγια μοίρα των κοιλιακών. Και πάλι ξεκινάτε με 30 δευτερόλεπτα σε κάθε πλευρά και αυξάνετε τον χρόνο ανά εβδομάδα.

Πλάγιοι κοιλιακοί στην τροχαλία

Εξαιρετική άσκηση η οποία επικεντρώνεται στην πλάγια μοίρα των κοιλιακών. Εκτελείτε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Κοιλιακοί «ποδήλατο»

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια πίσω από τον αυχένα και τα πόδια ψηλά. Ξεκινήστε να κάνετε πετάλι με τα πόδια, ενώ παράλληλα στρίβετε τον κορμό σας εναλλάξ μια δεξιά και μια αριστερά. Εκτελείτε 15 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά για 3 σετ.

Στροφές κορμού με medicine ball

Πάρτε μια medicine ball στα χέρια σας (θα την βρείτε σε καταστήματα με είδη γυμναστικής), λυγίστε τα γόνατά σας, και σηκώστε τον κορμό σας ώστε η πλάτη σας να μην ακουμπάει στο έδαφος. Από εκεί, στρέψτε εναλλάξ τον κορμό σας δεξιά και αριστερά ακουμπώντας την μπάλα μια στη δεξιά και μια στην αριστερή πλευρά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο