Πολλοί από εμάς δοκιμάζουμε κάθε χρόνο αρκετές δημοφιλείς μεθόδους γυμναστικής—και, προφανώς, κάθε χρόνο φαίνεται να ξεπηδούν όλο και περισσότερες. Αλλά λίγες είναι αυτές που αντέχουν την δοκιμή του χρόνου και παραμένουν στο… συλλογικό μας υποσυνείδητο. Ποιες είναι οι τάσεις της γυμναστικής που θα μας απασχολήσουν περισσότερο φέτος;

Ώρα για παιχνίδι

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι ένα από τα μεγαλύτερα trends που θα δούμε φέτος θα έχει να κάνει με την επιστροφή σε τρόπους γυμναστικής από το παρελθόν μας. Ομαδικές δραστηριότητες όπως παιχνίδια, τα οποία θα είναι τροποποιημένα ώστε να καίμε θερμίδες, αλλά και να προσέχουμε τις κινήσεις μας και να έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας.

Μαθήματα γυμναστικής μέσω live-streaming

Δεν αποτελούν νέο, αλλά φαίνεται πως το 2018 θα είναι η χρονιά τους, καθώς επιτρέπουν σε όλους να κάνουν γυμναστική στο σπίτι, λαμβάνοντας όμως τις κατάλληλες οδηγίες από τους εκπαιδευτές. Το γεγονός ότι είναι live και όχι απλά βίντεο στο YouTube προσφέρει και άμεση δυνατότητα επικοινωνίας.

Γυμναστική με ζώα

Από το να βγαίνουμε για τρέξιμο με τον σκύλο μας, μέχρι να γραφτούμε σε στούντιο για… cat yoga, το 2018 ίσως να είναι η χρονιά που οι χνουδωτοί μας φίλοι ενσωματώνονται και στο πρόγραμμα γυμναστικής μας. Οτιδήποτε μας βοηθάει να περνάμε περισσότερη ώρα με ζώα, μας φαίνεται καλή ιδέα.

Μποξ

Το μποξ δεν είναι με κανέναν τρόπο νέα μέθοδος γυμναστικής, αλλά έχει χρόνια να αποτελέσει κομμάτι της μόδας. Το 2018, οι ειδικοί εκτιμούν πως πρέπει να περιμένουμε comeback του δημοφιλούς αθλήματος, με την μεγαλύτερη συμμετοχή μάλιστα να προέρχεται από γυναίκες. Και αυτά είναι νέα που μας κάνουν πολύ, πολύ χαρούμενους.

Οικογενειακά μαθήματα

Αερόμπικ, ασκήσεις με βάρη… όλα αυτά μπορούν να γίνουν με ολόκληρη την οικογένεια. Δεν μας ακούγεται καθόλου κακή ιδέα, καθώς όχι μόνο θα βοηθήσει τους γονείς να περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους, αλλά θα διδάξει και στα παιδιά από μικρή ηλικία την αξία της γυμναστικής.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
28 κορυφαίοι ειδικοί σε Ελλάδα και Ευρώπη στο 9ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ)
Φόρουμ Δελφών: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ατμομηχανή επενδύσεων και καινοτομίας
Σοβαρός ο αντίκτυπος από το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ