Πολυάριθμες μελέτες την έχουν συσχετίσει με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη, καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού, καθώς αποτελεί μία "ηπίας εντάσεως καρδιαγγειακή άσκηση".

Η κηπουρική μπορεί να είναι από μία μέτριας εντάσεως αεροβική άσκηση έως μία υψηλής εντάσεως.

Σε αντίθεση με το τζόγγινγκ και τις ασκήσεις με βάρη που εστιάζουν σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, οι δραστηριότητες όπως η κηπουρική εξασκούν πολλούς και διαφορετικούς μυς του σώματος, με αποτέλεσμα να παρέχουν μια καλά ισορροπημένη προπόνηση. Η κηπουρική καίει επίσης πολλές θερμίδες.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της κηπουρικής είναι ότι μπορεί να ασχοληθεί κάποιος με αυτήν δίχως να κάνει βήμα από το σπίτι του και δίχως να χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό. Είναι επίσης κατάλληλη για όσους δεν μπορούν να ασχοληθούν με κάποια πιο κοπιώδη δραστηριότητα, επειδή λ.χ. πάσχουν από κινητικά προβλήματα, χρόνιους πόνους ή έχουν μεγάλη ηλικία. Επιπλέον, έχει ένα πλεονέκτημα που δύσκολα αποκτούν άλλα είδη φυσικής δραστηριότητας: "κολλάει" κάποιος μαζί της και είναι πολύ πιθανό να την εξασκεί συχνά.

Η κηπουρική μπορεί επίσης να καταπολεμήσει το στρες αποτελεσματικότερα από άλλες χαλαρωτικές δραστηριότητες, όπως το διάβασμα.

Μελέτες δείχνουν πως όσοι ασχολούνται σχεδόν καθημερινά με την κηπουρική έχουν μεγαλύτερη όρεξη για ζωή και κοιμούνται καλύτερα. Η κηπουρική μπορεί να παράσχει σημαντικό όφελος και στην διατροφή μας. Οι ειδικοί λένε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά που καλλιεργούμε μόνοι μας είναι ό,τι πιο υγιεινό μπορούμε να φάμε.

premium.paratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια