Η έλλειψη χρόνου ίσως είναι η πιο συχνή δικαιολογία που θα ακούσουμε όταν κάποιος δεν γυμνάζεται αρκετά. Και είναι πολύ λογικό. Με τη δουλειά, με όλες τις άλλες υποχρεώσεις (ας μην μιλήσουμε και για όσους έχουν παιδιά), το να αφιερώσουμε μια ολόκληρη ώρα στη γυμναστική, μας φαίνεται αδύνατο.

Έχουμε καλά νέα, λοιπόν, ειδικά για όσους ξεκινούν τώρα τη γυμναστική ή έκαναν για αρκετό καιρό καθιστική ζωή. Το να κάνετε γυμναστική για μικρά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό.

Ορίστε, λοιπόν, δέκα υπέροχοι τρόποι για να βάλετε την άσκηση στην καθημερινή σας ζωή, σε μικρές και εύκολες δόσεις που μπορείτε να επαναλαμβάνετε μέσα στην ημέρα.

  • Σταματήστε να παίρνετε το ασανσέρ, και ανεβαίνετε με τις σκάλες. Αν είστε σε πολύ ψηλό όροφο, τουλάχιστον περπατήστε το μισό της διαδρομής.
  • Όταν βλέπετε τηλεόραση, κάντε μερικές ασκήσεις κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων, όπως αλματάκια επιτόπου, καθίσματα, κάμψεις, ροκανίσματα και προβολές.
  • Μετά το μεσημεριανό στη δουλειά, κάντε ένα δεκάλεπτο διάλειμμα για να περπατήσετε στο τετράγωνο.
  • Αν έχετε παιδιά, αντί να τα περιμένετε να τελειώσουν κάποια από τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, προτιμήστε να βγείτε παράλληλα για περπάτημα.
  • Κάντε ένα μικρό, δεκάλεπτο πρόγραμμα με το που ξυπνάτε. Για παράδειγμα, 25 αλματάκια επιτόπου, 15 καθίσματα, 15 κάμψεις και λίγο επιτόπου τρέξιμο.
  • Αν έχετε σκάλες στη δουλειά, κάντε κάθε μέρα ένα διάλειμμα για δέκα λεπτά και προσπαθήστε να ανεβείτε και να κατεβείτε όσο περισσότερους ορόφους γίνεται.
  • Δοκιμάστε να κάνετε για δέκα λεπτά yoga ή Pilates. Υπάρχουν αρκετά μικρά προγράμματα που μπορείτε να κάνετε μέσα σε τόσο χρόνο, και άπειρα βίντεο με οδηγίες online.
  • Αν έχετε παιδιά, παίξτε μαζί τους έξω. Ρωτήστε τα τι παιχνίδι έχουν όρεξη να παίξουν και αφήστε τον εαυτό σας να διασκεδάσει—και να αυξήσει παράλληλα τους παλμούς της καρδιάς.
  • Αν έχετε ραντεβού και έχετε καθυστερήσει, περπατήστε λίγο. Αυτά τα δέκα λεπτά που θα περνούσατε καθισμένοι, περιμένοντας, μπορούν να γίνουν λίγο γρήγορο περπάτημα μέχρι να έρθει η σειρά σας.
  • Αλλάξτε τον τρόπο που πηγαίνετε στη δουλειά. Αν δεν είναι δυνατό να περπατήσετε όλη τη διαδρομή, κατεβείτε δύο στάσεις του λεωφορείου ή μία στάση του μετρό νωρίτερα—πόσο μάλλον, για να το καταφέρετε αυτό, θα χρειαστεί να ξυπνάτε και λίγο νωρίτερα. Και αυτό έχει πολλά σημαντικά οφέλη.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο