Ιδρυτής της εταιρίας "δια…της Τροφής"
Κηφισίας 235, Κηφισιά 145-61
Τηλ-Fax: 210-6230231
Website: www.dia-trofis.gr
E-mail:info@dia-trofis.gr

Ο Πέτσιος Δημήτριος αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου το 2003. Παράλληλα με την έναρξη της επαγγελματικής του καριέρας συνέχισε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία στον ίδιο χώρο με το διετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Άθλησης και Διατροφής (Msc) όπου και αρίστευσε, λαμβάνοντας δύο συνεχόμενα αριστεία στα επιστημονικά πεδία της Εργομετρίας, Εργοφυσιολογίας, Βιοχημείας της Άσκησης και Μεταβολισμού, Ενεργειακού Μεταβολισμού και Σύστασης Σώματος, Διατροφικής υποστήριξης Αθλητών, Διατροφής στον Πρωταθλητισμό και άλλων.

Ταυτόχρονα συνεργάστηκε και σε ιδιωτικό επίπεδο με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Διατροφής-Διαιτολογίας Λάμπρο Συντώση και το Λέκτορα Εργοφυσιολογίας και Διατροφικής Αγωγής Αθλουμένων, Σταύρο Κάβουρα, αποκομίζοντας σημαντικές γνώσεις και πείρα σε ότι αφορά στην επιστημονική υποστήριξη αθλητών αλλά και στην εφαρμογή του Μοντέλου Γνωσιακής-Συμπεριφοριστικής Τροποποίησης (C.B.T.), ιδίως σε παιδιά.

Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων υγείας, διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας κ.α. ενώ και ο ίδιος έχει διατελέσει ομιλητής σε ημερίδες σε σχολεία, πολιτιστικά κέντρα και πολυμαθησιακούς χώρους αλλά και σε σεμινάρια και ενημερωτικές εκπομπές με θέμα τη διατροφή.

Μέχρι στιγμής, στο ακαδημαϊκό ενεργητικό του έχει μια δημοσίευση πρωτότυπης έρευνας σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό Χημείας Τροφίμων και μια ανακοίνωση σε Πανελλήνιο Συνέδριο Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρωσης.

Η επαγγελματική του καριέρα περιλαμβάνει τομείς όπως η Κλινική και Συμβουλευτική Διατροφή, η εφαρμογή του C.B.T., η Αθλητική Διατροφή, η επιστημονική υποστήριξη φορέων, συλλόγων, εταιριών κ.α.

Παράλληλα, αρθρογραφεί τακτικά σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, εφημερίδες, περιοδικά για αθλητές, διαδικτυακούς χώρους και περιοδικά για την υγεία και τη διατροφή.

Το 2008 ίδρυσε το «δια…της Τροφής, Έλεγχος Μεταβολισμού & Τροποποίηση Συμπεριφοράς» και την επιστημονική του ομάδα.