Μπορεί η νέα χρονιά να μας βρήκε λιγότερο ενθουσιασμένους από ότι συμβαίνει συνήθως και φορτωμένους με περισσότερες ανησυχίες αλλά και παραπανίσια κιλά. Μπορεί ήδη να ανατρέξατε στην αποτοξίνωση που θα σας ξεφουσκώσει και θα σας δώσει το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίσετε τη δίαιτα αφού τα πρώτα 2 κιλά θα έχουν χαθεί, όμως μήπως πλέον είστε σίγουροι πως η ίδια δίαιτα θα σας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο σκαμπανέβασμα των κιλών, την κούραση, την απογοήτευση, την παραίτηση και τελικά την αύξηση βάρους;

Αναθεωρώντας τον τρόπο που επιλέγετε να χάσετε το βάρος μπορείτε να αφήσετε πίσω σας μια για πάντα τα κιλά των εορτών. Πώς;

Η προετοιμασία…. Κάθε νέο ξεκίνημα, όπως μια νέα δουλειά ή ο ερχομός ενός νέου παιδιού, για να στεφθεί με επιτυχία απαιτεί προετοιμασία. Το ίδιο ισχύει και στο αδυνάτισμα. Προετοιμαστείτε, δίνοντας χρόνο στον εαυτό σας για να σκεφθείτε αν πραγματικά θέλετε να χάσετε βάρος και για ποιο λόγο.

Άγχος και πανικός είναι πάντα οι χειρότεροι σύμβουλοι και σας οδηγούν σε λάθος 'στιγμή εκκίνησης'. Η αναζήτηση του λόγου για τον οποίο θέλετε να χάσετε βάρος είναι απαραίτητη. Είναι λόγοι υγείας; Μήπως με το να κλείσετε τα μάτια σας σε μερικά περιττά κιλά, αυτά θα αυξηθούν μέχρι της επόμενες διακοπές, δημιουργώντας σας προβλήματα υγείας; Θέλετε να αρέσετε περισσότερο στον εαυτό σας; 'Κλείστε τα αυτιά σας' σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως γεγονότα ή ανθρώπους που σας πιέζουν να αλλάξετε.

Όσο πιο προσωπική είναι η αιτία που σας ωθεί στο αδυνάτισμα τόσο πιο σίγουρη είναι η επιτυχία.

Και οι στόχοι; Ο στόχος βάρους για τους περισσότερους ανθρώπους είναι συνήθως όσα περισσότερα κιλά στο μικρότερο δυνατό διάστημα. Κι έπειτα; Επανέρχεστε στις παλιές 'κακές' συνήθειες και πυροδοτείτε το φαύλο κύκλο της επαναπρόσληψης φαγητού.

Κι όμως το σώμα δεν αποτελεί μια καλοκουρδισμένη μηχανή αλλά ένα πολυμήχανο σύστημα που αγαπά τις ισορροπίες και αντιδρά σε οποιαδήποτε βεβιασμένη κίνηση τις διαταράσσει, 'κολλώντας' σας στο ίδιο βάρος. Τοποθετώντας, εφικτούς και ρεαλιστικούς στόχους βοηθάτε οι ίδιοι τον εαυτό σας να αποφύγει ή να καθυστερήσει αυτήν την αντίδραση και έτσι προστατεύετε τον εαυτό σας από το αίσθημα της απογοήτευσης που συνήθως σας ακινητοποιεί.

Ο ιδανικός ρυθμός απώλειας είναι το 0,5 με 1 κιλό την εβδομάδα, ανάλογα με τον οργανισμό. Έτσι αποφεύγετε οποιοδήποτε 'σαμποτάζ' του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνετε να πετύχετε το σημαντικότερο στόχο, τη διατήρηση.

Η κατάλληλη μέθοδος… η δική σας μέθοδος! Σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα, η επιτυχημένη και αποτελεσματική μέθοδος απώλειας βάρους είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη διατήρησή του και μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν καταφέρουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε, ερμηνεύουμε, αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε απέναντι στο φαγητό.

Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται σε μια καλά δομημένη στρατηγική που δεν περιλαμβάνει μόνο την απόκτηση γνώσεων γύρω από τη διατροφή, αλλά και την τροποποίηση των διατροφικών συμπεριφορών που εμποδίζουν την απώλεια βάρους και την υιοθέτηση νέων συνηθειών που θα σας βοηθήσουν να συντηρήσετε το βάρος και να βελτιώσετε την εμφάνισή σας.

Μια τέτοια διαδικασία μπορεί να σχεδιαστεί μονάχα από ομάδα κατάλληλα καταρτισμένων επιστημόνων - διαιτολόγων.

Καλή Χρονιά!

Πηγές:
www.nutrimed.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο