Έχει έρθει επίσημα το καλοκαίρι χωρίς να το καταλάβουμε. Αυτός ο χειμώνας σίγουρα τράβηξε αρκετά, και οι πρόσφατες κακοκαιρίες ήρθαν να μας μπερδέψουν, αλλά η αλήθεια είναι πως η εποχή της παραλίας είναι για τα καλά εδώ. Οπότε, αρχίσαμε να ψάχνουμε για συμβουλές, ώστε να βγούμε στην παραλία με τους πιο γραμμωμένους κοιλιακούς που μας επιτρέπει το σώμα μας. Κι αυτό απαιτεί αλλαγές στην διατροφή, μιας και το 80% ενός καλού σώματος προέρχεται από το πόσο σωστά και ισορροπημένα τρεφόμαστε.

Κόψτε όλες τις ένοχες απολαύσεις

Είτε χρειάζεστε ένα γλυκό, είτε ένα ποτήρι κρασί το βράδυ, είτε ξεδίνετε το στρες τρώγοντας πατατάκια, αυτές οι μικρές απολαύσεις πρέπει να φύγουν. Το αλκοόλ ειδικά είναι ιδιαίτερα βλαβερό, μιας και καθυστερεί τον ρυθμό με τον οποίο καίμε λίπος. Ένα ποτήρι κρασί χρειάζεται μισή ώρα περπάτημα για να “καεί”, χωρίς να υπολογίζουμε πως το αλκοόλ συνήθως οδηγεί σε… περισσότερο αλκοόλ.

Μην προσπερνάτε γεύματα

Αν νομίζετε ότι θα δείτε γρήγορα αποτελέσματα μειώνοντας δραστικά τις θερμίδες που καταναλώνετε, κάνετε λάθος. Το μόνο πράγμα που χάνουμε με αυτόν τον τρόπο είναι μυϊκή μάζα. Το να προσπερνάμε γεύματα, ελπίζοντας να περιορίσουμε το φαγητό που καταναλώνουμε απλά μας κάνει να λιμοκτονούμε στο τέλος της ημέρας – οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη κατανάλωση. Η σωστή τακτική είναι να τρώμε πέντε με έξι ελαφρά γεύματα την ημέρα. Έτσι, οι θερμίδες θα κατανεμηθούν ισόποσα κατά την διάρκεια της ημέρας, και το σώμα καίει τις πιο πρόσφατες, αντί να τις αποθηκεύει. Προσπαθήστε, όταν τελειώνετε το φαγητό, να είστε ακόμα λίγο πεινασμένοι.

Μαγειρέψτε στο σπίτι

Κάθε φορά που τρώμε έξω, καταναλώνουμε γύρω στις 1.500 θερμίδες. Το ψωμί, τα τηγανιτά και οι διάφορες σως μπορούν να είναι καταστροφικά. Συνεπώς, αν δεν είστε διατεθειμένοι να κόψετε το φαγητό από έξω για λίγο καιρό (που θα σας βοηθήσει να αποταμιεύσετε έξτρα χρήματα για τις καλοκαιρινές διακοπές), πριν πάτε στο εστιατόριο φροντίστε να έχετε πιει ένα ποτήρι νερό και να προσέχετε πολύ τις μερίδες σας.

Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις