Πολλοί από εμάς στην προσπάθειά μας να χάσουμε εύκολα και γρήγορα βάρος, αγχωνόμαστε πολύ, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να καταφεύγουμε συχνά σε ανορθόδοξες μεθόδους, οι οποίες όχι μόνο δεν θα επιφέρουν κάποιο μόνιμο αποτέλεσμα, αλλά μπορούν και να αποβούν επιβλαβείς για τον οργανισμό μας.

  • Καλό είναι να μην προσλαμβάνουμε λιγότερες από 1200 θερμίδες ημερησίως. Και αυτό διότι με μια πολύ υποθερμιδική διατροφή (800 θερμίδες), ο οργανισμός μας μετά από ένα διάστημα θα εξαθενήσει και πολύ πιθανόν να εμφανίσει σημάδια κούρασης και αδυναμίας.
  • Προσπαθούμε να μην παραλείπουμε γεύματα και σνακς κατά τη διάρκεια της ημέρας νομίζοντας πως κατ’αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσουμε θερμίδες, Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε καθημερινά τα 3 κυρίως γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό) και τα 2 ενδοιάμεσα σνακς (δεκατιανό, απογευματινό).
  • Πολλοί πέφτουμε στην παγίδα και παραλείπουμε συστηματικά μόνο το βραδυνό μας γεύμα για να γλιτώσουμε θερμίδες, κάτι το οποίο είναι λάθος, διότι ο οργανισμός θα μείνει πολλές ώρες νηστικός μέχρι το επόμενο γεύμα (πρωινό). Ένα κεσεδάκι γιαούρτι με μέλι, ένα αυγό βραστό με φρυγανιές, μία τονοσαλάτα, δημητριακά με γάλα, είναι επιλογές οι οποίες και θα μας χορτάσουν και θα μας προσφέρουν αρκετά θρεπτικά συστατικά, δίνοντάς μας ελάχιστες θερμίδες.
  • Δεν αποκλείουμε τρόφιμα από κάποια συγκεκριμένη ομάδα τροφίμων πχ κόκκινο κρέας, νομίζοντας ότι κατ’αυτόν τον τρόπο θα χάσουμε πιο εύκολα βάρος, αλλά προσπαθούμε να καταναλώνουμε τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων (αμυλούχα, ψάρι, κοτόπουλο, κόκκινο κρέας, όσπρια, λαδερά).
  • Προσπαθούμε να αποφύγουμε τη μονοφαγία, την κατανάλωση δηλαδή μεγάλων ποσοτήτων από ένα μόνο συγκεκριμένο φαγητό (πχ ρύζι, πατάτες, φρούτα), διότι αυτή η μέθοδος είναι σίγουρο ότι μετά από λίγο θα μας κουράσει, θα μας προκαλέσει πείνα, έλλειψη θρεπτικών συστατικών και αβιταμίνωση.
  • Δεν κόβουμε τελείως την κατανάλωση των γλυκών, διότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα κάποια στιγμή ο οργανισμός μας να πέσει στο λεγόμενο ‘σύνδρομο στέρησης’ αλλά προσπαθούμε να τα καταναλώνουμε με μια συχνότητα 1 φορά/εβδομάδα.
  • Κάνουμε κάποια δραστηριότητα πχ περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι, αλλά όχι σε εξοντωτικό βαθμό για να κουράσουμε τον οργανισμό μας, αλλά για να τον γυμνάσουμε και να τον οδηγήσουμε στην ομαλή απώλεια λίπους. Μια συχνότητα 3-4 φορές εβδομάδα από περίπου 30-45 λεπτά από την άσκηση της αρεσκείας μας είναι ό,τι πρέπει.
  • Δεν πρέπει να έχουμε σαν στόχο την αστραπιαία απώλεια βάρους, αλλά να επιλέγουμε εφικτούς και ρεαλιστικούς στόχους, οι οποίοι θα έχουν μόνιμα αποτελέσματα.
  • Κάτι το οποίο πολλοί από εμάς κάνουμε όταν είμαστε σε δίαιτα είναι να παθαίνουμε εμμονή με το βάρος μας και να ζυγιζόμαστε όχι μόνο σε καθημερινή βάση, αλλά ακόμα και 2,3 φορές/ημέρα. Δεν υπάρχει κανένας απολύτος λόγος να τρελαινόμαστε να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Μία φορά/εβδομάδα  να ζυγιζόμαστε είναι υπεραρκετό για να δούμε μια ικανοποιητική απώλεια βάρους.
  • Πολλοί προκειμένου να επιτύχουμε μια πολύ γρήγορη απώλεια βάρους, καταφεύγουμε στη χρήση καθαρτικών, μέθοδος η οποία είναι ανορθόδοξη και μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό μας (αφιδάτωση, αβιταμίνωση).
  • Καλό είναι να μην πειραματιζόμαστε μόνοι μας εφαρμόζοντας διάφορες μεθόδους, αλλά να ζητήσουμε τη βοήθεια ενός διαιτολόγου, ο οποίος με τη σωστή καθοδήγηση και ένα ισορροπημένο και εξατομικευμένο διαιτολόγιο, θα μας οδηγήσει στην επιθημητή απώλεια βάρους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία