Το καλοκαίρι είναι ίσως η αγαπημένη μας εποχή, αλλά όσο περισσότερο χαλαρώνουμε, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος να κερδίσουμε μερικά παραπανίσια κιλά. Κι επειδή θέλουμε να φροντίσουμε την σιλουέτα και την υγεία μας, με αυτούς τους τρόπους θα καταφέρουμε να παραμείνουμε δραστήριοι και fit!

Περισσότερο αβοκάντο

Μη φοβάστε τις θερμίδες, μη φοβάστε και τα λιπαρά. Σε σχέση με τις περισσότερες (ένοχες) απολαύσεις του καλοκαιριού, το αβοκάντο (και το υπέροχο γκουακαμόλε) δεν πρόκειται να μας κάνουν κακό και να μας φορτώσουν με συστατικά που δεν χρειαζόμαστε.

Καλύτερα με παρέα

Επειδή η γυμναστική μέσα στην ζέστη ακούγεται λιγάκι σαν αγγαρεία, μια καλή ιδέα είναι να μην γυμνάζεστε μόνοι. Διαλέξτε κάποιον φίλο σας, και ξεκινήστε γυμναστική παρέα, για να βοηθάτε και να στηρίζετε ο ένας τον άλλο.

Μικρές… αποτοξινώσεις

Η αποτοξίνωση ως έννοια είναι μύθος (τα νεφρά μας κάνουν ήδη πολύ καλά την δουλειά τους), αλλά δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να οργανώνουμε μερικές μέρες που θα τρεφόμαστε πιο χαλαρά κα ελαφριά. Κρύες σούπες, smoothies και σαλάτες με φρέσκα λαχανικά, που θα βοηθήσουν και το πεπτικό μας σύστημα να λειτουργεί καλύτερα.

Περπατάμε περισσότερο

Ναι, η ζέστη μερικές φορές δεν υποφέρεται. Αν, όμως, προστατευθείτε από τον ήλιο, προσπαθήστε να περπατάτε περισσότερο. Σταματήστε μια στάση νωρίτερα με το λεωφορείο, παρκάρετε το αυτοκίνητο ένα τετράγωνο πιο μακριά, και ανεβείτε με τις σκάλες αντί με το ασανσέρ. Οι θερμίδες που θα καίτε, λίγο-λίγο, συσσωρεύονται και κάνουν μεγάλη διαφορά!

Περισσότερες φυτικές ίνες

Αυτό το κόλπο δεν έχει να κάνει μόνο με το καλοκαίρι, αλλά το εφαρμόζουμε καθημερινά, ούτως ή άλλως. Ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα γερό πρωινό, γεμάτο φυτικές ίνες (με βρώμη, για παράδειγμα) και νιώθουμε όλη την ημέρα χορτασμένοι, χωρίς να χρειαστεί να καταφεύγουμε σε λιπαρά σνακ.

Ακόμα περισσότερο νερό

Ειδικά μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, που ο κίνδυνος αφυδάτωσης είναι μεγαλύτερος από ποτέ, πρέπει να πίνουμε άφθονο νερό καθημερινά. Δεν υπάρχει λειτουργία του οργανισμού μας που να μην ωφελείται.

Μικρό μέγεθος

Παγωτό; Ένας παγωμένος λάτε; Μια γλυκιά απογευματινή απόλαυση; Επιλέγουμε το πιο μικρό μέγεθος που μπορούμε να βρούμε—πιστέψτε μας, θα είναι αρκετό για να ικανοποιήσει την όρεξή σας εκείνη τη στιγμή.

DIY παγωτό

Αντί να αγοράσετε έτοιμο παγωτό, γεμάτο ζάχαρη και περιττές θερμίδες, φτιάξτε μόνοι σας μια γρανίτα στο σπίτι. Ρίξτε στο μπλέντερ φρέσκα μούρα με λίγο γάλα αμυγδάλου ή γιαούρτι, τοποθετήστε στην κατάψυξη για λίγες ώρες, και έχετε μια δροσερή απόλαυση χωρίς ενοχές.

Πιείτε… ροζέ

Το ροζέ κρασί περιέχει λίγες θερμίδες σε σχέση με άλλα ποτά, και αποτελεί πολύ ωραία και δροσερή επιλογή—που δεν θα σας μεθύσει τόσο γρήγορα όσο ένα ποτήρι σκληρού αλκοόλ.

Κοιμηθείτε καλύτερα

Απλό και κατανοητό: Όσο λιγότερο κοιμάστε, τόσο χειρότερη θα είναι η κατάσταση της υγείας σας, από κάθε άποψη. Αν η ζέστη σας δυσκολεύει, προσπαθήστε να δροσίσετε τον χώρο που κοιμάστε κατά την διάρκεια της ημέρας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κορωνοϊός: Η Ιταλία τίμησε τη μνήμη των νεκρών της CoViD
Ο Μπάιντεν προωθεί διάταγμα για την έρευνα της υγείας των γυναικών
Ογκολογικό "Μ. Βαρδινογιάννη": Νέα παράταση στην έναρξη λειτουργίας