• Μην ξεχνάτε το πρωινό
    Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα καλό πρωινό το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει άπαχα γαλακτοκομικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα εποχής, ή ακόμη ένα κομμάτι κέικ, ή ένα τοστ ή ένα αυγό βραστό. Προτιμήστε το μέλι της περιοχής που θα βρεθείτε ή κάποια σπιτική μαρμελάδα. Το πρωινό κρίνεται απαραίτητο γιατί θα σας "κρατήσει" μέχρι το επόμενο γεύμα και θα αποφεύγετε τα τσιμπολογήματα όπως τυρόπιτες, κρουασάν βουτύρου κτλ.
  • Προτιμήστε φρούτα και όχι χυμούς
    Τα φρούτα γεμίζουν το στομάχι γιατί είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σε αντίθεση με τους χυμούς που αποτελούν συμπυκνωμένη μορφή ενέργειας. Άλλωστε οι φυτικές ίνες, βοηθούν να λυθεί το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας που παρατηρείται συχνά λόγω αλλαγής μέρους.
  • Τσιμπολογήστε έξυπνα
    Αν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας θέλετε να φάτε κάτι, αυτό μπορεί να είναι καρότο ή αγγούρι με λεμόνι ή 1-2 φρούτα ή 1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών που σίγουρα θα σας δροσίσουν και θα απομακρύνουν το αίσθημα της πείνας.
  • Αφαιρείτε το ορατό λίπος από το κρέας που τρώτε
    Προσπαθήστε να τρώτε άπαχα κρέατα και φαγητά ελαφριά μαγειρεμένα χωρίς πολύ λάδι, σάλτσες και βαριά μπαχαρικά. Επιβάλλέτε να τρώτε ελαφριά για να μπορέσετε να κολυμπήστε. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον 2 ώρες από το τελευταίο γεύμα σας.
  • Δεν χρειάζεται να λείπει το γλυκό από το καλοκαίρι
    Προτιμήστε τα παγωτά χαμηλών λιπαρών ή γρανίτα ή φτιάξτε ζελέ με γιαούρτι. Μπορείτε επίσης να τρώτε ξέρα φρούτα όπως βερίκοκα, δαμάσκηνα ή γλυκό του κουταλιού τα οποία περιέχουν μόνο υδατάνθρακες και καθόλου λίπος.
  • Προτιμήστε τα ψάρια και τους ψαρομεζέδες
    Αποφύγετε τα τηγανιτά και προτιμήστε ψάρια και θαλασσινά τα οποία κυριαρχούν το καλοκαίρι συνοδευόμενα με λίγο ούζο αρκετό νερό και πολλά παγάκια. Τα ψάρια που βρίσκονται σε αφθονία τους καλοκαιρινούς μήνες είναι: γόπα, γωβιός, κολιός, κουτσομούρα, λυθρίνι, μελανούρι, παλαμίδα, πέρκα, σαρδέλα, σάλπα, σκορπιός, σπάρος, στείρα, συναγρίδα, σφυρίδα, τσιπούρα.
  • Μην ξεχνάτε το νερό
    Ο οργανισμός μας χρειάζεται νερό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, γιατί ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και εμποδίζει την αφυδάτωση. Το νερό δεν πρέπει να αντικατασταθεί από αναψυκτικά τα οποία όχι μόνο δεν ξεδιψάνε αλλά προσθέτουν και άχρηστες θερμίδες.
  • Προτιμήστε ποιότητα και όχι ποσότητα
    Μπορείτε να απολαύσετε τις παραδοσιακές νοστιμιές του μέρους που θα επισκεφθείτε ή να επιτρέψετε στον εαυτό σας μία ατασθαλία, εφόσον έχετε προνοήσει το προηγούμενο γεύμα σας να είναι ελαφρύ.
  • Προσοχή στους μεζέδες


ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ                        ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ
Χταπόδι βραστό ή ψητό            Χταπόδι κοκκινιστό
Καλαμάρι ψητό                         Καλαμάρι τηγανιτό
Τυρόπιτα                                    Τυροκροκέτες ή Φλογέρες
Μπιφτέκι                                    Κεφτεδάκια
Πιπεριές ψητές                          Πιπεριές τηγανιτές
Φέτα                                           Σαγανάκι τυρί
Πατάτα ψητή με γιαούρτι           Πατάτες τηγανίτες
Ντομάτα λιαστή                         Ντοματοκεφτέδες
Τζατζίκι                                      Ρώσικη σαλάτα
Γίγαντες                                     Ρεβιθοκεφτέδες
Γαρίδες ψητές                            Γαρίδες σαγανάκι
Φιλετάκια κοτόπουλο                 Μπεκρή μεζέ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;