Ο καρκίνος του προστάτη είναι μια νόσος που εξελίσσεται αργά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην διαγιγνώσκεται έγκαιρα. Τα καλά νέα είναι πως είναι μια θεραπεύσιμη μορφή καρκίνου, αλλά απαιτεί και σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή ζωή—ειδικά στη διατροφή. Ας δούμε μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές…

ΟΧΙ στις περιττές θερμίδες

Η πρόσληψη περισσότερων θερμίδων από όσες έχουμε ανάγκη μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της ανάπτυξης του όγκου. Συνεπώς, πρέπει να κόψουμε τα junk foods και τις επεξεργασμένες τροφές.

ΝΑΙ στην ποικιλία

Κανένα τρόφιμο δεν είναι το ίδιο, και κάθε ένα έχει διαφορετικά θρεπτικά συστατικά να μας προσφέρει. Φροντίστε, όσον αφορά τα φρούτα και τα λαχανικά, τα πιάτα σας να είναι όσο πιο πολύχρωμα γίνεται, αλλά και να καταναλώνετε τα σωστά είδη κρέατος, όπως κοτόπουλο.

ΟΧΙ στα λιπαρά

Τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά δρουν καταστροφικά στον οργανισμό, και επιδεινώνουν την κατάσταση. Συνεπώς, τα σνακς όπως τα πατατάκια, τα τηγανιτά, η μαργαρίνη και το κόκκινο κρέας είναι τροφές που πρέπει να προσέχετε.

ΝΑΙ στα φρούτα και στα λαχανικά

Η βάση μιας σωστής διατροφής. Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά περιέχουν θρεπτικά συστατικά με αντικαρκινικές ιδιότητες, και πρέπει να βρίσκονται σε κάθε μας γεύμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία