Αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι ανεβασμένα τον τελευταίο καιρό, πρέπει να γίνει προτεραιότητά σας να τα ελαττώσετε. Και μπορείτε να το καταφέρετε αυτό με μερικές απλές αλλαγές στην διατροφή σας. Και όταν λέμε απλές, εννοούμε να κόψετε τα τηγανητά, τις επεξεργασμένες τροφές και τις τροφές με πολλά κορεσμένα λιπαρά.

Ναι, ίσως αυτό να μην είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Επειδή είναι εύκολο να αναρωτηθείς μετά, “Και τι μου μένει να τρώω;”

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, λοιπόν, έχουμε μερικές τέλειες προτάσεις για σνακς που θα σας γεμίσουν ενέργεια μέσα στην ημέρα, ελαττώνοντας ταυτόχρονα και την κακή, LDL χοληστερόλη σας. Επειδή η υγιεινή διατροφή είναι πεντανόστιμη, και θα σας το αποδείξουμε αμέσως!

Ποπ κορν

Το ξέρατε ότι τα ποπ κορν θεωρούνται σνακ ολικής άλεσης; Και, αν τα προετοιμάσετε σωστά, έχουν περισσότερες φυτικές ίνες και πολύ λιγότερες θερμίδες σε σχέση με άλλα προϊόντα ολικής, όπως το καστανό ρύζι. Για έξτρα γεύση, χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά.

Ξηροί καρποί

Έχουν αρκετές θερμίδες για να μας χορτάσουν σε μικρές δόσεις. Έχουν φυτική πρωτεΐνη, ίνες, αλλά και ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον οργανισμό μας λιπαρά. Συνεπώς, μια μικρή μερίδα από τους αγαπημένους μας ξηρούς καρπούς (κατά προτίμηση ανάλατους και ωμούς) είναι ό,τι πρέπει.

Λαχανικά με χούμους

Το χούμους είναι ένα πεντανόστιμο dip φτιαγμένο από ρεβίθια, συνεπώς μας προσφέρει πρωτεΐνη και ίνες, όπως και αντιοξειδωτικά. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να βουτήξουμε μέσα από μερικά sticks λαχανικών, όπως το καρότο και το σέλερι. Ελαφριά απόλαυση με τεράστια οφέλη.

Σπιτικά τσιπς λαχανικών

Τα πατατάκια είναι σούπερ ανθυγιεινά, αλλά αυτό δεν μας σταματάει από το να φτιάξουμε τα δικά μας τσιπς πατάτας… ή και οποιουδήποτε άλλου λαχανικού θέλουμε. Παντζάρια, κολοκυθάκια, γλυκοπατάτα, ακόμα και μελιτζάνα, όλα αυτά είναι λαχανικά που κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, αλείφουμε με πολύ λίγο λάδι και τα αγαπημένα μας μπαχαρικά, και με λίγη ώρα στον φούρνο, έχουμε μια τραγανή και καθόλου ένοχη απόλαυση—χωρίς όλα τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά των έτοιμων junk food.

Βρώμη

Ένα μπολ βρώμη είναι το τέλειο πρωινό, αλλά και το τέλειο… μίνι γεύμα για το απόγευμα. Οι φυτικές της ίνες κόβουν την πείνα, και σε συνδυασμό με μερικά φρούτα (εμείς επιλέγουμε bluebberies) και λίγους ξηρούς καρπούς (γιατί όχι λίγο τριμμένο καρύδι;), έχουμε ένα πλήρες πιάτο που θα μας κρατήσει σε εγρήγορση μέχρι το επόμενο μεγάλο γεύμα μας.

Φρούτα

Ναι, είναι ίσως η πιο απλή επιλογή για σνακ, αλλά ποτέ δεν τα σκεφτόμαστε. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να εκτιμήσουμε τα φρούτα περισσότερο. Ειδικά φρούτα όπως τα μήλα, τις φράουλες, τα σταφύλια και τα εσπεριδοειδή, που περιέχουν μεγάλες ποσότητες πηκτίνης, μιας ουσίας που ελαττώνει την LDL χοληστερόλη.

Σούπα με φασόλια

Για σνακ; Γιατί όχι; Είναι πολύ εύκολη να την ζεστάνετε ακόμα και στο γραφείο, και με μια μικρή μόλις κούπα, θα ζεσταθείτε, θα πάρετε αναγκαία πρωτεΐνη και μια καλή δόση φυτικών ινών, και όλα αυτά με εξωφρενικά λίγες θερμίδες.

Ψωμί ολικής

Ναι, πρέπει να το αναφέρουμε κι αυτό. Μερικές μέρες, δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τίποτα. Το πρόγραμμά μας είναι ένα χάος. Συνεπώς, μια φέτα ψωμί 100% ολικής στην φρυγανιέρα, και έπειτα λίγο φιστικοβούτυρο, και μόλις δώσαμε στον εαυτό μας μια γερή δόση ενέργειας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;