• Κατά τη διάρκεια μιας οξείας κρίσης, πίνετε πολλά διαφανή υγρά ή ακολουθείστε νηστεία για να ηρεμήσει το έντερό σας. Περιορίστε τις φυτικές ίνες (όσπρια, φρούτα, λαχανικά όχι όμως τις πατάτες χωρίς φλούδα, δημητριακά και σιτηρά ολικής αλέσεως, πίτουρο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα).
  • Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα.
  • Ακολουθήστε διατροφή χαμηλή σε λιπαρά αλλά υψηλή σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.
  • Προσπαθήστε να αποφύγετε από τη διατροφή σας όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα(συμπεριλαμβανομένων και των τυριών. Τα τρόφιμα αυτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη- πολλά άτομα με νόσο του Crohn παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη), τα ψάρια, τα λουκάνικα, το λάχανο σε άλμη, και τις τροφές που περιέχουν μαγιά για μικρό χρονικό διάστημα και δείτε αν τα συμπτώματα βελτιώνονται.
  • Αποφεύγετε αλκοόλ, καφεΐνη, ανθρακούχα ποτά, σοκολάτα, καλαμπόκι, αυγά, τρόφιμα με τεχνητά πρόσθετα ή συντηρητικά, λιπαρά και τηγανισμένα φαγητά, πιπέρι, πικάντικες τροφές, σιτάρι, ντομάτες, δαμάσκηνα, εσπεριδοειδή, και καπνό.
  • Ακολουθείτε μια διατροφή που να αποτελείται κυρίως από μη όξινα, φρέσκα ή βρασμένα λαχανικά όπως μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, καρότα, σέλινο, σκόρδο, σπανάκι. Μαγειρεύετε το φαγητό στον ατμό, τη σχάρα, το φούρνο ή βραστό με νερό στην κατσαρόλα. 
    Σημείωση: Ορισμένοι άνθρωποι που έχουν τη νόσο του Crohn είναι ευαίσθητοι σε σταυρανθού λαχανικά, όπως λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών και μπρόκολο, τα οποία τότε θα πρέπει να αποφεύγονται.
  • Πίνετε άφθονα υγρά, όπως απεσταγμένο στον ατμό νερό, τσάι από βότανα, και φρέσκους χυμούς χωρίς υπόλειμμα. Επίσης, ο φρέσκος χυμός από λάχανο είναι πολύ ευεργετικός.
  • Μειώστε την πρόσληψη σακχάρων και λιπαρών και ναυξήστε την πρόσληψη σύνθετων υδατανθράκων και πρωτεϊνών.