Μπορώ να ενισχύσω την άμυνα του μωρού μου;

Η απάντηση που δίνουν οι ειδικοί σε αυτό το ερώτημα που απασχολεί όλες τις μαμάδες είναι θετική! Οι γονείς θέλουν να δώσουν στα παιδιά τους ό,τι είναι καλύτερο για την υγεία τους. Τα νήπια 1 έως 3 ετών έχουν ανάγκη από μια προσαρμοσμένη διατροφή για να οικοδομήσουν τις καλύτερες βάσεις για το μέλλον τους.

Ένα ειδικά προσαρμοσμένο νηπιακό γάλα προσφέρει εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του νηπίου, αλλά και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού του συστήματος. Γιατί ένα υγιές ξεκίνημα συμβάλλει σε ένα υγιές μέλλον!

Γνωρίζατε ότι...

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η Ελλάδα είναι η Νο 1 χώρα σε κατανάλωση αντιβιοτικών στην Ευρώπη, καθώς και μια από τις χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα μικροβιακής αντοχής στα αντιβιοτικά.

Μεγάλος αριθμός αντιβιοτικών καταναλώνεται από νήπια 1-4 ετών για την αντιμετώπιση κυρίως λοιμώξεων του αναπνευστικού, καθιστώντας τον οργανισμό λιγότερο ανθεκτικό απέναντι στα μικρόβια.

Επιπλέον, ο κίνδυνος εμφάνισης λοιμώξεων είναι αυξημένος στα νήπια που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς, με περισσότερο από το 60% των νηπίων σε παιδικούς σταθμούς να εμφανίζουν τουλάχιστον 6 λοιμώξεις το χρόνο.

Τόσο η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, όσο και οι αυξημένες λοιμώξεις των νηπίων συνδέονται άμεσα με το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πώς μπορούμε όμως να επηρεάσουμε την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος;

Τα 3 πρώτα χρόνια της ζωής είναι πολύ σημαντικά για τη μελλοντική υγεία του μωρού σας. Κατά την περίοδο αυτή, το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού βρίσκεται σε ραγδαία ανάπτυξη.

Γι' αυτό πρέπει να το ενισχύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος είναι πολυπαραγοντική, με τη διατροφή να παίζει σημαντικό ρόλο γιατί είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούμε να επηρεάσουμε. Συνήθως μετά το κλείσιμο του έτους παρατηρείται στους γονείς ένας εφησυχασμός και εντάσσουν το παιδί πλήρως στο καθημερινό διαιτολόγιο της οικογένειας.

Τα νήπια (1-3 ετών) όμως δεν είναι μικροί ενήλικοι.Έχουν ανάγκη από μια διατροφή προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους και σωστές καθημερινές συνήθειες που θα αποτελέσουν θεμέλιο για την υγεία τους στο μέλλον. Για το λόγο αυτόν η NUTRICIA, στην προσπάθειά της να συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού των νηπίων, συνεργάστηκε με Ειδικούς Επιστήμονες για την έκδοση συμβουλών για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα:

'Δεκάλογος για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα' (από την Παιδογαστρεντερολόγο κα Π. Καρανίκα).

Βρείτε το Δεκάλογο για την ενίσχυση της άμυνας των νηπίων στο www.nutricia.gr

Ο ρόλος του γάλακτος.

Το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο και πιο ωφέλιμο γάλα για τα βρέφη, λόγω της ιδανικής ποσοτικής και ποιοτικής του σύνθεσης. Επιπλέον,το μητρικό γάλα αποτελεί την πρώτη ανοσοποιητική προστασία του μωρού λόγω των πρεβιοτικών που περιέχει, που αποτελούν τροφή για τα ωφέλιμα βακτηρίδια του εντέρου του μωρού.

Το γάλα εξακολουθεί να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος της διατροφής και στη νηπιακή ηλικία (1/3 της διατροφής). Μία από τις βασικές οδηγίες του Δεκαλόγου εστιάζει στο γάλα συστήνοντας πρωτίστως τη συνέχιση του μητρικού θηλασμού.

Όπου ο μητρικός θηλασμός δεν είναι εφικτός, προτείνεται η κατανάλωση 500ml ανά ημέρα νηπιακού γάλακτος με πρεβιοτικό μίγμα scGOS/lcFOS (9:1), εγκεκριμένο από την Ε.Ε., καθώς, όπως αποδεικνύεται από μελέτες, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων και αλλεργίας.

Νέα επιστημονικά δεδομένα για την ενίσχυση της άμυνας των νηπίων.

'Νέα κλινική μελέτη αποδεικνύει ότι ένα νηπιακό γάλα με ειδικό μίγμα πρεβιοτικών και βιταμινών συμβάλλει φυσικά σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα'.

Νέα δεδομένα για την ενίσχυση της άμυνας των νηπίων προκύπτουν από έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 5 χώρες, με τη συμμετοχή 730 υγιών νηπίων ηλικίας 11-29 μηνών, σε πάνω από 500 παιδικούς σταθμούς. Πιο συγκεκριμένα, Ειδικοί Επιστήμονες ανέπτυξαν τοPronutra+™, ένα μοναδικό μίγμα επιλεγμένων συστατικών.

Το Pronutra+™περιέχει το κατοχυρωμένο πρεβιοτικό μίγμα scGOS/lcFOS σε αναλογία 9:1 (πρεβιοτικές ίνες που αποτελούν τροφή για τα ωφέλιμα βακτηρίδια στο έντερο του μωρού) και βιταμίνες A, C & D και, σύμφωνα με τη νέα κλινική μελέτη, συμβάλλει φυσικά σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Το Almiron Growing Up της Nutricia είναι το μοναδικό νηπιακό γάλα με Pronutra+, το κατοχυρωμένο πρεβιοτικό μίγμα scGOS/lcFOS σε αναλογία 9:1, εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ περιέχει βιταμίνες A, C & D και συμβάλλει φυσικά σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης στο φάρμακο για ευπαθείς ομάδες στην Πελοπόννησο
Καούρες: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία και η ψηφιακή ζωή των εφήβων