Δείξτε στο παιδί σας ότι το αγαπάτε, φτιάχνοντάς του μετά το σχολείο το πιο νόστιμο, υγιεινό αλλά και… αγαπησιάρικο κολατσιό! Βρήκαμε έξι ιδέες για μίνι γεύματα που μπορείτε να ετοιμάσετε κυριολεκτικά μέσα σε λίγα λεπτά, οι οποίες θα κάνουν το παιδί σας να χαμογελάσει έπειτα από μια κουραστική μέρα στο σχολείο. 

Τηγανίτες και… καρδιές

Φτιάξτε μερικές μικρές τηγανίτες (προτιμήστε αλεύρι ολικής άλεσης) χωρίς ζάχαρη, και δημιουργήστε έναν γλυκό συνδυασμό κόβοντας φράουλες στη μέση, κάθετα, φτιάχνοντας σχήμα καρδιάς. Μερικά blueberries θα κάνουν τη γεύση ακόμα πιο ιδιαίτερη και θα δώσουν στο παιδί σας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Φρούτα και γιαούρτι

Μια κούπα απλό γιαούρτι, με χαμηλά λιπαρά, θα προσφέρει στο παιδί σας μια καλή δόση πρωτεΐνης και ασβεστίου. Έπειτα, σε ένα πιάτο βάλτε κομμάτια από διάφορα πολύχρωμα φρούτα, τα οποία μπορούν να βουτήξουν στο γιαούρτι. Πολύ δροσερό γεύμα και γεμάτο με βιταμίνες, φυτικές ίνες και σωστούς υδατάνθρακες. Μερικά φρούτα που ταιριάζουν πολύ με το γιαούρτι είναι το πεπόνι, το ακτινίδιο και το πορτοκάλι!

Μια… καρδιά από φρούτα

Ποια είναι τα πιο αγαπημένα φρούτα του παιδιού σας; Συνδυάστε τα, κομμένα σε μικρές μπουκιές και σερβίρετέ τα σε ένα μεγάλο πιάτο, τοποθετώντας τα σε σχήμα καρδιάς. Πολύ καλή επιλογή για επιδόρπιο, αφήστε που η διασκεδαστική παρουσίαση θα βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν τα φρέσκα φρούτα. Αν θέλετε, ρίξτε από πάνω και λίγη κανέλα, για ακόμα πιο ευχάριστη γεύση!

Πορτοκάλια και μούρα

Μια πολύ έξυπνη ιδέα για να προσφέρετε στο παιδί σας μία σούπερ δόση από πολύτιμα αντιοξειδωτικά είναι να κόψετε ένα πορτοκάλι στη μέση, να φτιάξετε μέσα του ένα μικρό κούφωμα (κόβοντας μικρά κομμάτια) και να το γεμίσετε με μούρα, όπως blueberries και βατόμουρα. Εκτός από το πόσο όμορφο είναι το πιάτο – και, ας είμαστε ειλικρινείς, τα παιδιά περισσότερο από όλους “τρώνε με τα μάτια” 

Αυγό σε… φωλιά

Όλοι ξέρουμε πόσο πολύτιμη τροφή είναι το αυγό. Ορίστε, λοιπόν, μια όμορφη ιδέα για να μάθετε στο παιδί σας να το λατρεύει. Πάρτε μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης και ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο – σε σχήμα καρδιάς, για ακόμα περισσότερη αγάπη. Φρυγανίστε το στο τηγάνι, με πολύ λίγο λάδι, και έπειτα σπάστε ένα αυγό μέσα στην τρύπα. Αφήστε το να τηγανιστεί, και καλή όρεξη!
Και, για το τέλος, ο βασιλιάς των φαγητών που μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση (ανεξαρτήτως ηλικίας), στην πιο υγιεινή του παραλλαγή. Ναι, είναι η…

Ζεστή σοκολάτα

Όπως και να το κάνουμε, δεν υπάρχει στιγμή που να μην μπορεί να γίνει καλύτερη με αυτό το ζεστό ρόφημα που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Δεν είναι δύσκολο να βρείτε κακάο σε σκόνη που να έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη – αρκεί να μην χρησιμοποιήσετε κάποια από τις σκόνες στιγμής που κυκλοφορούν στο εμπόριο και είναι φορτωμένες με περιττή ζάχαρη. Βράστε το νερό, ανακατέψτε την σοκολάτα, και δώστε της έξτρα γεύση με λίγη κανέλα – η οποία, μάλιστα, κάνει καλό και στην υγεία. Διαλέξτε την αγαπημένη κούπα του παιδιού σας και με την πρώτη γουλιά όλα θα μοιάζουν καλύτερα από ποτέ!

Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;