Σχετίζεται η διατροφή με τη σεξουαλική δυσλειτουργία και άραγε υπάρχουν τροφές που βοηθούν στο πρόβλημα το οποίο φέρνει πολλές φορές κάποιους άνδρες σε πολύ δύσκολη θέση; Για να μην έρθετε σε αυτήν τη δύσκολη θέση που δεν είναι του οδηγού αλλά του ουραγού, πρέπει να ακολουθείτε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή.

  • Ακολουθήστε μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά και χοληστερόλη. Περίπου το ήμισυ των ανδρών ηλικίας άνω των 50 ετών με προβλήματα στύσης παρουσιάζουν πολύ αυξημένες τιμές χοληστερόλης στο αίμα τους.
  • Τρώτε μεγάλες ποσότητες βρώμης, φασολιών και σκόρδου (με λήψη χαπιού ή κάψουλας, για ευνόητους λόγους), για την ευεργετική τους δράση στη μείωση της χοληστερόλης.
  • Τρώτε περισσότερα οστρακοειδή (ιδιαίτερα στρείδια), συκώτι, τυριά, άπαχο βοδινό κρέας και δημητριακά ολικής αλέσεως για τη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητο στοιχείο για το σχηματισμό του σπέρματος και της καλής σεξουαλικής λειτουργίας.
  • Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας σπόρους κολοκύθας.
  • Αποφεύγετε το αλκοόλ, εδικά πριν από σεξουαλική δραστηριότητα.
  • Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι το κλειδί για τη βελτίωση προβλημάτων σεξουαλικής ανικανότητας.

Παρακάτω ακολουθούν 5 Τροφές οι οποίες σύμφωνα με έρευνες αυξάνουν τη libido:

Μπανάνα. Η μπανάνα σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες αυξάνει τη libido στους άντρες. Επίσης η μεγάλη περιεκτικότητά της σε κάλιο και βιταμίνες Β αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό. 

Ξηροί καρποί. Οι ξηροί καρποί και ειδικότερα τα αμύγδαλα είναι πρωταρχική πηγή των λιπαρών οξέων, που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. Τα λιπαρά οξέα βοηθούν στην υγιή παραγωγή ανδρικών ορμονών. 

Αυγό. Το αυγό είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β6 και Β5, που βοηθούν στη ρύθμιση των ορμονών και καταπολεμούν το στρες, δύο βασικοί παράγοντες στην καλή libido.

Συκώτι. (μοσχαρίσιο). Περιέχει γλουταμίνη και πρόκειται για το κυτταρικό καύσιμο για το ανοσοποιητικό σύστημα. Το συκώτι έχει τέτοιες ιδιότητες που μπορεί να αναζωπυρώσει μία πεσμένη libido 

Σκόρδο. Το σκόρδο χάρη στην αλλισίνη αυξάνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα.Η κατανάλωσή του, για ευνόητους λόγους καλό είναι να γίνεται με λήψη χαπιού ή κάψουλας. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπάρχουν στην πραγματικότητα λειτουργικοί αλκοολικοί;
Κάνναβη και θεραπευτικές τεχνικές στον χρόνιο πόνο - Το επόμενο βήμα
Ενίσχυση της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας