Ειδικά τώρα το καλοκαίρι οι βόλτες είναι πιο συχνές και τα ραντεβού για ποτό το βράδυ στη θάλασσα έχουν πια καθιερωθεί στην καθημερινότητά μας. Τι γίνεται όμως με το φαγητό εκτός σπιτιού; Επιτρέπεται;

Σαφώς και επιτρέπεται, αρκεί να μην ξεφεύγουμε και να μην υπερβάλλουμε στις επιλογές μας. Εξάλλου δεν υπάρχουν καλά και κακά τρόφιμα, υπάρχει μόνο σωστή και λανθασμένη διατροφική συμπεριφορά!

Παρακάτω θα δείτε μερικές επιλογές που μπορείτε να προτιμήσετε στις εξόδους σας, αν η παρέα σας πάει σε:
Ταβέρνα: H καλύτερη επιλογή σε αυτήν την περίπτωση είναι το ψητό κρέας ή κοτόπουλο ή το ψητό ψάρι, συνοδευόμενο με σαλάτα εποχής, ψητά λαχανικά ή χόρτα βραστά (παντζάρια, κολοκυθάκια).

Mπορείτε να τα συνοδέψετε με 1-2 ποτηράκια κρασί.
Πιτσαρία: Μπορείτε να καταναλώσετε 2 κομμάτια πίτσα μαργαρίτα (τυρί-ντομάτα) συνοδευόμενη με σαλάτα χωρίς παχυντικές σος.

Προτιμήστε ως συνοδευτικό ένα αναψυκτικό light, για να μην αυξήσετε κι άλλο τις θερμίδες του γεύματός σας.
Κινέζικο: Προτιμήστε κοτόπουλο ή πάπια ή χοιρινό με πολλά λαχανικά και όσο το δυνατόν λιγότερες σάλτσες.

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε ως γαρνιτούρα στο πιάτο σας 2-3 κουταλιές ρύζι ατμού.
Μεξικάνικο: ιδανική επιλογή είναι μπουρίτο με λαχανικά, αλλά μπορείτε επίσης να προτιμήσετε και ψητό κρέας χωρίς τις διάφορες σάλτες που συνήθως συνοδεύουν τα περισσότερα πιάτα, σαλάτα εποχής και σαν ορεκτικό πουρέ από φασόλια ή ρύζι.


Ιταλικό: Μπορείτε να καταναλώσετε ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα πέστο και σαλάτα εποχής. Μια εξίσου καλή επιλογή είναι και το ριζότο με διάφορα λαχανικά, χωρίς κρέμα γάλακτος ή λιπαρά τυριά.



Τα tips της εξόδου:

  • Η σαλάτα δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το τραπέζι μας.
  • Επιλέξτε σαν συνοδευτικό του κυρίως πιάτου ρύζι ή ψητά λαχανικά αντί για πατάτες τηγανιτές.
  • Αποφύγετε τις λιπαρές σος, το μόνο που προσφέρουν είναι επιπλέον θερμίδες.
  • Προτιμήστε το προηγούμενο κύριό σας γεύμα να είναι ένα ελαφρύ γεύμα (π.χ. μια σαλάτα ή ένα γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς) για να μπορέσετε να απολαύσετε το φαγητό σας χωρίς τύψεις.
  • Αν έχετε επιθυμία για γλυκό μετά το φαγητό, προτιμήστε ένα ελαφρύ γλυκό, όπως γιαούρτι με μέλι και καρύδια ή γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού ή ακόμα καλύτερα δροσιστικά φρούτα εποχής.
  • Αν οι παραπάνω επιλογές για γλυκό δεν σας καλύπτουν, τότε αρκεστείτε στις 2 κουταλιές από οποιοδήποτε γλυκό της αρεσκείας σας.

Πηγές:
www.nutrimed.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα