Αν αναρωτηθήκατε ποτέ αν χρειάζεται να κάνετε αλλαγές στην διατροφή σας, ώστε να προφυλάξετε την υγεία σας, τα παρακάτω σημάδια σας δείχνουν ξεκάθαρα πως αυτές οι αλλαγές πρέπει να γίνουν επειγόντως…

Νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι

Αν δεν μπορείτε να περιμένετε την ώρα που θα ξαπλώσετε στο κρεβάτι για να κοιμηθείτε, και είναι ακόμα μεσημέρι, κι έχετε ένα σωρό πράγματα να κάνετε, τότε υπάρχει πρόβλημα. Προσπαθήστε να φτιάξετε το πρόγραμμα του ύπνου σας, πέφτοντας στο κρεβάτι και ξυπνώντας την ίδια ώρα καθημερινά. Να θυμάστε πως οι τροφές με πολλούς υδατάνθρακες – ειδικά αν είναι απλοί υδατάνθρακες – μας κάνουν να αισθανόμαστε κουρασμένοι. Αντικαταστήστε τις στα γεύματά σας με πηγές πρωτεΐνης και υγιεινά λιπαρά. Και φροντίστε τα μεγέθη των μερίδων σας να μην είναι υπερβολικά μικρά.

Τα μαλλιά και το δέρμα σας είναι σε κακή κατάσταση

Η εξωτερική μας εμφάνιση μπορεί να είναι πολύ καλό σημάδι του τι συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια. Το ξηρό δέρμα και μαλλιά, όπως και τα εξανθήματα μπορεί να δείχνουν ότι δεν λαμβάνουμε αρκετά θρεπτικά συστατικά από την διατροφή μας. Χρειαζόμαστε πρωτεΐνη, σίδηρο και βιταμίνη C για να έχουμε λαμπερή επιδερμίδα και μαλλιά. Προσπαθήστε να καταναλώνετε ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος στην διατροφή σας. Το αβοκάντο είναι επίσης πολύ έξυπνη επιλογή.

Η διάθεσή σας είναι πεσμένη κι έχετε νεύρα

Αν το παρακάνετε με τον περιορισμό των υδατανθράκων, μπορεί να το παρατηρήσετε αυτό. Οι υδατάνθρακες είναι η κυριότερη πηγή ενέργειας του οργανισμού μας, και όταν δεν τους προσλαμβάνουμε σε ικανοποιητικό βαθμό, οι συνέπειες μπορεί να γίνουν εμφανείς στην συμπεριφορά μας. Για να βελτιώσετε την διάθεσή σας, κόψτε την ζάχαρη αλλά εξακολουθήστε να τρώτε τροφές με σύνθετους υδατάνθρακες, όπως δημητριακά ολικής άλεσης, αλλά και λιπαρά οξέα ωμέγα-3, που βρίσκουμε στα ψάρια όπως ο τόνος και η σαρδέλα. Επιπλέον, το μαγνήσιο πιστεύεται ότι μπορεί να ρυθμίσει την διάθεσή μας, βοηθώντας στην δημιουργία σεροτονίνης, της ορμόνης της ευτυχίας, όπως ονομάζεται. Μαγνήσιο θα βρείτε – ξανά – στα δημητριακά ολικής άλεσης, σε ξηρούς καρπούς όπως τα αμύγδαλα και τα κάσιους, αλλά και στις μπανάνες και το μπρόκολο.

Τα αποθέματα ενέργειάς σας είναι χαμηλά

Αυτό συμβαίνει επειδή – όπως πάρα πολλοί άνθρωποι – κάνετε το λάθος να προσπερνάτε μερικά γεύματα μέσα στην ημέρα, πιστεύοντας ότι θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά.

Αρρωσταίνετε συχνά

Αν η γενικότερη κατάσταση της υγείας σας είναι σε τέτοιο βαθμό που αρρωσταίνετε εύκολα, τότε ήρθε η ώρα να κάνετε σημαντικές αλλαγές. Μιλήστε με τον γιατρό σας και με έναν διαιτολόγο για να συνειδητοποιήσετε τι ακριβώς κάνετε λάθος, και φροντίστε τον εαυτό σας ακολουθώντας μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή. Και μην ξεχνάτε να γυμνάζεστε τακτικά!

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει