Και όσο μαγευτικό και να φαντάζει αυτό, αυτή τη στιγμή και για κάποιες εβδομάδες ακόμα, είσαι στο γραφείο, μπροστά σε έναν υπολογιστή, δουλεύεις και πρέπει να αποδώσεις πνευματικά και σωματικά όσο και αν το μάτι σου στα social media χαζεύει παραλίες και ηλιόλουστα νησιά.

Όπως και να ‘χει, ακόμα και τώρα περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας στη δουλειά και σίγουρα δε θες οι διακοπές να σε βρουν με… επιπλέον κιλά! Γι’ αυτό εκμεταλλεύσου αυτές τις τελευταίες μέρες για να φτιάξεις το σώμα που επιθυμείς! Πώς; Με τη σωστή οργάνωση…

Βασική παγίδα: οι πολλές ώρες εργασίας μας απομακρύνουν από το σπιτικό και πιο ισορροπημένο φαγητό, προάγοντας την 'προκρούστεια' τάση της εποχής μας για junk food. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και γρήγορες λύσεις ώστε να προσαρμόσετε ένα υγιεινό διαιτολόγιο στις συνθήκες ζωής σας.

Ας δούμε τον άξονα πάνω στον οποίο μπορείτε να κινηθείτε:

Ένα καλό πρωινό γεύμα. Και όχι δεν εννοούμε το κρουασάν. Το «καλό» παραπέμπει στο ισορροπημένο, και σίγουρα το κρουασάν μόνο ισορροπημένο δεν είναι. Φροντίστε στο πρωινό σας να συνδυάζετε ένα γαλακτοκομικό τρόφιμο (γάλα, γιαούρτι ή τυρί), ένα τρόφιμο ολικής άλεσης όπως τα δημητριακά καθώς και ένα φρούτο.

Ξεκινήστε λοιπόν τη μέρα σας με ένα ποτήρι ημιαποβουτυρωμένο γάλα μαζί με δημητριακά ολικής άλεσης και 2 βερίκοκα ή αν ο χρόνος σας πιέζει μπορείτε να φτιάξετε ένα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, λίγη φυτική μαλακή μαργαρίνη και τυρί χαμηλών λιπαρών και να το πάρετε μαζί σας μαζί με 1 φρούτο ή 1 μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης μαζί με 1 φρούτο.

Ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα. Οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας ότι 1 μπαγκέτα ή 1 club sandwich μπορεί να είναι κάποιες ελαφριές επιλογές μεσημεριανού ώστε να μπορέσετε να φάτε το μαγειρευτό σας φαγητό το βράδυ. Γνωρίζατε όμως ότι αυτά τα γεύματα μπορεί να έχουν 500-700 θερμίδες;

Το μεσημεριανό γεύμα είναι απαραίτητο να σας δίνει άμεσα ενέργεια και να σας προμηθεύει με απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, για να αντεπεξέλθετε στις εργασιακές σας ανάγκες. Καλή εναλλακτική λύση μπορεί να είναι 1 κομμάτι σπιτική σπανακόπιτα ή τυρόπιτα που μπορείτε να έχετε φτιάξετε προηγούμενη μέρα με έτοιμο κατεψυγμένο φύλλο υψηλής θρεπτικής αξίας σε χρόνο μηδέν, βάζοντας διάφορα λαχανικά αλλά και μια μορφή πρωτεΐνης όπως τυρί χαμηλό σε λιπαρά. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε μια σαλάτα με τόνο ή σολομό αποφεύγοντας όμως τη σως ή μεγάλης ποσότητας ελαιολάδου που μπορούν να «καταστρέψουν» την άλλοτε «αθώα» σαλάτα σας.

Το απογευματινό καλό θα είναι να αποτελεί το κύριό σας γεύμα στο σπίτι και το βραδινό να είναι επίσης κάτι ελαφρύτερο ή ένα σνακ όπως ένα μικρό κριθαρένιο παξιμάδι με ντομάτα και τυρί χαμηλών λιπαρών ή μία ομελέτα με 2 αυγά βραστά και διάφορα λαχανικά σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι.

Η απόφασή μας να κάνουμε δίαιτα, πρακτικά να τροποποιήσουμε προς το καλύτερο τις διατροφικές μας συνήθειες, απαιτεί να το θέσουμε ως προτεραιότητα. Στην πραγματικότητα να θέσουμε τον εαυτό μας ως προτεραιότητα στην ατελείωτη καθημερινότητά μας.

Μην αφήσετε τη ζέστη και την ανυπομονησία των διακοπών να σας πάρουν από κάτω! Αξιοποιήστε τα για να κάνετε το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό σας!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ογκολογικό "Μ. Βαρδινογιάννη": Νέα παράταση στην έναρξη λειτουργίας
Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%
Καταγγελία: Σοβαρότατη έλλειψη σε ψυχοθεραπευτικά και άλλα φάρμακα