Πιστεύουμε ότι δεν είναι αναγκαίο να τονίσουμε για ακόμα μια φορά την τεράστια σημασία που έχει ο σωστός ύπνος για την υγεία μας. Αν δεν κοιμόμαστε αρκετές ώρες – και αν δεν κοιμόμαστε καλά – ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε για πολλές ασθένειες μπορεί να αυξηθεί κατακόρυφα. Μάλιστα, υπάρχουν έρευνες που έχουν αποδείξει ότι ο χρόνιος κακός ύπνος μπορεί να μειώσει μέχρι και το προσδοκώμενο ζωής.

Αν, λοιπόν, αντιμετωπίζετε κι εσείς προβλήματα με τον ύπνο, τα παρακάτω σνακ μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα…

Μια μικρή μπανάνα με ένα μικρό ποτήρι γάλα

Αυτά τα δύο συνδυάζουν τρυπτοφάνη με υδατάνθρακες, καθώς και ασβέστιο με μαγνήσιο, και αποτελούν ένα σούπερ χαλαρωτικό δίδυμο για τον εγκέφαλό μας.

Ένα μικρό μπολ βρώμη με γάλα

Επιλέξτε βρώμη λόγω των φυτικών ινών και της λιγότερης ζάχαρης. Ο συνδυασμός είναι παρόμοιος με τον προηγούμενο. Το ασβέστιο βοηθά τον εγκέφαλο να επεξεργαστεί την τρυπτοφάνη, ενώ το μαγνήσιο είναι φυσικό ηρεμιστικό, και βοηθά τον οργανισμό μας να απορροφήσει το ασβέστιο.

Λίγο γιαούρτι με μερικά φρούτα

Τα καλύτερα φρούτα για αυτόν τον συνδυασμό είναι τα μούρα, οι φράουλες ή τα κεράσια. Προσέξτε να μην το παρακάνετε με την μερίδα σας, καθώς το πολύ φαγητό θα σας καθυστερήσει ακόμα περισσότερο τον ύπνο.

Λίγα κράκερ με φιστικοβούτυρο

Εναλλακτικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το φιστικοβούτυρο με λίγο low fat τυρί, ή με μια φέτα γαλοπούλα, που περιέχει τρυπτοφάνη. Να θυμάστε ότι η τρυπτοφάνη χρειάζεται περίπου 45 λεπτά για να δράσει και να μας φέρει υπνηλία.

Ένα μήλο με λίγο τυρί

Μπορείτε, βέβαια, να συνδυάσετε το τυρί με οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι, καθώς αυτό που χρειάζεστε από το φρούτο είναι οι υδατάνθρακές του. Δοκιμάστε διαφορετικούς συνδυασμούς και δείτε τι δουλεύει καλύτερα για εσάς.

Χαμομήλι

Το τσάι αυτό χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την χαλαρωτική του δράση, και με πολύ καλό λόγο. Μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε.

Ένα αυγό ομελέτα, με μια φρυγανιά ολικής

Συνδυάστε το αυγό με την φρυγανιά για τους σύνθετους υδατάνθρακες. Μην ξεχνάτε πως η υιοθέτηση ενός υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής θα κάνει θαύματα για την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου σας, όπως και το να βάλετε ένα πρόγραμμα ύπνου που θα προσπαθείτε να τηρείτε καθημερινά.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία