Η μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά και πολλοί άλλοι παράγοντες υποβιβάζουν τις προσπάθειές μας να ζούμε μια ζωή… όσο πιο καθαρή γίνεται. Πώς θα καταφέρουμε λοιπόν να βγάλουμε τις τοξίνες αυτές από τον οργανισμό μας;

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε—και το πρώτο από αυτό είναι να ενημερωθούμε.

Οι χημικές ουσίες βρίσκονται παντού. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε την επαφή με αυτές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλες είναι τοξικές. Πολλά χημικά που παλαιότερα αποτελούσαν κίνδυνο, πλέον δεν χρειάζεται να μας ανησυχούν.

Προσπαθήστε να αγοράζετε οργανικά προϊόντα, και δεν αναφερόμαστε μόνο στο φαγητό. Καλλυντικά, σαμπουάν, ακόμα και αντικείμενα για το σπίτι, πρέπει να είστε σίγουροι πως είναι όσο πιο φυσικά γίνεται. Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων που σκοπεύετε να καταναλώσετε.

Τα οργανικά φρούτα και λαχανικά δεν περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά—αυτό είναι μύθος. Είναι όμως καθαρά από την άποψη ότι δεν περιέχουν τοξικά εντομοκτόνα.

Αντί να σκέφτεστε την αποτοξίνωση, και ότι θα ήταν καλή ιδέα να τρέφεστε πιο οργανικά για μία εβδομάδα, εστιάστε την προσοχή σας στο να κάνετε μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας. Τα αποτελέσματα θα είναι τεράστια μακροπρόθεσμα.

Όπως είναι λογικό, οι τροφές που βοηθούν τον οργανισμό μας να λειτουργεί σωστά (άρα να απομακρύνει και περισσότερες τοξίνες) είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και (προφανώς) το νερό.

Οι τοξίνες εισέρχονται στον οργανισμό μας μέσω της τροφής, της αναπνοής αλλά και της αφής… και με τον ίδιο τρόπο εξέρχονται. Μερικές φορές πρέπει να ιδρώνουμε, καθώς ο ιδρώτας είναι ο τρόπος του σώματός μας να καθαρίζει τον εαυτό του. Επιπλέον, όσο περισσότερο ιδρώνουμε, τόσο περισσότερο νερό πρέπει να πιούμε μετά.

Προσέξτε την κατανάλωση λίπους. Τα ζωικά λίπη διατηρούν περισσότερες τοξίνες μέσα τους, οπότε πρέπει να κάνουν σπανιότερα εμφάνιση στην διατροφή μας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΦ: 234 φάρμακα σε έλλειψη, 45 νοσοκομειακά, 6 σκιαγραφικά, 4 εμβόλια [κατάλογος]
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα
Θέλουμε να μας πει το DNA μας από τι μπορούμε να αρρωστήσουμε;