Για όλα τα άτομα που έχουν ευαισθησία στην γλουτένη ή πάσχουν από κοιλιοκάκη, η διατροφή αρχίζει να γίνεται περίπλοκο ζήτημα. Ναι, η διατροφή χωρίς γλουτένη έχει γίνει πιο εύκολη υπόθεση τα τελευταία χρόνια (αν και όχι αναγκαστικά λιγότερο ακριβή), αλλά το πρόβλημα του πρωινού εξακολουθεί να είναι μεγάλο. Πολλά από τα πιο δημοφιλή πρωινά στον κόσμο περιέχουν γλουτένη.

Ας λύσουμε αυτό το πρόβλημα…

Παρφέ γιαουρτιού

Εξίσου χορταστικό, λόγω της πρωτεΐνης του γιαουρτιού, και θα προσλάβουμε και ικανοποιητική ποσότητα φυτικών ινών από τα φρούτα—ειδικά αν χρησιμοποιήσουμε μούρα. Για να το κάνουμε έξτρα χορταστικό, ρίχνουμε και μερικά αμύγδαλα, και είμαστε έτοιμοι!

Κομμένη βρώμη

Η βρώμη κομμένη με ατσάλι έχει λίγο διαφορετική γεύση από τα άλλα είδη βρώμης που κυκλοφορούν στο εμπόριο, και χρειάζεται περισσότερη ώρα μαγειρέματος. Προσφέρει, όμως, περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με τις πιο επεξεργασμένες της μορφές.

Ομελέτα

Ολόκληρα αυγά, λίγη γαλοπούλα ή κοτόπουλο, και λαχανικά. Ναι, δεν είναι και το πιο τυπικό γεύμα πρωινού, αλλά μπορούμε να υπενθυμίσουμε ότι πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως όσοι καταναλώνουν αυγά με το πρωινό τους καταφέρνουν να χάσουν περισσότερα κιλά και παραμένουν χορτασμένοι για περισσότερη ώρα.

Smoothie

Πιο γρήγορη επιλογή, άρα τέλεια για εκείνες τις ημέρες που βιαζόμαστε. Φτιάξτε ένα smoothie χρησιμοποιώντας φρούτα και γιαούρτι. Επίσης, μια καλή επιλογή είναι τα shakes πρωτεΐνης.

Τοστ με αβοκάντο

Βρείτε ψωμί χωρίς γλουτένη, και φτιάξτε ένα νόστιμο και χορταστικό τοστ με αβοκάντο, ντομάτα και τυρί-κρέμα με χαμηλά λιπαρά.

Πρωινό με κινόα

Η κινόα, όπως και η βρώμη, δεν περιέχει γλουτένη. Παρ’ όλα αυτά, και οι δύο επεξεργάζονται συνήθως σε εργοστάσια που συσκευάζουν και προϊόντα που περιέχουν την πρωτεΐνη αυτή. Συνεπώς, πρέπει να είστε προσεκτικοί, και να δοκιμάσετε πρώτα μικρές ποσότητες. Αν δείτε ότι δεν σας προκαλεί προβλήματα, η κινόα είναι εξαιρετική ιδέα για το πρωινό. Συνδυάστε την με φρέσκα φρούτα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα