Το καλοκαίρι περνάμε αρκετή ώρα εκτός σπιτιού. Είτε κανονίζουμε ταξιδάκι, είτε πηγαίνουμε για λίγες ώρες στην παραλία, είναι πολύ σημαντικό να εξακολουθούμε να φροντίζουμε τη διατροφή μας και να μην ξεφεύγουμε από το υγιεινό, ισορροπημένο πλάνο μας.

Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα καλύτερα και πιο υγιεινά σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε αυτό το καλοκαίρι, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ξεφύγουμε από τη σωστή διατροφή μας…

Χυμός ροδιού

Κρατήστε τον στο ψυγειάκι, με μερικές φετούλες lime μέσα, και σερβίρετέ τον κρύο με λίγη σόδα. Καλύτερο από οποιοδήποτε αναψυκτικό του εμπορίου.

Ποπ-κορν

Φτιάξτε ποπ κορν χωρίς αλάτι και συνδυάστε το με ξηρούς καρπούς, για ένα ελαφρύ αλλά πολύ χορταστικό σνακ.

Φιστίκια

Τα φιστίκια περιέχουν πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες. Αυτό σημαίνει πως είναι από μόνα τους ένα πλήρες σνακ—και περιέχουν πολύ λιγότερες θερμίδες σε σχέση με άλλους καρπούς, όπως τα καρύδια. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως τα σνομπάρουμε…

Καρύδια

Τα καρύδια μπορεί να περιέχουν λίγες περισσότερες θερμίδες (και να κοστίζουν και περισσότερο) αλλά το διατροφικό τους προφίλ είναι τόσο υπέροχο, που τους το συγχωρούμε. Προσοχή στο μέγεθος της μερίδας!

Σάντουιτς

Το κλασικό σαντουιτσάκι των διακοπών δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Προσθέστε κοτόπουλο ή γαλοπούλα, τυρί με χαμηλά λιπαρά, αλλά και λαχανικά, όπως μαρούλι και ντομάτα. Το αβοκάντο είναι εξίσου υπέροχη επιλογή. Υπάρχουν τόσοι πολλοί θρεπτικοί συνδυασμοί για να φτιάξετε σάντουιτς!

Ρεβίθια

Ναι, είπαμε ρεβίθια. Είναι νόστιμα, είναι ελαφριά και γεμάτα ίνες και πρωτεΐνη. Αναμείξτε τα με λίγους ωμούς ηλιόσπορους, μερικά από τα αγαπημένα σας μπαχαρικά και έχετε έτοιμο ένα μίνι γεύμα.

Τόνος και κρακεράκια

Ο τόνος, μας δίνει πρωτεΐνη, λιπαρά ω-3 και βιταμίνη D. Τα κρακεράκια ολικής, φυτικές ίνες. Μαζί; Μας χορταίνουν με τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο.

Μήλα

Τα μήλα είναι από τα καλύτερα φρούτα για ταξίδι, καθώς μεταφέρονται εύκολα, είναι πάρα πολύ ανθεκτικά, και περιέχουν φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.

Ανάμεικτοι ξηροί καρποί

Ανάλατοι ξηροί καρποί, αναμεμειγμένοι με αποξηραμένα μούρα. Μπορούμε να τους βρούμε σε κάθε σούπερ μάρκετ, είναι οικονομική επιλογή και περιέχουν πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Για ακόμα περισσότερη γεύση, αν θέλουμε, ρίχνουμε μερικά κομματάκια σκούρας σοκολάτας.

Λαχανικά και χούμους

Το χούμους είναι εύκολα διαθέσιμο σε κονσέρβα, αν δεν προλαβαίνετε να το φτιάξετε μόνοι σας και αποτελεί το ιδανικό dip για λαχανικά, όπως το καρότο και το σέλερι.

Γιαούρτι

Εφόσον έχετε ψυγειάκι, το γιαούρτι δεν πρέπει να λείπει από το ταξίδι σας. Περιέχει πρωτεΐνη και ασβέστιο, και συνδυάζοντάς το με φρούτα και ξηρούς καρπούς, μπορεί να γίνει πλήρες γεύμα.

Πιπεριές και guacamole

Φτιάξτε guac μόνοι σας με αβοκάντο, και απολαύστε το με μερικές φρεσκοκομμένες πιπεριές, για έναν συνδυασμό με τεράστιες ποσότητες βιταμίνης C, φυτικών ινών και καλών λιπαρών.

Σπιτικές μπάρες βρώμης

Δεν είναι πολύ δύσκολο να βρείτε online συνταγές για εύκολες και υγιεινές μπάρες βρώμης, χωρίς τις προσθήκες ζάχαρης που υπάρχουν σε αυτές που βρίσκουμε στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Αφήστε τον εαυτό σας να γίνει δημιουργικός με τα συστατικά, και προετοιμάστε τις από νωρίς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιταλία: η Mελόνι βάζει εμπόδια στις αμβλώσεις
Β. Παπαλιάγκας: Αλτσχάιμερ, γνωστική έκπτωση και το αναμενόμενο νέο φάρμακο
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση