Η Ημέρα των Ερωτευμένων αξίζει ένα υπέροχο γεύμα, και εμείς έχουμε μερικές τέλειες ιδέες για κάθε πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε με το άλλο σας μισό. Επειδή μπορεί να είναι μέρα γιορτής, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα χαλάσουμε την διατροφή μας…

Ορεκτικό: Μανιτάρια γεμιστά με τέσσερα τυριά

12 μερίδες, με 42 θερμίδες η μία

Θα χρειαστούμε:

12 μεγάλα μανιτάρια

½ κ.σ. ελαιόλαδο

4 λιαστές ντομάτες

Βραστό νερό

½ κούπα low fat τυρί ricotta

¼ κούπα σπανάκι ψιλοκομμένο

¼ κούπα τριμμένο τυρί Monterey Jack (ή καπνιστό)

2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Αλατοπίπερο

¼ κούπας θρυμματισμένο τυρί φέτα

Βασιλικός φρέσκος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Κόβουμε και πετάμε τα κοτσάνια των μανιταριών, και λαδώνουμε ελαφρώς τα μανιτάρια μας. Τα οργανώνουμε σε ένα ρηχό ταψί, με την πλευρά του κοτσανιού προς τα κάτω, και ψήνουμε για 12 λεπτά. Στραγγίζουμε τα υγρά, και αυξάνουμε την θερμοκρασία στους 230 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ, καλύψτε τις λιαστές ντομάτες με βραστό νερό, και αφήστε τις για δέκα λεπτά. Στραγγίστε και κόψτε τις. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τις με τα τυριά, τον βασιλικό και το αλατοπίπερο. Αναποδογυρίστε τα μανιτάρια και γεμίστε τα. Ψήστε για 8-10 λεπτά και σερβίρετε.

Σαλάτα: Παντζάρι, με κατσικίσιο τυρί και καρύδια

Σερβίρει δύο άτομα, με 160 θερμίδες/μερίδα

Θα χρειαστούμε:

1 κούπες μαρούλι και πράσινα λαχανικά

4 κ.σ. βινεγκρέτ

1 κονσέρβα παντζάρι, κρύο

1 κ.σ. βασιλικό φρέσκο

Πιπέρι

2 κ.σ. καρύδια

30 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

Απλώστε τα λαχανικά, και ρίξτε την μισή βινεγκρέτ πάνω. Στραγγίστε και κόψτε τα παντζάρια, και ανακατέψτε με πιπέρι και βασιλικό. Ρίξτε την υπόλοιπη βινεγκρέτ πάνω, και έπειτα ανακατέψτε την σαλάτα σας.

Κυρίως πιάτο: Πάπια με ρόδι

Σερβίρει 2 άτομα, με 272 θερμίδες/μερίδα

Θα χρειαστούμε:

500 γρ. στήθος πάπιας, χωρίς πέτσα

Αλατοπίπερο

2 κ.γ. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κούπα χυμό ροδιού

¼ κούπας ζωμό κότας

1 κ.γ. άμυλο καλαμποκιού

Λίγο μαϊντανό κομμένο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230. Αλατοπιπερώνουμε την πάπια, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε το στήθος από κάθε πλευρά για 3-4 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 8-12 λεπτά. Την μεταφέρουμε σε μια πλάκα για να την κόψουμε, αφού την αφήσουμε να κρυώσει για πέντε λεπτά. Όσο όμως η πάπια ψήνεται, στο τηγάνι μαγειρεύουμε σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνεχώς, για μισό με ένα λεπτό. Προσθέτουμε τον χυμό ροδιού και βράζουμε. Μειώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για δύο λεπτά, και έπειτα προσθέτουμε τον ζωμό και το άμυλο καλαμποκιού, μέχρι το άμυλο να διαλυθεί. Ανεβάζουμε θερμοκρασία για να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς, και έπειτα χαμηλώνουμε ξανά, σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε μέχρι η σως να γίνει πηκτή. Όταν η πάπια κρυώσει σχετικά, ρίχνουμε τους χυμούς της στην σως και ανακατεύουμε. Κόβουμε το κρέας σε λεπτά κομμάτια και σερβίρουμε με την σως.

Επιδόρπιο: Φοντύ με σκούρα σοκολάτα

Σερβίρει 2, με 345 θερμίδες/μερίδα

Θα χρειαστούμε:

90 γρ. σκούρα σοκολάτα, σε κομμάτια

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. καφέ εσπρέσο

Πολύ λίγο αλάτι

1 μπανάνα κομμένη σε κομμάτια

4 φράουλες

Ανανάς σε κομμάτια

Βάζουμε την σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος, τον εσπρέσο, λίγη βανίλια και το αλάτι σε ένα μπολ που μπορεί να μπει στο φούρνο μικροκυμάτων, και ζεσταίνουμε σε μεσαία θερμοκρασία, ανακατεύοντας κάθε 20 δευτερόλεπτα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να είναι έτοιμο. Σερβίρουμε το φοντί με φρούτα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο