Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε μια ισορροπημένη διατροφή για να έχουμε δυνατούς, υγιείς μυς. Μια διατροφή που να μας προσφέρει φυτικές ίνες, πρωτεΐνη καλής ποιότητας αλλά και υγιεινά λιπαρά. Προφανώς, η τακτική γυμναστική είναι απαραίτητη. Αλλά ποιες ακριβώς είναι οι τροφές που θα χρειαστούμε για να θρέψουμε τους μυς μας;

Χρειαζόμαστε άλιπη πρωτεΐνη

Τα αμινοξέα της πρωτεΐνης επιτρέπουν στους μυς μας να αναδομηθούν μετά την γυμναστική, αλλά και να αναπτυχθούν σε μέγεθος. Επιλέξτε τροφές όπως το στήθος πουλερικών, τα ψάρια, τα φασόλια και τα αυγά.

Χρειαζόμαστε υψηλής ποιότητας υδατάνθρακες

Δηλαδή υδατάνθρακες που δεν θα μας προσφέρουν άμεσα πολλή ενέργεια, η οποία θα ξοδευτεί εξίσου γρήγορα—όπως η ζάχαρη. Χρειαζόμαστε τροφές όπως οι γλυκοπατάτες, τα πράσινα λαχανικά, η βρώμη και η κινόα και – φυσικά – τα φρούτα.

Πίνουμε πολύ νερό

Το νερό είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία των μυών μας, καθώς ακόμα και σε πολύ μικρό ποσοστό, η αφυδάτωση έχει πολύ κακές συνέπειες. Αν γυμνάζεστε αρκετά, θα χρειάζεστε και περισσότερο νερό, καθώς θα χάνετε και περισσότερο λόγω της εφίδρωσης.

Χρειαζόμαστε μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που παίζει σημαντικό ρόλο στις κινήσεις των μυών, όπως και στην καρδιαγγειακή μας υγεία. Και θα το βρούμε σε αφθονία σε τροφές όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα αμύγδαλα και τα κάσιους, τα αβοκάντο, τα φασόλια και ο σολομός.

Αποφεύγουμε τις τροφές που βλάπτουν την καρδιά

Η καρδιά είναι επίσης μυς, και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Περιορίστε τις τροφές που περιέχουν κορεσμένα και τρανς λιπαρά, καθώς μπορούν να καταστρέψουν την υγεία της καρδιάς μας. Αποφύγετε τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής, όπως και τα τηγανιτά ή επεξεργασμένα φαγητά, όπως τα αλλαντικά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία