Πριν μία δεκαετία, η διατροφική επιλογή της χορτοφαγίας, θεωρούνταν αν όχι αστείο, εξτρεμιστική απόφαση. Εν έτει 2018, η χορτοφαγία έχει περάσει στο lifestyle και θεωρείται μία ώριμη και συνειδητοποιημένη απόφαση. Ωστόσο, όπως και σε όλα τα θέματα υγείας, πρέπει να υπάρχει ενημέρωση πριν κάποιος προβεί σε μία τόσο σημαντική ενέργεια για τη ζωή του.

Κάντε την έρευνά σας

Η απόφαση του να γίνει κάποιος χορτοφάγος, δεν είναι μία αυθόρμητη απόφαση που την παίρνει κάποιος επειδή το κάνει και ο περίγυρός του. Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά είδη χορτοφάγων:

  • Απλοί χορτοφάγοι, δεν τρώνε κόκκινο κρέας, ψάρι ή πουλερικά, αλλά τρώνε γαλακτοκομικά και αυγά.
  • Λακτο-χορτοφάγοι, τρώνε γαλακτοκομικά αλλά όχι αυγά
  • Οβο-χορτοφάγοι, τρώνε αυγά αλλά όχι γαλακτοκομικά
  • Vegan, δεν τρώνε κόκκινο κρέας, πουλερικά, ψάρι, αυγά ή άλλα προϊόντα που προέρχονται από ζώα, όπως το μέλι.

Οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής

  • Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς
  • Μειώνει τη πίεση στο αίμα
  • Προλαμβάνει το διαβήτη τύπου ΙΙ

Γνωρίστε το σώμα σας

Είναι σημαντικό να δώσετε την απαραίτητη προσοχή στις δικές σας εμπειρίες. Αυτό που λειτουργεί σε κάποιον άλλο, μπορεί να μην λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε εσάς.

Ο οργανισμός έχει μηχανισμούς για να μας βοηθήσει να κρίνουμε τι είναι καλύτερο. Παραδείγματος χάριν, σε μία χορτοφαγική δίαιτα είναι πιθανό να υποφέρετε από φουσκώματα και κούραση. Μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε με τη σωστή διατροφή.

Εξερευνήστε τα λαχανικά

Πολύς κόσμος όταν επιλέγει τη χορτοφαγία, για να αντικαταστήσει το κρέας επιλέγει συσκευασμένα υποκατάστατα κρέατος.

Τα υποκατάστατα αυτά περιέχουν πολύ νάτριο, σόγια και άλλα χημικά συστατικά. Αντί για μπιφτέκια «λαχανικών», είναι καλό να δοκιμάσετε συνταγές με λαχανικά.

Για να είναι νόστιμα τα λαχανικά δεν χρειάζεται να υποστούν χημική επεξεργασία.

Μέχρι να πάρετε τη μεγάλη απόφαση για τη διατροφή σας, οφείλετε να ενσωματώσετε στη διατροφή σας όσο περισσότερα λαχανικά γίνεται, όσπρια, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Μάθετε να διαβάζετε ετικέτες

Ο σκοπός της χορτοφαγικής διατροφής είναι η υγιής διατροφή, χωρίς χημικά. Επειδή όμως κάποιες φορές ένα γρήγορο και «βρώμικο» γεύμα είναι θεμιτό, πρέπει να γνωρίζετε πώς να επιλέξετε το καλύτερο για εσάς.

Η επιστημονική γλώσσα και το μικρό μέγεθος της γραμματοσειράς που χρησιμοποιείται στις περισσότερες ετικέτες διατροφής, μπορεί να κάνει δύσκολη την κατανόησή τους, αλλά ακόμη και μια μικρή βασική γνώση μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να κάνετε καλύτερες επιλογές. Η γνώση των όρων που χρησιμοποιούνται για τα σάκχαρα, τη σόγια και άλλα πρόσθετα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωσή τους.

Τα 5 κορυφαία συστατικά που καλό είναι να αποφεύγετε

  • μερικώς υδρογονωμένο έλαιο
  • σιρόπι αραβοσίτου υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη
  • γλουταμινικό μονονάτριο
  • υδρολυμένη φυτική πρωτεΐνη
  • ασπαρτάμη.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;