Η τακτική άσκηση ενισχύει την καρδιαγγειακή λειτουργία, μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση της γλυκόζης του αίματος και φυσικά μας βοηθά να διατηρούμε υγιές βάρος και σωματικό λίπος.

Οι περισσότερες συστάσεις διεθνών οργανισμών υγείας τονίζουν ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει αυξημένη φυσική δραστηριότητα σε καθημερινή βάση και σωστή διατροφή. Επομένως, η διατροφή και η άσκηση είναι δύο σύμμαχοι που πρέπει πάντοτε να συνδυάζονται ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να αναφερθούμε στη σημασία της διατροφής για την ενίσχυση της προσπάθειας να γυμναστούμε.

Πόσες φορές όμως έχετε πει 'ας ξεκινήσω δίαιτα με γυμναστήριο' και ακολουθούσατε ένα σκληρό πρόγραμμα άσκησης παράλληλα με μια στερητική δίαιτα;

Μήπως τελικά το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε στην αρχή με μεγάλη διάθεση, αλλά στη συνέχεια, εξαιτίας της αυξημένης κόπωσης που νιώθατε να εγκαταλείψετε την προσπάθεια;

Δεν είναι τελικά τυχαίο ότι πολύς κόσμος εγκαταλείπει την προσπάθεια να γυμνάζεται λίγες εβδομάδες μόνο αφού ξεκινήσει.

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα διατροφής για να υποστηρίξει τη φυσική δραστηριότητα;

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε λανθασμένα ότι για να γυμναστούμε αποτελεσματικά χρειαζόμαστε αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης. Αν και η πρωτεΐνη σαφώς χρειάζεται, πρέπει να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην επαρκή πρόσληψη υδατανθράκων (δηλαδή στο ψωμί, στα μακαρόνια, το ρύζι, τα φρούτα, τους χυμούς και τα λαχανικά).

Οι υδατάνθρακες παρέχουν στον οργανισμό άμεση ενέργεια για να μπορεί να γυμναστεί αποτελεσματικά και επιτρέπουν στο σώμα να επανέλθει σε μια κατάσταση που να μπορεί να ξαναγυμναστεί την επόμενη μέρα.

Επίσης, πολύ χρήσιμη είναι η κατανάλωση των αθλητικών ποτών, είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια της άσκησης. Τα ποτά αυτά παρέχουν εύκολα απορροφήσιμους υδατάνθρακες και αναπληρώνουν τα υγρά και τους ηλεκτρολύτες που χάνουμε εξαιτίας της εφίδρωσης.

Πηγές:
www.nutrimed.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
3.120 επισκέπτες και 128 εταιρείες χορηγοί στο Hellas PHARM 2024
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο και η 31η διημερίδα ‘’Στέφανος Χατζηγιάννης’’
Δύο αδέλφια κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα επί 15 μέρες στο νοσοκομείο Ζακύνθου