• Ακολουθήστε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή. Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας σπόρους κολοκύθας.
  • Ακολουθήστε μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά και χοληστερόλη. Περίπου το ήμισυ των ανδρών ηλικίας άνω των 50 ετών με προβλήματα στύσης παρουσιάζουν πολύ αυξημένες τιμές χοληστερόλης στο αίμα τους.
  • Τρώτε μεγάλες ποσότητες σκόρδου, βρώμης και φασολιών για την ευεργετική τους δράση στη μείωση της χοληστερόλης.
  • Τρώτε περισσότερα οστρακοειδή (ιδιαίτερα στρείδια), συκώτι, τυριά, άπαχο βοδινό κρέας και δημητριακά ολικής αλέσεως για τη μεγάλη περιεκτικοτητά τους σε ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητο στοιχείο για το σχηματισμό του σπέρματος και της καλής σεξουαλικής λειτουργίας.
  • Αποφεύγετε το αλκοόλ, εδικά πριν από τη σεξουαλική δραστηριότητα
    Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι το κλειδί για τη βελτίωση προβλημάτων σεξουαλικής ανικανότητας

5 τροφές που αυξάνουν τη libido

Μπανάνα: Η μπανάνα σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες αυξάνει τη libido στους άντρες. Επίσης, η μεγάλη περιεκτικότητά της σε κάλιο και βιταμίνες Β αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό.

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί και ειδικότερα τα αμύγδαλα είναι πρωταρχική πηγή των λιπαρών οξέων, που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. Τα λιπαρά οξέα βοηθούν στην υγιή παραγωγή ανδρικών ορμονών.

Αυγό: Το αυγό είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β6 και Β5, που βοηθούν στη ρύθμιση των ορμονών και καταπολεμούν το στρες, δύο βασικοί παράγοντες στην καλή libido.

Συκώτι (μοσχαρίσιο): Περιέχει γλουταμίνη και πρόκειται για το κυτταρικό καύσιμο για το ανοσοποιητικό σύστημα.Το συκώτι έχει τέτοιες ιδιότητες που μπορεί αναζωπυρώσει μία πεσμένη libido.

Σκόρδο: Το σκόρδο χάρη στην αλλισίνη αυξάνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα. Η κατανάλωσή του, για ευνόητους λόγους καλό είναι να γίνεται με λήψη χαπιού ή κάψουλας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο