Είσοδος Μελών
Προβολή

ΑρχικήΔιατροφή

Θρεπτικές Ουσίες

Προβολή

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε ασβέστιο;Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε ασβέστιο;

Το ασβέστιο που χρειάζεται ο οργανισμός μας το λαμβάνουμε μέσω της τροφής. Σε ποια τρόφιμα το βρίσκουμε.

Τα άγνωστα μέταλλα που χρειαζόμαστεΤα άγνωστα μέταλλα που χρειαζόμαστε

Ποια είναι εκείνα τα μέταλλα για τα οποία δεν μιλάμε συχνά, αλλά ο οργανισμός μας έχει ανάγκη;

Γλυκαντικές ουσίες

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κόβουμε τη ζάχαρηΤι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κόβουμε τη ζάχαρη

Από τα επεξεργασμένα τρόφιμα, μέχρι τον πρωινό μας καφέ, καταναλώνουμε ζάχαρη σε υπερβολικό βαθμό. Τι συμβαίνει όμως όταν τη σταματάμε;

  • Φρουκτόζη και υγεία: H δυσάρεστη πλευρά της
    Τι συμπτώματα μπορούμε να εμφανίσουμε από τη μεγάλη κατανάλωση φρουκτόζης; Τι να προσέχουμε στα τεχνητά γλυκαντικά;
  • Ζάχαρη: Κάνει πράγματι κακό στον οργανισμό;
    Κατηγορούμε τη ζάχαρη για πολλά… διατροφικά εγκλήματα. Μήπως, όμως, ήρθε η ώρα να της δώσουμε λίγα ελαφρυντικά;
  • Ποιες είναι οι συνέπειες της φρουκτόζης
    Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι η φρουκτόζη έχει και αρνητική πλευρά; Ποια είναι τα δυσάρεστα συμπτώματα και τι γίνεται μετά από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας;
  • Η θέση της ζάχαρης σε μια ισορροπημένη διατροφή
    Ένα από τα συμπεράσματα συνεδρίων διατροφής και υγείας που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στην Ευρώπη είναι πως τα σάκχαρα μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας ισορροπημένης διατροφής.
  • Ασφαλής η κατανάλωση φρουκτόζης με μέτρο, αναφέρει νέα μελέτη
    Τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η πρόσληψη φρουκτόζης, καθώς και των σακχάρων που την περιέχουν (ζάχαρη, HFCS), με μέτρο, δεν προκαλεί δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου.
  • Διαπρεπής Καθηγητής τοξικολογίας διαβεβαιώνει: η ασπαρτάμη είναι απόλυτα ασφαλής
    Σήμερα, η ασπαρτάμη αποτελεί ένα από τα πλέον μελετημένα πρόσθετα τροφίμων, η κατανάλωση του οποίου επιτρέπεται ακόμα και στις πλέον ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, όπως οι έγκυες, οι γυναίκες που θηλάζουν, τα παιδιά και τα άτομα με διαβήτη.
  • Γλυκαντικές ουσίες: Ποιες και γιατί
    Ενώ λοιπόν ο περιορισμός της κατανάλωσης των προστιθέμενων σακχάρων στα τρόφιμα είναι επιθυμητός στην πορεία προς μια καλύτερη διατροφή και την επίτευξη φυσιολογικού σωματικού βάρους στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να τεκμηριώνουν το αν η χρήση των γλυκαντικών ουσιών χαμηλών θερμίδων μειώνει τελικά τα προστιθέμενα σάκχαρα.
  • Σουκραλόζη: ο 'γλυκός' μας σύμμαχος
    Η χρήση της σουκραλόζης έχει εγκριθεί από την Κοινή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την ασφάλεια των τεχνητών γλυκαντικών υλών του FAO και του WHO από το 1990.
  • Ασπαρτάμη: γλυκιά γεύση με ασφάλεια!
    Μπορεί η εμφάνισή της να προκάλεσε έντονες διαμάχες αλλά, όσο περνούν τα χρόνια, τόσο περισσότερο συμφωνούν οι ειδικοί: η Ασπαρτάμη είναι ένας ασφαλής σύμμαχος για να απολαμβάνουμε τη γλυκύτητα στη γεύση, χωρίς συνέπειες στην υγεία μας!

Πρωτεΐνη

Ποιες είναι οι καλύτερες πρωτεΐνες για την καρδιά μαςΠοιες είναι οι καλύτερες πρωτεΐνες για την καρδιά μας

Μπορούν οι πρωτεΐνες να προστατεύσουν την υγεία της καρδιάς μας; Δείτε ποιες είναι οι καλύτερες διατροφικές πηγές.

  • Πρωτεΐνες: Τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνουμε
    Η πρωτεΐνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής, αλλά κάνουμε μερικά λάθη στην κατανάλωσή της. Ποια είναι αυτά;
  • Πόση πρωτεΐνη χρειαζόμαστε;
    Ποια τρόφιμα είναι καλή πηγή πρωτεΐνης; Σε τι ποσότητα πρέπει να καταναλώνουμε την πρωτεΐνη καθημερινά; Ποιες είναι οι ανάγκες των παιδιών.
  • O μύθος για τις ημερήσιες ανάγκες σας σε πρωτεΐνη!
    H κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του σε πρωτεΐνη είναι εφικτή. Μην ξεχνάτε πως τα συμπληρώματα πρωτεΐνης δεν αποτελούν πλήρη τροφή και έτσι αποτυγχάνουν να καλύψουν τις ανάγκες μας σε πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στις φυσικές τροφές.
  • Η αξία της πρωτεΐνης
    Οι πρωτεΐνες παίζουν πολλαπλό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό και χρησιμοποιούνται σε πλήθος λειτουργιών. Σημαντικότερες από αυτές είναι η δημιουργία νέου ιστού και μυών, η αποκατάσταση των ήδη υπαρχόντων ιστών από φθορές, η άμυνα του οργανισμού καθώς και η μεταφορά μηνυμάτων στο σώμα μας.
  • Η δύναμη της πρωτεΐνης
    Επωφεληθείτε από τη διατροφική αξία της πρωτεΐνης και βοηθήστε το παιδί σας να χτίσει γερές βάσεις αλλά και σωστά θεμέλια για μια ζωή όλο υγεία!
  • Οι πρωτεΐνες
    Οι πρωτεΐνες ανευρίσκονται σε όλους τους ζώντες ιστούς και ο ρόλος τους συνίσταται κύρια στην ανάπτυξη των ιστών και την αποκατάσταση των ιστικών βλαβών.

Συμπληρώματα διατροφής: Αναγκαίος σύμμαχος για καθημερινή ευεξίαΣυμπληρώματα διατροφής: Αναγκαίος σύμμαχος για καθημερινή ευεξία

Τα διατροφικά συμπληρώματα δίνουν στον οργανισμό τις θρεπτικές ουσίες που του λείπουν. Πότε χρησιμοποιούνται και ποιοι τα χρειάζονται.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους “καλούς” και τους “κακούς” υδατάνθρακεςΌσα πρέπει να γνωρίζετε για τους “καλούς” και τους “κακούς” υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες είναι σημαντική πηγή ενέργειας. Είναι όμως όλοι καλοί για την υγεία μας; Δείτε τις διαφορές που έχουν.

Περισσότερα άρθρα για Θρεπτικές Ουσίες

Η υψηλή κατανάλωση συγκεκριμένων κορεσμένων λιπαρών αυξάνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσουΗ υψηλή κατανάλωση συγκεκριμένων κορεσμένων λιπαρών αυξάνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου

Πώς συνδέεται ο κίνδυνος στεφανιαίας νόσου με τα κορεσμένα λιπαρά οξέα; Τι αναφέρουν έρευνες.

  • Ποιες είναι οι καλύτερες πηγές σιδήρου;
    Ο σίδηρος είναι ένα αναγκαίο μέταλλο για να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός μας. Από πού όμως μπορούμε να τον λάβουμε σε ικανοποιητικές ποσότητες;
  • Μήπως έχετε έλλειψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων;
    Τα συγκεκριμένα λιπαρά είναι από τα πιο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ποια είναι τα σημάδια που μας δείχνουν ότι δεν λαμβάνουμε αρκετά.
  • Ποια σημάδια δείχνουν ότι σας λείπει κάλιο;
    Τι ξέρουμε για το κάλιο, εκτός του ότι το βρίσκουμε στις μπανάνες; Γιατί είναι τόσο χρήσιμο και πώς θα καταλάβουμε αν λαμβάνουμε αρκετό.
  • Φυτοθρεπτικά συστατικά: Τι είναι και γιατί τα χρειαζόμαστε;
    Τι είναι τα φυτοθρεπτικά συστατικά και γιατί είναι τόσο σημαντικά για τον οργανισμό μας; Ποιες είναι οι καλύτερες πηγές τους.
  • 6 παράξενες χρήσεις για την μαγειρική σόδα
    Η μαγειρική σόδα δεν είναι σημαντική μόνο για το φαγητό και την καθαριότητα. Ας δούμε μερικές χρήσεις της που κάνουν καλό στην υγεία μας.
  • Αλάτι: Πώς θα περιορίσουμε την κατανάλωσή του
    Αυστραλοί και Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το αλάτι προκαλεί εθισμό, με τον ίδιο τρόπο που τον προκαλούν το κάπνισμα και τα ναρκωτικά.
  • Οι τροφές με τα πιο υγιεινά, ωφέλιμα λιπαρά
    Όχι πια μίσος για τα λιπαρά: Ποιες είναι οι τροφές που είναι πλούσιες σε καλά για τον οργανισμό μας λιπαρά;
  • Όξινες και αλκαλικές τροφές: Ποια είναι η διαφορά τους
    Πώς δρουν οι όξινες τροφές; Γιατί πρέπει να τρώμε περισσότερες αλκαλικές τροφές και πώς αυτές διευκολύνουν την απώλεια κιλών;
  • 13 τροφές που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο
    Μήπως λείπει από τη διατροφή μας το σημαντικό ιχνοστοιχείο που ακούει στο όνομα μαγνήσιο; Ας δούμε σε ποιες τροφές μπορούμε να βρούμε τη χρήσιμη θρεπτική ουσία.
  • Ποιες είναι οι πηγές των καλών λιπαρών;
    Τα λιπαρά δεν είναι μόνο βλαβερά. Ας δούμε σε ποιες τροφές περιέχονται τα ωφέλιμα για τον οργανισμό λιπαρά.
  • Κακά και καλά λιπαρά: Ποια είναι και σε ποιες τροφές περιέχονται
    Ποια λιπαρά χρειάζεται ο οργανισμός για τις λειτουργίες του; Μάθετε τα κορεσμένα, τα ακόρεστα και τα trans λιπαρά.
  • Η σημασία των ω-3 λιπαρών οξέων στη διατροφή
    Τα καρύδια, το σιταρέλαιο, το λινέλαιο, τα ιχθυέλαια, το μητρικό γάλα, τα θαλασσινά και τα λιπαρά ψάρια είναι οι κυριότερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών. Σε ποιες παθήσεις βοηθούν τα ωμέγα-3 λιπαρά;
  • Σελήνιο: Ένα πολύτιμο ιχνοστοιχείο
    Το σελήνιο είναι απαραίτητο θρεπτικό συστατικό με αντιοξειδωτικό ρόλο. Ποια τρόφιμα περιέχουν το πολύτιμο ιχνοστοιχείο.
  • Λιπαρά: Λίγα και 'καλά'
    Με μερικές έξυπνες επιλογές στον τρόπο διατροφής σας, θα μπορούσατε να μειώσετε την πρόσληψη 'κακής' ποιότητας λιπαρών, όπως τα κορεσμένα, και να στραφείτε στα λεγόμενα 'καλά' λιπαρά.
  • Σίδηρος: 'Ενας πολύτιμος σύμμαχος
    Ο σίδηρος είναι ένα από τα πολυτιμότερα μέταλλα για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη διαδικασία μεταφοράς του οξυγόνου από τους πνεύμονες σε όλους τους ιστούς του σώματός μας.
  • Το φολικό οξύ στην αναπαραγωγική ηλικία
    Όταν οι γυναίκες φθάνουν σε αναπαραγωγική ηλικία, πρέπει να καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα φολικού οξέος ούτως ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης γενετικών ανωμαλιών.
  • Τα φυτοοιστρογόνα και ο διαχωρισμός τους
    Τα φυτοοιστρογόνα εντοπίζονται σε διάφορα είδη φυτών, ενώ οι ιδιότητές τους καθορίζονται από τη φαινολική τους ομάδα.
  • Τα σημεία κλειδιά για τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα
    Τα ψάρια είναι η πιο σημαντική πηγή των ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Τα ω3 έχουν πολλαπλές επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου που μπορεί να μεταφραστεί σε μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.
  • Τα οφέλη της ρεσβερατρόλης
    Η ρεσβερατρόλη, ως ισχυρή αντιοξιδωτική ουσία, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και μπορεί να αποτελέσει την ασπίδα προστασίας του ανθρώπινου οργανισμού.
  • Φυτικές ίνες: Πόσο πολύτιμες είναι
    Οι φυτικές ίνες κατέχουν σημαντική θέση στη διατροφή μας μιας και σχετίζονται με πολλά οφέλη για την υγεία.
  • Φυτοχημικές ενώσεις: οι κρυμμένοι θησαυροί των φυτικών τροφίμων
    Οι φυτοχημικές ουσίες μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών όπως ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες, ο σακχαρώδης διαβήτης, η νόσος Alzheimer, ο καταρράκτης του ματιού ή η λειτουργική φθορά λόγω της ηλικίας.
  • Λιπαρά: Πόσο ένοχα είναι τελικά;
    Στην εποχή όπου τα καρδιαγγειακά αποτελούν μια από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες ασθένειες, τα λίπη αποτελούν το πιο ενοχοποιημένο συστατικό της διατροφής μας.
  • Αντικαταστήστε τα κορεσμένα λιπαρά με μονοακόρεστα
    Νεότερα δεδομένα από επιστημονικές έρευνες συστήνουν την προσοχή μας στην ποσότητα, στο είδος, αλλά και στην ποιότητα των λιπαρών που καταναλώνουμε.
  • Συνένζυμο Q10: Η πανταχού παρούσα κινόνη
    Το CoQ10, εμφανίζει και σημαντική αντιοξειδωτική δράση, τόσο αυτούσια όσο και συνεργιστική μαζί με την πολύτιμη βιταμίνη Ε, την οποία και επαναφέρει σε ενεργή μορφή, μετά από την αντίδρασή της με κάποια ελεύθερη ρίζα.
  • Τα πολύτιμα συστατικά του ginseng
    Σήμερα γνωρίζουμε πως αυτή η ρίζα, το ginseng ή ακόμα καλύτερα το κορεάτικο ή panax ginseng, μπορεί να μην αποτελεί το 'πασπαρτού' για κάθε πρόβλημα υγείας, όμως σαφέστατα είναι ένα από τα πιο αξιόλογα και ευεργετικά βότανα της φύσης.
  • Γνωρίστε τα αντιοξειδωτικά
    Ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, οι λανθασμένες διατροφικές συνήθειες, αλλά και ο οικολογικά βασανισμένος πλανήτης ευθύνονται ως επί το πλείστον για το ‘οξειδωτικό στρες’.
  • Γνωρίστε την aloe vera
    Η Αλόη είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας και δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται 'ως το φυτό της ιατρικής', εφόσον αποδεδειγμένα μπορεί να ανακουφίσει, να αποτρέψει και βοηθήσει στη θεραπεία διάφορων ασθενειών και διαταραχών.
  • Το Ε της ασφάλΕιας!
    Ποτέ ένα απλό γράμμα δεν προκάλεσε τόσες πολλές συζητήσεις, σχετικά με το ρόλο του στη διατροφή μας! Ο λόγος για τα περίφημα Ε-τα πρόσθετα τροφίμων-και τους σύγχρονους μύθους που τα συνοδεύουν.
  • Αμινοξέα: Οι ψηφίδες των πρωτεινών των τροφών
    Φάε τη σαλάτα σου, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες….Πιες τον χυμό σου, είναι γεμάτος βιταμίνη C….Μην ξεχνάς το γάλα σου, θα σε προμηθεύσει με το τόσο σημαντικό ασβέστιο…
  • Πόσα βακτήρια φάγατε σήμερα;
    Τι θα λέγατε αν γνωρίζατε ότι μέσα σε κάθε κουταλιά από ένα κλασικό γιαούρτι κρύβονται και πολλά βακτήρια;
  • Ποιες είναι οι κύριες διατροφικές πηγές
    Γνωρίστε ποιες είναι οι πηγές των κύριων διατροφικών στοιχείων που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.
  • Φυτοστερόλες: Οι νέοι σύμμαχοι της καρδιάς μας
    Οι φυτικές στερόλες συστήνονται επίσημα από το Εθνικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη χοληστερόλη των ΗΠΑ.
  • Ρεσβερατρόλη: Το φυσικό αντιβιοτικό
    H ρεσβερατρόλη είναι ένα φυτικό συστατικό που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών, στα μούρα, στα πεύκα, στον ευκάλυπτο, στα φιστίκια και στα φασόλια.
  • Γνωρίστε τα θρεπτικά συστατικά
    Στην εποχή μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσέχουν τη διατροφή τους. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητό πως όλα τα διατροφικά - θρεπτικά συστατικά ακόμα και τα λιπαρά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.
  • Αλάτι: Πώς να το αποφύγετε
    Αυξήστε την πρόσληψη φυσικών τροφίμων με έμφαση σε φρούτα, λαχανικά και όσπρια και περιορίστε τη χρήση αλατιού κατά το μαγείρεμα και στο τραπέζι.
  • Φυτοοιστρογόνα και εμμηνόπαυση
    Τα φυτοοιστρογόνα, τα οποία ενίοτε καλούνται και 'διατροφικά οιστρογόνα', αποτελούν μία ξεχωριστή ομάδα φυσικών μη στεροειδικών φυτικών συστατικών τα οποία, λόγω της δομικής ομοιότητάς τους με την εστραδιόλη, εμφανίζουν οιστρογονικές ή/ και μη οιστρογονικές ιδιότητες.
  • Ταυρίνη και γλυκορονολακτόνη
    Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλείας των Τροφίμων (EFSA) υποστηρίζει για πρώτη φορά την ασφάλεια των δυο δημοφιλών ουσιών, συστατικών των ενεργειακών ποτών, ταυρίνης και της γλυκορονολακτόνης.
  • Φυσικές ουσίες που χαρίζουν άριστες επιδόσεις
    Υπάρχουν ουσίες που μπορούμε να βρούμε σε συμπληρώματα, όπως ο βασιλικός πολτός, το τζίνσενγκ, το συνένζυμο Q1O και η καρνιτίνη, τα οποία δεν προκαλούν παρενέργειες.
  • Οι ιδιότητες του γκουαρανά
    Οι διεγερτικές, αναζωογονητικές και αφροδισιακές ιδιότητες που αποδίδονταν στα ροφήματα αυτά σε συνδυασμό με τη βελτίωση γαστρεντερικών συμπτωμάτων μετά από χρήση τους έκαναν το γκουαρανά ένα πολύ δημοφιλές φυτό.
  • Συστατικά τροφίμων και βάρος
    Η σύγχρονη επιστήμη της διατροφής έχει ανιχνεύσει ορισμένα συστατικά, τα οποία μπορούν να παρεμποδίσουν τη διαδικασία αυτή και να δράσουν επικουρικά στη μείωση της παραγωγής λίπους στο σώμα.
  • H σημασία του σιδήρου στη διατροφή
    O σίδηρος αναγνωρίστηκε ως απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τους ζωικούς οργανισμούς το 1860 και μέχρι σήμερα αποτελεί το μέταλλο για το οποίο έχουν γίνει οι περισσότερες μελέτες. Το ανθρώπινο σώμα περιέχει 2-4 γρ. σιδήρου.
  • Το Ginkgo biloba και η νόσος Alzheimer
    Τα φύλλα ή το εκχύλισμα των φύλλων του gingko biloba χρησιμοποιούνται ευρέως σε συμπληρώματα διατροφής ή σε καινοφανή τρόφιμα.
  • Πόσο ωφελούν τα ωμέγα-3 λιπαρά;
    Από την υγεία της καρδιάς μέχρι την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, από τη μείωση του κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου μέχρι τη βελτίωση της διάθεσης, υπάρχει κάτι που τα ωμέγα-3 δεν μπορούν να κάνουν;
  • Πού ωφελεί το α-λινολενικό οξύ
    Παρόλο που η σημασία του α-λινολενικού οξέος (ALA), του μοναδικού απαραίτητου ω3 λιπαρού οξέος, είχε μέχρι πρότινος παραβλεφθεί πρόσφατες έρευνες επιδεικνύουν τα καρδιοπροστατευτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη του.
  • Βιοενεργά συστατικά των τροφίμων
    Η πρόοδος της επιστήμης της διατροφής τα τελευταία χρόνια έχει αναγνωρίσει διάφορα βιοενεργά πεπτίδια και πρωτεΐνες τροφίμων τα οποία δε χρησιμεύουν μόνο για την κάλυψη των θρεπτικών αναγκών μας, αλλά έχουν και ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία.
  • Βασιλικός πολτός
    Έχει αποδειχτεί ότι είναι η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης. Επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία.
  • Η σημασία του ψευδάργυρου στη διατροφή μας
    Ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο μέταλλο το οποίο χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός σε πολύ μικρές ποσότητες, γι αυτό και ανήκει στα μικροθρεπτικά συστατικά. Είναι το μέταλλο με την υψηλότερη συγκέντρωση στο ανθρώπινο σώμα αμέσως μετά τον σίδηρο.
  • Χρώμιο και αδυνάτισμα
    Το χρώμιο έχει αποδειχθεί από επιστημονικές μελέτες ότι επάγει την έκκριση της ινσουλίνης, ορμόνη ζωτικής σημασίας για το μεταβολισμό των υδατανθράκων, του λίπους και της πρωτεΐνης στο ανθρώπινο σώμα. Τα τελευταία χρόνια οι μελέτες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η χορήγηση συμπληρώματος χρωμίου μπορεί να προλαμβάνει σε κάποια άτομα την εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ.
  • Σκευάσματα Αμινοξέων και αμινών
    Τα συμπληρώματα αμινοξέων έχουν γίνει πολύ δημοφιλή σε συγκεκριμένους αθλητικούς χώρους.
  • Ο ρόλος της κρεατίνης
    Η κρεατίνη δεν είναι αμινοξύ, αλλά μια ένωση που περιέχει άζωτο, γνωστή ως αμίνη. Την κρεατίνη τη βρίσκουμε σε μερικές τροφές, κυρίως παράγωγα του κρέατος, αλλά μπορεί να συντεθεί και στους νεφρούς και το ήπαρ του ανθρώπινου οργανισμού.
  • CLA: συζευγμένο λινολεϊκό οξύ
    To CLA ή συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, είναι ένα μείγμα από ισομερή πολυακόρεστων λιπαρών οξέων με συζευγμένους διπλούς δεσμούς.
  • Βότανα και υγεία
    Από αρχαιοτάτων χρόνων τα βότανα αποτελούσαν βασικό συστατικό της διατροφής των ανθρώπων. Στους ανατολικούς πολιτισμούς, όπως στην Κίνα, χρησιμοποιούνται καθημερινά, κυρίως για θεραπευτικούς αλλά και προληπτικούς σκοπούς.
  • Ρίγανη: Η νόστιμη και υγιεινή πινελιά στο πιάτο μας
    Η ρίγανη περιέχει πλήθος αιθέριων ελαίων προεξαρχόντων των thymol και carvacrol, που έχει βρεθεί ότι εμποδίζουν τη δράση διαφόρων μικροοργανισμών προφυλάσσοντας τον οργανισμό από διάφορες ασθένειες.
  • Τα συμπληρώματα BCAA και ο ρόλος τους στην άσκηση
    Οι εργογόνες ιδιότητες που αποδόθηκαν κατά καιρούς στα αμινοξέα αυτά, ποικίλλουν, με την κυριότερη να αφορά στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης μέσω της μείωσης της περιφερειακής και/ ή της κεντρικής κόπωσης που σχετίζεται με παρατεταμένη άσκηση μέτριας ή υψηλής έντασης.
  • Η συμβολή του ΗΜΒ στη μυϊκή ανάπτυξη
    Το ΗΜΒ (β-υδρόξυ β-μέθυλο βουτυρικό οξύ) είναι ένας μεταβολίτης του απαραίτητου για τον ανθρώπινο οργανισμό αμινοξέος λευκίνη. Το 2-10% της φυσιολογικής οξείδωσης της λευκίνης στο ανθρώπινο σώμα καταλήγει σε παραγωγή ΗΜΒ.
  • Ginseng: 'Οσα πρέπει να ξέρετε
    To Ginseng είναι η αποξηραμένη ρίζα του φυτού Panax Ginseng, που συναντάται σε 8 διαφορετικά είδη. Χρησιμοποιείται ως συστατικό θεραπευτικών σκευασμάτων εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα.
  • Σπιρουλίνα: To φυτό με τη σημαντική διατροφική αξία
    Σύμφωνα με νεώτερες έρευνες στη σπιρουλίνα έχουν αποδοθεί αντικαρκινικές ιδιότητες, ρυθμιστική δράση για τη χοληστερίνη, ενισχυτική δράση για το ανοσοποιητικό, αντιγηραντική δράση και γενικότερη αναζωογονητική επίδραση στον οργανισμό.
  • Μαγνήσιο: Το στοιχείο με τις πολλαπλές ιδιότητες
    Η πρόσληψη του Μαγνησίου γίνεται από τις τροφές. Οι καθημερινές ανάγκες ενός ενήλικα κυμαίνονται περί τα 300 mg Μαγνησίου την ημέρα, τα οποία τα παίρνει συνήθως με μια ισορροπημένη δίαιτα. Ολες σχεδόν οι τροφές περιέχουν Μαγνήσιο άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο.
  • Η συμβολή των προβιοτικών στην υγεία μας
    Η συμβολή των προβιοτικών βακτηρίων στην καλή λειτουργία του εντέρου είναι σημαντική, καθώς συντελούν στην ισορροπία της εντερικής χλωρίδας και ενισχύουν τη δράση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
  • Ωμέγα λιπαρά οξέα: Ένας μεγάλος σύμμαχος για την υγεία μας
    Τι είναι τελικά τα ωμέγα 3 και κατά πόσο αξίζει να ασχολούμαστε τόσο πολύ μαζί τους; Είναι όντως ωφέλιμα για τον οργανισμό μας και αν ναι πως μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε σωστά για να προάγουμε την καλή υγεία μας;
  • Τα λίπη
    Τα λίπη αποθηκεύονται στον οργανισμό με την μορφή των τριγλυκεριδίων.
  • Θρεπτικές ουσίες
    Θρεπτικές ουσίες είναι αυτές που απαιτούνται για την καλή ανάπτυξη και την σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.
  • Τζίνσενγκ: Τονώνοντας τον οργανισμό... φυσικά!
    Το τζίνσενγκ είναι ένας φυσικός τρόπος τόνωσης της σωματικής και διανοητικής μας ευεξίας.
  • Συζευγμένο Λινολεϊκό οξύ (CLA): Μια άγνωστη ουσία
    Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις ωφέλιμου λίπους.
  • Συνένζυμο Q10: Τι είναι, που το βρίσκουμε και πόσο σημαντικό είναι για την υγεία μας
    Μια ουσία που τη συναντάμε σε διάφορες τροφές, σε συμπληρώματα διατροφής, σε συνδυασμό με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αλλά και σε καλλυντικά νέας γενιάς, λόγω της δράσης της.
  • Ιαπωνική δίαιτα-πρότυπο υγιεινής διατροφής: ακόμα πιο αποτελεσματική χάρη στίς φυτικές στερόλες
    Μία νέα ιαπωνική μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο Waseda Clinic του Τόκιο, έδειξε ότι άτομα, που ακολουθούν ήδη ένα διαιτολόγιο με χαμηλότερη περιεκτικότητα λιπαρών,μπορούν να μειώσουν ακόμη περισσότερο τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, με την προσθήκη μαργαρινών εμπλουτισμένων με φυτικές στερόλες στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.
  • Οι φυτικές στερόλες μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα μίας διατροφής με χαμηλά λιπαρά στη μείωση της LDL χοληστερόλης
    Γνωρίζουμε όμως τα επίπεδα της χοληστερόλης μας;
  • Πίνακας Ιχνοστοιχείων
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

pets_for_good_human_health
Θεωρείτε πως τα κατοικίδια συμβάλλουν στην καλή υγεία των ανθρώπων;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης