Όταν οι γυναίκες φθάνουν σε αναπαραγωγική ηλικία, πρέπει να καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα φολικού οξέος ούτως ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης γενετικών ανωμαλιών. Η απαιτούμενη ποσότητα ημερήσιας κατανάλωσης φυλλικού οξέος είναι τουλάχιστον 400mgr/ημέρα.

Μεγάλη ποσότητα φυλλικού οξέος λαμβάνετε καταναλώνοντας επαρκείς ποσότητες σε μοσχαρίσιο κρέας και συκώτι, αυγό, εσπεριδοειδή και φυσικό χυμό από πορτοκάλι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά (όπως π.χ μπρόκολο), σπανάκι, ξηρά φασόλια και μπιζέλια, ρεβίθια, ξηρούς καρπούς και αρακά.

Επιπλέον, εμπλουτισμένα τρόφιμα πλούσια σε φολικό οξύ είναι τα δημητριακά, το ρύζι και το ψωμί.

Πλούσιες πηγές φυλλικού οξέος είναι ειδικά εμπλουτισμένα τρόφιμα σε B9 ή συμπληρώματα διατροφής complex B - B9.