Είσοδος Μελών
Προβολή

ΑρχικήΔιατροφή

Τρόφιμα & Ροφήματα

Προβολή

Αυγό

Βλάπτουν τα αυγά την υγεία;Βλάπτουν τα αυγά την υγεία;

Το αυγό ανήκει στα παρεξηγημένα τρόφιμα. Ποια είναι τα οφέλη του και τι λένε οι έρευνες για την επίδρασή του στην υγεία.

  • Aυγό: Η παρεξηγημένη τροφή με τη σημαντική θρεπτική αξία
    Το αυγό με βεβαιότητα θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί την πιο παρεξηγημένη ζωική τροφή. Tι αναφέρουν τα νεότερα δεδομένα.
  • Το αυγό συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας των ματιών
    Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στον κρόκο των αυγών κάνουν καλό στα μάτια μας. Πρόκειται για δύο αντιοξειδωτικά από την καροτενοειδή οικογένεια που προστατεύουν τα μάτια από τις υπεριώδεις ακτίνες.
  • Μύθοι και αλήθειες για τα κόκκινα αυγά
    To αυγό είναι από τις πιο πολύτιμες τροφές καθώς περιέχει πρωτεΐνη, η οποία μαζί με αυτή του ανθρώπινου γάλακτος είναι υψηλότερης βιολογικής αξίας από οποιαδήποτε άλλη και απορροφάται καλύτερα από τον ανθρώπινο οργανισμό.
  • Κόκκινα αυγά: Τσουγκρίστε και απολαύστε
    Το αυγό πέρα από τους συμβολισμούς των ημερών είναι μια πλήρης τροφή για όλο τον χρόνο καλύπτοντας σχεδόν εξολοκλήρου τις διατροφικές μας ανάγκες.
  • Η θρεπτική αξία του αβγού
    Παρέχοντας κατά μέσο όρο 70-80 θερμίδες, το αβγό είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό τρόφιμο, που κατά κόρον εντάσσεται στις δίαιτες, λόγω της χαμηλής του περιεκτικότητας σε θερμίδες και του κορεσμού που προκαλεί.
  • Αυγό: Πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες
    Το αυγό είναι πολύτιμο τρόφιμο και φθηνό. Είναι η πλουσιότερη σε θρεπτικές ουσίες τροφή.

Γάλα: Πρέπει να πίνουμε;Γάλα: Πρέπει να πίνουμε;

Είναι το γάλα τελικά υγιεινό; Πρέπει να το πίνουν οι ενήλικες ή δεν τους προσφέρει κάτι;

  • Τυρί: Βλάπτει την υγεία;
    Να τρώμε τυρί ή να μην τρώμε; Προσπαθούμε να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση και δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσετε το τυρί όσο πιο ακίνδυνα γίνεται.
  • Γιαούρτι: Γιατί μας είναι απαραίτητο;
    Το γιαούρτι βοηθά στο αδυνάτισμα, περιέχει πολλές βιταμίνες και προστατεύει από το κρυολόγημα. Ας δούμε αναλυτικά όλα τα οφέλη που έχει για τον οργανισμό μας.
  • Η ανατομία ενός frozen yogurt
    Η διατροφική μόδα του καλοκαιριού, ακούει στο όνομα frozen yogurt ή 'παγωμένο γιαούρτι'…Άς το εξετάσουμε...
  • Γαλακτοκομικά: Σύμμαχοι στο αδυνάτισμα
    Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινής μας διατροφής, καθώς θεωρούνται από τις πληρέστερες φυσικές τροφές που έχει ο άνθρωπος στη διάθεσή του.

Ζάχαρη: Πόσο πρέπει να την περιορίσουμεΖάχαρη: Πόσο πρέπει να την περιορίσουμε

Με βάση τις νέες κατευθύνσεις που δημοσιοποίησε ο Π.Ο.Υ. θα πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωση ζάχαρης στο 10% των θερμίδων που προσλαμβάνουμε καθημερινά.

  • Ζάχαρη: Περιορίστε τη για να έχετε καλύτερη ποιότητα ζωής
    Μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης βοηθά στην πρόληψη των χρόνιων νοσημάτων που συνδέονται με την κακή διατροφή, όπως ο διαβήτης. Πόσο καταστροφική είναι η ζάχαρη.
  • 8 tips για να κόψετε τη ζάχαρη
    Αγαπάτε τη ζάχαρη και θέλετε να κόψετε τη συνήθεια; Δείτε συμβουλές για να πείτε ‘’αντίο’’ στη ζάχαρη και τα γλυκά.
  • 4 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το μέλι
    Το μέλι εκτός από την ωραία γεύση που έχει βοηθά στο βήχα, στην επούλωση των πληγών, στη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, ενώ μας γεμίζει και ενέργεια. Δείτε αναλυτικά 4 οφέλη του στην υγεία.
  • Οι ιδιότητες της ζάχαρης που δεν γνωρίζατε
    Αν αγαπάτε το χρυσαφένιο χρώμα στο ψημένο ψωμί, τον ''όγκο'' στα κέικ και τα μπισκότα που παρασκευάζετε και την απαλή υφή στο παγωτό σας, μάθετε ότι οι παραπάνω ιδιότητες οφείλονται - σε μεγάλο βαθμό - στην παρουσία της ζάχαρης! Τι συμβαίνει λοιπόν όταν θέλετε να την αντικαταστήσετε;

Έλαια

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα λίπη και τα έλαιαΌλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα λίπη και τα έλαια

Η παρουσία τους στην ημερήσια διατροφή είναι απαραίτητη και οι ανάγκες ενός μέσου ατόμου καλύπτονται όταν το 25-30% των ημερήσιων θερμίδων λαμβάνονται στη μορφή του λίπους.

  • Η διατροφική αξία του ελαιόλαδου
    To ελαιόλαδο περιέχει ‘καλά’ - ακόρεστα λιπαρά, λιποδιαλυτές βιταμίνες (βιταμίνη E) και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως πολυφαινόλες.
  • Η αξία του ελαιόλαδου στη διατροφή μας
    Το ελαιόλαδο αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή λίπους, καθώς περιέχει στη σύστασή του πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας και για την ομαλή ανάπτυξή τους.
  • Ελαιόλαδο: Πρωταγωνιστεί στη Μεσογειακή Διατροφή
    Το ελαιόλαδο σε σχέση με άλλου τύπου έλαια είναι η καλύτερη επιλογή για το πιάτο μας, αφού με τις ευεργετικές του ιδιότητες διασφαλίζει τη γεύση και την υγεία του καταναλωτή.

Ποια είναι τα οφέλη του σολομού στην υγείαΠοια είναι τα οφέλη του σολομού στην υγεία

Τα ψάρια είναι σημαντικό κομμάτι μιας ισορροπημένης, υγιεινής διατροφής και ο σολομός ίσως να είναι η καλύτερή μας επιλογή! Ας δούμε τους λόγους…

Κοκτέιλ

Κοκτέιλ pick me up No69

Θα χρειαστείτε vodka, χυμό πορτοκάλι, χυμό λεμόνι, χυμό λαχανικών, μέλι, σόγια σως και πιπέρι.

  • Κοκτέιλ Sunday morning
    Κοκτέιλ που περιλαμβάνει μπανάνα, φράουλες, γιαούρτι, μέλι και χυμό cranberry.
  • Κοκτέιλ bloody Sunday
    Δοκιμάστε να ετοιμάσετε ένα δροσιστικό κοκτέιλ για το καλοκαίρι! Βασικά θα χρειαστείτε μαστίχα λικέρ, ντοματοχυμό και φρέσκο χυμό λεμόνι.

Σκόρδο: Οι ωφέλιμες ιδιότητες στην υγείαΣκόρδο: Οι ωφέλιμες ιδιότητες στην υγεία

Το σκόρδο δεν είναι μόνον αρωματικός καρπός ή καρύκευμα, αλλά και φαρμακευτικό φυτό. Ωστόσο πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή.

Νερό, η πηγή της ζωής

Πώς να ενυδατωθείτε χωρίς νερό το καλοκαίριΠώς να ενυδατωθείτε χωρίς νερό το καλοκαίρι

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν ενυδατωνόμαστε όσο πρέπει—ειδικά μέσα στο καλοκαίρι. Ποιες λύσεις υπάρχουν;

  • Νερό: Ποιες είναι οι ανάγκες του οργανισμού;
    Οι ποσότητες του νερού που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός εξαρτώνται από τις δραστηριότητες αλλά και από το είδος της τροφής. Πότε αυξάνονται οι ανάγκες.
  • Αφυδάτωση: Αιτίες και συμπτώματα
    Πώς μπορεί να αφυδατωθεί ένας άνθρωπος; Πόσο επικίνδυνη είναι η έλλειψη νερού για τον οργανισμό; Συμπτώματα που τη μαρτυρούν.
  • Νερό: Η σημασία της ενυδάτωσης του οργανισμού
    Για να μπορεί ο ανθρώπινος οργανισμός να λειτουργεί ομαλά, πρέπει να αναπληρώνεται το νερό που χάνεται. Πώς γίνεται η καλή ενυδάτωση.
  • Νερό με λεμόνι: Ποια είναι τα οφέλη;
    Πώς ωφελεί τον οργανισμό το νερό με λεμόνι; Γιατί έχει γίνει μόδα; Yπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέχουμε;
  • Πώς να δώσετε στο νερό σας ωραία γεύση
    Δεν είστε και οι μεγαλύτεροι λάτρεις του νερού; Ιδέες που θα σας βοηθήσουν να καταναλώνετε τις ποσότητες που πρέπει, απολαμβάνοντας και μια καλύτερη γεύση.
  • Πόσο νερό χρειαζόμαστε καθημερινά;
    Το νερό είναι αναγκαίο για τον οργανισμό μας, αλλά πόσο πρέπει να πίνουμε καθημερινά, και από τι επηρεάζεται αυτό;
  • Νερό: Πηγή ζωής και ομορφιάς
    Το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωση, την υγεία, τη διαύγεια αλλά και την ομορφιά μας. Σε τι ακριβώς χρησιμεύει στο σώμα μας;
  • Βάλτε το νερό στη ζωή σας
    Το νερό στο σώμα μας συμμετέχει σε πλήθος λειτουργιών που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρησή μας στη ζωή. Κι αν δεν καταναλώσουμε νερό;
  • Ποια και πόσα ροφήματα να επιλέξετε
    Το ρόφημα της επιλογής σας πρέπει να είναι το νερό. Είναι το καλύτερο για την ενυδάτωσή σας και την καταστολή της δίψας σας.
  • 10 τρόποι για να πιείτε νερό
    Θέλετε να χάσετε βάρος; Πιείτε νερό. Θέλετε να έχετε καλύτερο δέρμα; Πιείτε νερό.
  • Νερό: Πηγή ζωής
    Το νερό χρησιμοποιείται σε διάφορες λειτουργίες του οργανισμού. Στη μεταφορά οξυγόνου, στη λειτουργία του εγκεφάλου, κατά την αναπαραγωγή των κυττάρων, στο φιλτράρισμα των νεφρών και του συκωτιού, κατά τη λειτουργία των οργάνων, στο μεταβολισμό του λίπους στο συκώτι.
  • Νερό με γεύση ή με βότανα
    Η σημασία του νερού για τη ζωή είναι καθοριστική, αρκεί να αναφέρουμε ότι ο άνθρωπος χωρίς τροφή μπορεί να ζήσει έως και μήνες, χωρίς νερό όμως ελάχιστες μόνο μέρες.
  • Νερό… ο λευκός χρυσός
    Με μηδενική θερμιδική αξία, είναι ιδανικό για όλες τις δίαιτες. Παρουσιάζεται σαν πρότυπο του τέλειου υγρού και διαθέτει τεράστια ζωτική και θρεπτική αξία, σε σημείο μάλιστα που κανένας άνθρωπος, ζώο η φυτό, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό.
  • Νερό...Η2Ο ή κάτι περισσότερο
    Θα μπορούσε κάποιος να πεί πως δύο άτομα υδρογόνου και ένα άτομο οξυγόνου συνεισφέρουν στη δομή μιας απλής χημικής ένωσης. Πόσο απλή όμως μπορεί να θεωρηθεί μία ένωση που αποτελεί το βασικότερο στοιχείο για την ανθρώπινη βιωσιμότητα? Μία ένωση που βρίσκεται σε κάθε ανθρώπινο κύτταρο, ιστό, όργανο και συμμετέχει σε χιλιάδες μεταβολικές δραστηριότητες του οργανισμού μας?

Κάστανα: 6 τρόποι να τα απολαύσετεΚάστανα: 6 τρόποι να τα απολαύσετε

Περιστασιακή χειμερινή λιχουδιά ή μήπως κάτι περισσότερο; Δείτε τους λόγους που τα κάστανα πρέπει να αποτελούν κομμάτι της διατροφής μας.

10 οφέλη των προϊόντων σόγιας10 οφέλη των προϊόντων σόγιας

Η σόγια και τα προϊόντα της είναι ιδιαίτερα δημοφιλής… Με ποιον τρόπο όμως προστατεύει την υγεία μας;

  • Όσπρια: Διατροφικός θησαυρός στο πιάτο μας
    Τα όσπρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες, ενώ παράλληλα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Γνωρίστε τα.
  • Σόγια και μεταβολικό Σύνδρομο
    Η μεγάλη πλειοψηφία επιστημονικών μελετών υποστηρίζει πως η προσθήκη σόγιας στη διατροφή μπορεί να αποτρέψει ή να βελτιώσει τα συμπτώματα του ΜΣ σε μετα-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες.
  • Σόγια και διαβήτης
    Η σόγια είναι ένα τρόφιμο που συμβάλει σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η επίδρασή της στον διαβήτη δεν είναι απολύτως σαφής αλλά αρκετές μελέτες αποδίδουν ευεργετικές ιδιότητες όσον αφορά την αποτροπή της εμφάνισης και των συμπτωμάτων που συνδέονται με τον διαβήτη τύπου 2.
  • Η δράση της σόγιας στο μεταβολισμό των λιπιδίων
    H σόγια και τα προϊόντα της αποτελούν εδώ και αιώνες καθημερινή τροφή των ασιατικών λαών. Πολλές μελέτες συμπεραίνουν πως η σόγια αποτελεί παράγοντα μακροζωίας για τους λαούς αυτούς, αλλά και καλής υγείας, αφού δρα προστατευτικά ενάντια σε πολλές ασθένειες.

Αλήθειες για τους χυμούςΑλήθειες για τους χυμούς

Η μόδα των χυμών δεν λέει να φύγει, αλλά πόσα πράγματα ξέρουμε για αυτά τα ροφήματα; Ώρα να αποκαλύψουμε μερικές αλήθειες—καλές και κακές. 

Σοκολάτα: Κάνει καλό ή κακό;Σοκολάτα: Κάνει καλό ή κακό;

Η αγαπημένη σοκολάτα περιέχει θρεπτικές ουσίες και αντιοξειδωτικά που ωφελούν τον οργανισμό. Ποια είναι όμως τα αρνητικά της σημεία;

  • Σοκολάτα: Λευκή ή σκούρα;
    Η σοκολάτα εκτός από θερμίδες περιέχει και θρεπτικά συστατικά. Προτιμάμε λευκή ή σκούρα σοκολάτα;
  • Γιατί λατρεύουμε τη σοκολάτα
    Όταν μιλάμε για διατροφικό εθισμό, το μυαλό μας αυτόματα πάει στη σοκολάτα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το 40% γυναικών και το 15% των ανδρών αυτοαποκαλούνται chocoholics, δηλαδή άτομα με εθισμό στη σοκολάτα.
  • Η γλυκιά... και πικρή γεύση της σοκολάτας
    Νέα μελέτη επιβεβαιώνει τους λάτρεις της σοκολάτας και αναδεικνύει την ευεργετική της δράση στην υγεία της καρδιάς.
  • Σοκολάτα: Η θρεπτική απόλαυση!
    H σοκολάτα μπορεί να ωφελήσει με πολλούς τρόπους όχι μόνο τον... ουρανίσκο μας, αλλά και την υγεία μας.

Χυμός ροδιού: Ποια είναι τα οφέλη του;Χυμός ροδιού: Ποια είναι τα οφέλη του;

Μια ματιά στα τεράστια οφέλη που έχει για τον οργανισμό μας ο χυμός του ροδιού…Καλή χρονιά!

Περισσότερα άρθρα για Τρόφιμα & Ροφήματα

Ποιες παγίδες κρύβουν τα superfoodsΠοιες παγίδες κρύβουν τα superfoods

Οι υπερτροφές, μας δίνουν πολύτιμες βιταμίνες, αντιοξειδωτικά συστατικά και προάγουν την υγεία μας. Τους δίνουμε όμως την πραγματική τους διάσταση;

  • Ποια είναι τα οφέλη της βρώμης;
    Ξέρουμε ότι η βρώμη είναι από τα superfood που πρέπει να έχουμε πάντα στην κουζίνα μας… Πώς όμως ωφελεί τον οργανισμό μας;
  • Ρύζι ή κινόα; Ποιο έχει περισσότερα οφέλη
    Κάνουμε ένα μικρό crash test ανάμεσα στο ρύζι και την κινόα. Ποιος θα είναι ο νικητής;
  • Κρέας: Τι παθαίνουμε από την υπερκατανάλωση
    Με ποιες νόσους σχετίζεται η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος; Τι συμβαίνει όταν τρώμε μικρές ποσότητες.
  • Τα κοκτέιλ με τις πιο χαμηλές θερμίδες
    Δεν χρειάζεται να στερούμαστε μερικές από τις μικρές χαρές της ζωής και αυτά τα low-cal κοκτέιλ το αποδεικνύουν!
  • 6 υπέροχα και δροσερά κοκτέιλ με λιγότερες από 100 θερμίδες
    Τι καλύτερο από ένα δροσιστικό κοκτέιλ για το καλοκαίρι – ειδικά αν, με 100 ή και λιγότερες θερμίδες, δεν χαλάει τη δίαιτά μας!
  • Καστανό ρύζι: 10 οφέλη για την υγεία μας
    Ποια είναι τα οφέλη του καστανού ρυζιού για την υγεία μας; Ποιες θρεπτικές ουσίες περιέχει και από ποιες νόσους προστατεύει.
  • Κινόα: Ποιες ιδιότητες έχει το ‘’ σούπερ’’ δημητριακό
    Τι είναι η κινόα, ποια είναι τα οφέλη της στην υγεία, και γιατί πρέπει να την εντάξουμε στη διατροφή μας;
  • 10 τρόφιμα που χρησιμεύουν και ως φάρμακα
    Σίγουρα, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις ασθενειών, τίποτα δεν αντικαθιστά την επίσκεψη στον γιατρό, αλλά και τα δέκα παρακάτω γιατροσόφια μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα!
  • Πόσο κακό κάνει το αλάτι;
    Το αλάτι ανεβάζει την αρτηριακή πίεση ενώ ενοχοποιείται και για άλλες νόσους. Ποιες είναι οι συνέπειες της υπερκατανάλωσης αλατιού;
  • Ποτά εις υγείαν! Πώς θα το καταφέρουμε;
    Τι πρέπει να προσέξουμε ώστε τα... ποτάκια των διακοπών να μείνουν στα φυσιολογικά επίπεδα. Δείτε πως θα χρησιμοποιήσετε το αλκοόλ υπέρ της υγείας σας και πως θα αποφύγετε τις βλαβερές υπερβολές.
  • Παχαίνουν τα φρούτα; Ποια είναι η αλήθεια
    Μπορούμε να καταναλώνουμε άφοβα φρούτα, προκειμένου να προσφέρουμε στον οργανισμό μας ενυδάτωση, ενέργεια και τόνωση. Δείτε τις θερμίδες αναλυτικά.
  • Γκότζι μπέρις: Καρποί πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά
    Έχει αναφερθεί ότι τα γκότζι μπέρις συμβάλλουν στην καταπολέμηση του διαβήτη, της υπέρτασης, της κακής κυκλοφορίας αίματος, ορισμένων μορφών καρκίνου και οφθαλμικών παθήσεων.
  • 'Σούπερ τροφές' που αγνοούμε
    Ρίγανη, τραχανάς και μούρα είναι υπερτρόφιμα, που πολλές φορές ξεχνάμε να εντάξουμε στη διατροφή μας.
  • 5 τρόφιμα για το φθινόπωρο
    Καθώς οι ζεστοί μήνες αποτελούν σιγά σιγά παρελθόν και μαζί τους τα μούρα, το καλαμπόκι και άλλα προϊόντα που μας είναι πιο εύκολο να ενσωματώσουμε στη διατροφή μας, είναι διαθέσιμο ένα νέο μενού που μπορεί να σας κρατήσει υγιείς και ευτυχισμένους.
  • Η θρεπτική αξία του κινόα
    O λόγος που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές το κινόα είναι γιατί ενώ είναι στην ουσία σπόρος, χρησιμοποιείται σαν άμυλο όπως το κους-κους και το καστανό ρύζι και παρέχει στον οργανισμό πολλά διατροφικά οφέλη.
  • Τραχανάς και πλιγούρι: Μικροί θησαυροί της ελληνικής κουζίνας
    Τα χονδροαλεσμένα δημητριακά παίρνουν ξανά μία σημαντική θέση ανάμεσα στα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, καθώς διαπιστώνεται η μεγάλη θρεπτική αξία και τα οφέλη τους στην υγεία του ανθρώπου.
  • Τα ολικής άλεσης στο μικροσκόπιο!
    Μια από τις πιο διαδεδομένες συστάσεις της ισορροπημένης διατροφής είναι η ενσωμάτωση δημητριακών ολικής άλεσης στην καθημερινή μας διατροφή. Ποιο όμως είναι το χαρακτηριστικό που κάνει τα ολικής άλεσης δημητριακά τόσο ξεχωριστά;
  • Χαλβάς: Όταν φθάνει η ώρα του γλυκού, επιλέξτε σωστά
    Όταν καλούμαστε να επιλέξουμε το είδος των λιπαρών, φυσικά προτιμούμε τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα. Ακόμα, ιδανικά θα θέλαμε το γλυκό μας να περιέχει μικροθρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.
  • Οι διατροφικές ιδιότητες του σησαμιού
    Το σησάμι έχει ερευνηθεί εκτενώς και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να συμβάλλει στην προαγωγή της υγείας, αλλά και την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων.
  • Επεξεργασμένα τρόφιμα
    Επεξεργασμένα φαγητά είναι αυτά από τα οποία αφαιρέθηκαν πολλές από τις βιταμίνες ή τα μεταλλικά στοιχεία και αντικαταστάθηκαν από λίπος, ζάχαρη και αλάτι.
  • Φύτρα και διατροφή
    Τα φύτρα αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ειδικά για άτομα που ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή, αλλά και για όσους ακολουθούν διατροφή για απώλεια βάρους, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
  • Υπερτροφές για τόνωση και αναζωογόνηση
    Ας δούμε ορισμένες τροφές που μας τονώνουν και ταυτόχρονα μας αναζωογονούν.
  • Οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου
    Περιέχει υψηλή ποσότητα βιταμίνης Β6 και C, μαγγανίου, σεληνίου, ενώ πλήθος επιστημονικών ερευνών αναδεικνύουν τις ευεργετικές ιδιότητές του.
  • Μια σούπα για το κρύο
    Όταν η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα, η λαχτάρα για ένα ζεστό ρόφημα / πιάτο που θα καταφέρει να μας θερμάνει από μέσα προς τα έξω γίνεται σχεδόν επιτακτική ανάγκη. Στο προσκήνιο έρχονται λοιπόν ο καφές, τα βότανα και … οι σούπες.
  • Ελληνική πίτσα
    Η πίτσα ανέκαθεν αποτελούσε απαγορευμένο καρπό για όσους πρόσεχαν τη διατροφή τους. Ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή, μπορείτε να απολαύσετε μια πίτσα χωρίς τύψεις!
  • Ζάχαρη: Προκαλεί εξάρτηση;
    Τα εύγευστα τρόφιμα διεγείρουν ένα σύστημα 'ανταμοιβής' στον εγκέφαλο μέσω της έκκρισης ντοπαμίνης κάνοντάς μας να νιώθουμε ευχάριστα.
  • Προβιοτικά: Τα φιλικά για την υγεία βακτήρια!
    Όλο και περισσότερες κλινικές έρευνες αποδεικνύουν συνεχώς την πολύτιμη συνεισφορά των προβιοτικών στη βελτίωση των σωματικών λειτουργιών.
  • Σουβλάκι: Μια...τυλιχτή ιστορία
    Σχετικά πρόσφατα το σουβλάκι κατέκτησε το πιστοποιητικό 'καλού διατροφικού προϊόντος', υπό προϋποθέσεις, από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ.
  • Δροσιστείτε με 5 τροφές που περιέχουν νερό
    Βραδιάζει σιγά σιγά και όμως η ζέστη καλά κρατεί! Όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει, γνωρίζετε πολύ καλά πως αυξάνονται και οι ανάγκες μας σε νερό.
  • Τα βότανα του καλοκαιριού
    Τα φρέσκα βότανα είναι άφθονα κατά τους ζεστούς μήνες, οπότε τώρα είναι η καταλληλότερη εποχή για να τα εντάξετε στις συνταγές σας. Εκτός από τη γεύση και το άρωμα που έχουν, ωφελούν την υγεία μας!
  • Σοκολάτα και καρδιά
    Τελικά πρέπει κάποιος να τρώει σοκολάτες για να προστατεύει την καρδιά του και, εάν ναι, πόσες πρέπει να τρώει;
  • Αλκοόλ: Μια καλοκαιρινή συνήθεια και όχι μόνο
    Από την ξαπλώστρα της παραλίας μέχρι το ταβερνάκι ή τη βεράντα, τα αλκοολούχα ποτά αποτελούν μία καλοκαιρινή συντροφιά! Πόσο βλαπτικό μπορεί τελικά να είναι ένα.. 'ποτηράκι';
  • Επιλέγουμε κρέπα, Burger ή club sandwich;
    Τι θα παραγγείλουμε μεταξύ Burger, κρέπας ή club sandwich;
  • Πίτσα: Η 'παρεξηγημένη' τροφή
    Πόσο ισορροπημένο είναι ένα γεύμα με πίτσα; ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της επιλογής. Ποιο είδος περιέχει τις περισσότερες θερμίδες.
  • Γνωριμία με τη μπύρα
    Καιρός να ρίξουμε μια βαθιά ματιά στο ποτήρι μας και να γνωρίσουμε το ρόλο της μπύρας στη διατροφή μας.
  • Η όρεξη για αλάτι συνδέεται με τις εξαρτήσεις
    Αποτελέσματα έρευνας υποδεικνύουν ότι οι ομάδες γονιδίων που διεγείρονται για την όρεξη για αλάτι είναι οι ίδιες που διεγείρονται στην περίπτωση εξάρτησης από κοκαΐνη ή ηρωίνη.
  • Δεν είναι όλα τα μικρόβια βλαβερά
    Τα προβιοτικά, δημιουργούν τη γνωστή 'μικροχλωρίδα' του εντέρου και συμβάλλουν στην πρόληψη αλλά και στη θεραπεία ορισμένων ασθενειών.
  • Σουβλάκι ή πίτσα; Νικητής είναι…
    Σουβλάκι ή πίτσα; Ποιο να επιλέξουμε για να μην επιβαρύνουμε τον οργανισμό και τη διατροφή μας;
  • Τιμές τροφίμων: Aπό την κρίση στη σταθερότητα
    Οι αλλαγές στις τιμές των τροφίμων -και συγκεκριμένα οι αυξήσεις στις τιμές τους- αποτελούν μία σημαντική απειλή για τη διασφάλιση της παροχής τροφής στις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά και σε ανεπτυγμένες χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα.
  • Ποιες τροφές επιλέγουμε ανάλογα με τη διάθεσή μας
    Δεν είναι λίγες οι φορές που δυσάρεστα και ευχάριστα συναισθήματα, αγχωτικές καταστάσεις και καθημερινά προβλήματα, βρίσκουν την παρηγοριά τους στο πιο απλό ‘φάρμακο’, το φαγητό.
  • Crash test στο γρήγορο φαγητό
    Crash test των κυριότερων εκπροσώπων του γρήγορου φαγητού. Δείτε πόσες θερμίδες περιέχουν.
  • Κινέζικα καλοκαιρινά ζυμαρικά
    Θα χρειαστείτε νούντλς, ντομάτες, κολοκύθια, πιπεριά, σκόρδο, καλαμποκέλαιο, κορίανδρο, μαιντανό, πιπέρι και ζάχαρη καστανή.
  • Κουρκουμάς: Το μυστικό των Ινδών
    Εκτός από τη χρήση του ως μπαχαρικό, ο κουρκουμάς έχει χρησιμοποιηθεί στην Ινδία για θεραπευτικούς λόγους εδώ και αιώνες.
  • 13 τροφές που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας
    Θέλετε υγεία και ευεξία; Τι περιμένετε; Προσθέστε τα παρακάτω τρόφιμα στη λίστα της διατροφής σας, σήμερα!
  • Αλάτι: Φίλος ή εχθρός;
    Η προσθήκη αλατιού σχεδόν σε όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα γίνεται όλο και πιο 'επικίνδυνη' αφού μαζί με αυτό αυξάνεται και ο κίνδυνος υπέρτασης.
  • Κύπερος: Ένα σημαντικό βότανο της περιοχής των Χανίων
    Έχει θεραπευτική ιδιότητα θερμαντική, διασταλτική και διουρητική, όταν πίνεται απ’ όσους πάσχουν από λιθίαση και υδρωπικία.
  • Καφεΐνη, η καθημερινή μας απόλαυση
    Η κατανάλωση ροφημάτων που περιέχουν καφεΐνη αποτελεί καθημερινή συνήθεια εδώ και χιλιάδες χρόνια, παρόλα αυτά συχνά αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού: τί οφέλη ή συνέπειες μπορεί να έχει η καθημερινή της κατανάλωση;
  • Λιναρόσπορος: Μια σημαντική ουσία
    Ο λιναρόσπορος έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Σε ποιες νόσους μετριάζει τα συμπτώματα;
  • Αλόη: Προσοχή στις παρενέργειες
    Κάνοντας μια ανασκόπηση σε όλα τα δεδομένα των πρόσφατων μελετών για την αλόη, προκύπτει το συμπέρασμα πως τα δεδομένα δεν είναι αρκετά πειστικά για να υποστηρίξουν οποιαδήποτε από τις παραπάνω χρήσεις
  • Αντηλιακές... τροφές
    Τα θρεπτικά συστατικά στα οποία επικεντρώνονται οι περισσότερες μελέτες, που εξετάζουν τη διατροφική προστασία του δέρματος από τις δυσμενείς επιδράσεις των ακτινών UV-A και UV-B, είναι τα καροτενοειδή.
  • Φραγκόκοτα... η πλούσια κότα
    Σε περίοδο οικονομικής κρίσης το ιδιαίτερο αυτό έδεσμα διατηρεί τον ‘πλούσιο χαρακτήρα’ του όσον αφορά στη θρεπτικότητα και τη γευστικότητά του συνδυάζοντας ιδανικά την υγιεινή διατροφή και τη γαστρονομία.
  • Οι σούπες στη διατροφή μας
    Οι σούπες αποτελούν πολύ καλή διατροφική επιλογή για τη σιλουέτα μας καθώς μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια ή τη συντήρηση υγιούς βάρους.
  • Προϊόντα light
    Τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές προτιμούν τα τρόφιμα με λιγότερα λιπαρά, γνωστά ως light προϊόντα. Στις μέρες μας υπάρχει πληθώρα τέτοιων προϊόντων στην ελληνική αγορά.
  • Μελομακάρονο ή κουραμπιές; Σημειώσατε...1
    Το γλυκό δεν απαγορεύεται από κανένα διαιτολόγιο! Αρκεί φυσικά να καταναλώνεται με σύνεση και μέτρο και, ει δυνατόν, υπό τις συστάσεις του διατροφολόγου. Στο δίλημμα λοιπόν 'μελομακάρονα ή κουραμπιέ', σημειώνουμε 1.
  • Διατροφικοί ‘γρίφοι’
    Οι αντιφάσεις που συχνά συνοδεύουν τα θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή, με βασικότερο τη μάχη κατά των περιττών κιλών, όχι μόνο προκαλούν σύγχυση αλλά, συνήθως, έχουν αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό!
  • Απενοχοποιώντας το κρέας
    Ο Φορέας Τυποποίησης Τροφίμων (Food Standars Agency-FSA) της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε ότι η συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης του κόκκινου κρέατος και της εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει την κατανάλωσή του.
  • Αδυνατίστε...τρώγοντας σοκολάτα
    Η σοκολάτα είναι η αγαπημένη απόλαυση των γυναικών. Τόσο αγαπημένη που πολλές φορές ανάγεται σε 'αμαρτία' ειδικά όταν μία γυναίκα προσπαθεί να χάσει μερικά κιλά.
  • Τα ζυμαρικά στη διατροφή μας
    Βάση της Μεσογειακής διατροφής είναι οι τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες, όπως ζυμαρικά, δημητριακά και ψωμί. Δείτε τα διατροφικά συστατικά από κάποια ενδεικτικά πιάτα ζυμαρικών
  • Γιατί μας αρέσει η σοκολάτα
    Έχετε ακούσει ποτέ τη λέξη 'craving'; Πίσω από μία όχι και τόσο γνωστή έννοια κρύβεται ένα φαινόμενο αρκετά συχνό: η ακατανίκητη επιθυμία για κατανάλωση σοκολάτας.
  • Παγωτό: Αγαπημένο και δροσιστικό
    Η θρεπτική αξία του παγωτού είναι υψηλή, αφού περιέχει μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος B, βιταμίνες A, D και Ε, καζεΐνη και υδατάνθρακες.
  • Αλκοόλ: Πότε, πόσο και τι μπορείτε να πίνετε χωρίς τύψεις
    Το αλκοόλ απορροφάται γρήγορα και πλήρως από το στομάχι και το έντερο. Η κατανάλωση αλκοόλ με άδειο στομάχι και η παρουσία διοξειδίου του άνθρακα (ανθρακικό) αυξάνουν την ταχύτητα απορρόφησης, ενώ η κατανάλωση κατά τη διάρκεια ή μετά από γεύμα μειώνει το ρυθμό απορρόφησης.
  • Είναι ασφαλείς οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες;
    Οι τεχνητές γλυκαντικές ύλες γίνονται όλο και περισσότερο κομμάτι της διατροφής, όχι μόνο όσων προσέχουν τη σιλουέτα τους, αλλά και όσων αποφεύγουν τη ζάχαρη για λόγους υγείας.
  • Δαμάσκηνα, σύκα και χουρμάδες, για άμεση ενέργεια
    Οι καρποί αυτοί μπορούν να καταναλωθούν ως ενδιάμεσα γεύματα, δεκατιανό ή απογευματινό. Προσφέρουν εύκολα αξιοποιήσιμη ενέργεια σε μεγάλες ποσότητες, γεγονός που μπορεί να εξελιχθεί σε πλεονέκτημα ή μειονέκτημα, ανάλογα με τη συχνότητα και την ποσότητα που καταναλώνονται.
  • Ο ρόλος της μαστίχας Χίου στην υγεία
    Η μαστίχα, εκτός από την ωραία φυσική της γεύση και φρεσκάδα που αποδίδει, έχει σημαντικά αποτελέσματα στην προστασία και στη διατήρηση της υγείας μας, μέσω ποικίλων επιδράσεων στον οργανισμό μας.
  • Ξύδι Βαλσάμικο ... 'βάλσαμο' για τη ζωή
    H φύση δια μέσου των τροφίμων της, δεν μας προσφέρει μόνο τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την επιβίωσή μας αλλά μας δίνει απλόχερα πολύτιμες δραστικές ουσίες που θωρακίζουν την υγεία μας.
  • Μέλι και υγεία
    Τα τελευταία έτη η επιστημονική έρευνα έχει φέρει στο φως πολλές ευεργετικές ιδιότητες ενός τροφίμου που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες από τους Έλληνες, λόγω της αφθονίας της παραγωγής του στη χώρα μας.
  • Κουνέλι: Πλούσιο σε ω-3 λιπαρά
    Το κουνελίσιο κρέας έχει υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης και χαμηλά ποσοστά λίπους, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους και ταυτόχρονα αναζητούν εκλεπτυσμένες γευστικές απολαύσεις.
  • Η θρεπτική αξία των μακαρονιών
    Ιδανικό φαγητό για φοιτητές, εργένηδες και αθλητές. Σύνηθες και απαραίτητο συνοδευτικό των πρωτεϊνούχων γευμάτων, τα μακαρόνια φαίνεται να διατηρούν διαχρονικά σταθερή την υψηλή θέση τους στις διατροφικές προτιμήσεις των Ελλήνων, και όχι μόνο.
  • Στρουθοκάμηλος: το πιο υγιεινό κρέας
    Ιδανικό έδεσμα για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους και ταυτόχρονα αναζητούν εκλεπτυσμένες γευστικές απολαύσεις.
  • Σουσάμι, Ταχίνι, Χαλβάς: Ιδανικές τροφές για όλο το χρόνο
    Ένα προϊόν που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσον αφορά τη θεραπευτική του χρήση από τα αρχαία κιόλας χρόνια, είναι το σουσάμι.
  • Αλκοόλ: Ποιά είναι τα οφέλη του;
    'Μέτρον άριστον', η πολυδιατυπωμένη αυτή αρχή στο χώρο της Διατροφής φαίνεται ότι ταιριάζει απόλυτα σε ότι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ και τις διάφορες παθήσεις.
  • Παγωτό: Πόσο θρεπτικό είναι;
    Είναι ο δροσερός σωτήρας του καύσωνα και φυσικά από τις πιο γλυκές απολαύσεις για την ανθρώπινη γλώσσα…
  • Foisgras... το ‘βούτυρο των θεών’
    Το φουαγκρά παράγεται από το υγιές συκώτι πάπιας ή χήνας, με το πρώτο να καταναλώνεται περισσότερο και το δεύτερο να υπερτερεί σε ποιότητα.
  • Ο ‘κόκκινος χρυσός’ της ελληνικής γης
    Η καθημερινή χρήση του κρόκου ως καρυκεύματος αλλά και ως παραφαρμακευτικού σκευάσματος φαίνεται να δημιουργεί μια προστατευτική ασπίδα που αφορά στην πρόληψη και θεραπεία ανίατων ασθενειών (καρκίνος, καρδιαγγειακά).
  • Ασπαρτάμη: Τα ασφαλή όρια κατανάλωσης
    Η ασπαρτάμη είναι μία τεχνητή γλυκαντική ουσία με γλυκύτητα περίπου 200 φορές μεγαλύτερη από την κοινή επιτραπέζια ζάχαρη.
  • Η θρεπτική αξία του παγωτού
    Η σύστασή του εξαρτάται από το είδος και την ποιότητά του. Σε γενικές γραμμές, οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι: γάλα, αβγά, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, χυμοί φρούτων και πρόσθετα τροφίμων, όπως γλυκαντικές ουσίες, σταθεροποιητές, γαλακτωματοποιητές, χρωστικές και αρωματικές ύλες.
  • Καυτερά μπαχαρικά ... Η υγιεινή πινελιά στη μαγειρική
    Για αιώνες οι άνθρωποι εκμεταλλεύονταν κυρίως τις θεραπευτικές τους ιδιότητες συνδυάζοντάς τα με βότανα, μέχρι που ανακάλυψαν τις πικάντικες και εξωτικές γεύσεις που μπορούν να δώσουν στα φαγητά.
  • Σούσι: Υγεία και πολυτέλεια
    Τα ψάρια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι μια τροφή με υψηλή θρεπτική αξία, καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσια στα ‘καλά’ λιπαρά.
  • Πόσο μας παχαίνει το ταχίνι;
    Ένα από τα τρόφιμα που έρχεται στην επικαιρότητα σε κάθε περίοδο νηστείας είναι το ταχίνι. Παράγεται με ειδική επεξεργασία από τους σπόρους σουσαμιού και η διατροφική του αξία είναι σημαντική.
  • Ποιός είναι ο ρόλος της σοκολάτας στη διατροφή μας
    Η σοκολάτα είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα δημοφιλέστερα τρόφιμα, ειδικά μεταξύ των γυναικών. Προέρχεται από καρπούς κακάο του κακαόδενδρου και παρασκευάζεται τελικά με την προσθήκη ζάχαρης και βουτύρου κακάο. Για την παραγωγή της σοκολάτας γάλακτος προστίθεται γάλα, ενώ η μαύρη σοκολάτα δεν περιέχει γάλα.
  • Ο ρόλος των αναψυκτικών στο σωματικό βάρος
    Ένα σύνολο μελετών δείχνει πως η κατανάλωση αναψυκτικών που είναι πλούσια σε θερμίδες δεν μειώνει την πρόσληψη στερεών τροφίμων προκειμένου να διατηρηθεί το ενεργειακό ισοζύγιο.
  • Πόσο παχαίνει το ψωμί;
    Μία από τις μεγαλύτερες παρεξηγήσεις που συμβαίνουν ακόμα και σήμερα στο χώρο της διατροφής, αφορά τη συσχέτιση του ψωμιού με την αύξηση βάρους.
  • Πόσο καλά γνωρίζουμε τι κρέας τρώμε;
    Μας ενδιαφέρει να ξέρουμε αν το ζώο που τρώμε είναι υγιές ή όχι; Αν έχει αντιβιοτικά ή άλλα φάρμακα στο σώμα του; Έχει καμιά σχέση με τα άλλα ζώα που μεγαλώνουν τρώγοντας ότι η φύση τους παρέχει σε λιβάδια χωρίς περιορισμούς χώρου;
  • Γαλοπούλα... η άλιπη πρωτεΐνη
    Περιέχει επίσης ελάχιστα λιπαρά, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα που ακολουθούν διατροφικό πρόγραμμα απώλειας βάρους με αυξημένα ποσά άλιπης πρωτεΐνης.
  • Η αξία του μαυροπίπερου
    Ας δούμε τι κάνει το μαυροπίπερο και ας προσπαθήσουμε να πειστούμε ότι η χρήση του από τους προπαπούδες μας ήταν συμπτωματικά σωστή.
  • Αλάτι: μια σύγχρονη απειλή
    Η κοινότυπη διατροφική σύσταση 'μέτρον άριστον' σε λίγα τρόφιμα αποδυκνείεται τόσο βαρυσήμαντη όσο για το αλάτι.
  • Σοκολάτα: Γλυκός πειρασμός
    Στο άκουσμά της πολλοί κάνουν γλυκούς συνειρμούς και άλλοι σπεύδουν να ‘ξορκίσουν το κακό’. Μερικοί δηλώνουν εθισμένοι στη γεύση της και κάποιοι άλλοι αρχίζουν να μετρούν θερμίδες. Το βέβαιο είναι πως όλοι μας έχουμε δοκιμάσει την γλυκιά γεύση μιας πλάκας σοκολάτας.
  • Σπιρουλίνα: Μια 'άγνωστη' πηγή θρεπτικών συστατικών
    Η σπιρουλίνα είναι ένα μικροσκοπικό φυτό του γλυκού νερού. Είναι μια εύπεπτη και με υψηλή βιοδιαθεσιμότητα τροφή, η οποία στοχεύει στην προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος, την απορρόφηση μετάλλων και την μείωση της χοληστερίνης.
  • Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα
    Την επιστημονική κοινότητα έχει απασχολήσει την τελευταία δεκαετία, αλλά και πιο πριν, το θέμα των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι προέρχονται από ή περιέχουν κάποιο συστατικό, το οποίο προέρχεται από γενετικά τροποποιημένο φυτικό ή ζωικό οργανισμό.
  • Πουλερικά
    Θεωρούνται οικονομικά γιατί μεγαλώνουν σε 8 εβδομάδες και φτάνουν στα 2 κιλά καταναλώνοντας 4 κιλά τροφής.
  • Κρέας
    Το κρέας θεωρείται βασική τροφή για τα αμινοξέα που περιέχει, αλλά πρέπει να καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες. Η υπερκατανάλωση του οδηγεί σε προβλήματα στην υγεία μας.
  • Ψωμί
    Το ψωμί το παίρνουμε από το άλευρο του μαλακού σιταριού με μια διαδικασία μερικής φυσικο-χημικής μεταβολής, η οποία προκαλείται από μικροοργανισμούς.
  • Ξύδι
    Το παγωμένο ξύδι ανακουφίζει από τα εγκαύματα.
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

pets_for_good_human_health
Θεωρείτε πως τα κατοικίδια συμβάλλουν στην καλή υγεία των ανθρώπων;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης