Τα αυγά είναι το πιο βολικό και πλήρες φαγητό που μπορεί να βρει κανείς στην καθημερινότητά του. Προσφέρουν μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία. Περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, σελήνιο, φώσφορο, χολίνη, βιταμίνη Β12 και αντιοξειδωτικά. όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά κρατούν τα κύτταρα του σώματος υγιή. Εδώ είναι τα οφέλη για την υγεία των αυγών που πρέπει να ξέρετε:

Αυξάνει τα επίπεδα καλής χοληστερόλης

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας αποκάλυψε επίσης ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν τέσσερα ολόκληρα αυγά την ημέρα είχαν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης από εκείνους που δεν το έκαναν. Επίσης, η καλή χοληστερόλη ή η «HDL» αυξανόταν στους ανθρώπους που έτρωγαν τρία ή περισσότερα αυγά την ημέρα.

Μειώνει τον κίνδυνο ενός εγκεφαλικού επεισοδίου

Αυτό μπορεί να αποτελεί έκπληξη για μερικούς, αλλά η καθημερινή κατανάλωση αυγών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the American College of Nutrition υποστηρίζει ότι η κατανάλωση ενός αυγού ανά ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ενός εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12%.

Μειώνει τον κίνδυνο οφθαλμικών παθήσεων

Τα αυγά περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Η λουτεΐνη βοηθά στην καταπολέμηση της ωχράς κηλίδας (η κύρια αιτία της απώλειας της όρασης) και η ζεαξανθίνη προστατεύει τα μάτια από τη ζημία που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Και τα δύο αυτά αντιοξειδωτικά μειώνουν επίσης τον κίνδυνο ανάπτυξης καταρράκτη.

Ενισχύει τη μνήμη

Τα αυγά έχουν κάποια θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τον εγκέφαλο.. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β6 και Β12, φυλλικού οξέος και χολίνης, που όλα βοηθούν τον εγκέφαλο. Η χολίνη βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσης και της μνήμης. Βοηθούν επίσης να μειωθεί η ανάπτυξη ψυχικών ασθενειών μεταξύ των ηλικιωμένων.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση των μυών και των οστών και τη διατήρηση της συνολικής υγείας. Τα αυγά περιέχουν 6 γραμμάρια υψηλής πρωτεΐνης. Δύο αυγά την ημέρα μπορούν να σας δώσουν όλη την πρωτεΐνη που χρειάζεστε και να σας κρατήσουν υγιείς.

Ελέγχει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης

Διάφορες μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα ασπράδια αυγών μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση τόσο αποτελεσματικά όσο κάποια αντι-υπερτασικά φάρμακα. Τα πεπτίδια που υπάρχουν στα αυγά βοηθούν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και διατηρούν την πίεση κανονική (120/80 mm Hg).

Μειώστε τα επίπεδα τριγλυκεριδίων

Τα υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων ισοδυναμούν με κίνδυνο εμφάνισης φραγμένων αρτηριών, καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου ή οξείας παγκρεατίτιδας. Η κατανάλωση αυγών (ειδικά αυτών που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα) μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν τα αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;