Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
3 φύλλα λεμονιάς
½ κούπα σως σόγιας
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας τριμμένο μπαχάρι
1½ κουταλιά γλυκού καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού κύμινο
1 κουταλιά γλυκού τριμμένο ginger
αλάτι και τριμμένο φρέσκο πιπέρι
400 γρ.

φιλέτο από στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
12 καλαμάκια

Εκτέλεση

Αναμείξτε τα όλα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα φύλλα λεμονιάς, τη σως σόγιας, το ελαιόλαδο, το μπαχάρι, την καστανή ζάχαρη, το κύμινο, το ginger, το πιπέρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μπολ και αφήστε τα να μαριναριστούν για λίγες ώρες στο ψυγείο.

Αφού ψιλοκόψετε τα φιλέτα κοτόπουλου περάστε τα στα καλαμάκια. Ψήστε τα καλαμάκια σε κάρβουνα.

Θρεπτική αξία (¼ συνταγής)

Ενέργεια: 222 kcal
Υδατάνθρακες: 13 g
Πρωτεΐνη: 27 g
Λίπος: 6,5 g
Φυτικές Ίνες: 1,4 g

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει