Μερίδες Συνταγής: 6

Υλικά

1 ¼ κούπας νερό
1 κούπα ωμό ρύζι για σούσι
3 κουταλιές σούπας ξύδι από ρύζι
λίγο αλάτι
4 φύλλα nori (ξηρό φύκι)
½ αγγούρι καθαρισμένο ψιλοκομμένο
1 αβοκάντο καθαρισμένο κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

Βράστε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά και μόλις απορροφηθεί το νερό, ρίξτε το ξύδι και το αλάτι. Αφήστε στη συνέχεια το ρύζι να κρυώσει. Σε κάθε φύλλο από φύκι απλώστε το ρύζι ομοιόμορφα αφήνοντας περιθώριο ενός εκατοστού από τη μία άκρη και στη συνέχεια προσθέστε το αβοκάντο και το αγγούρι.

Τυλίξτε το φύκι πιέζοντας τη γέμιση ώστε να μη χαλάσει το roll σας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε το κάθε φύκι σε 6 κομμάτια (προσθέστε σόγια στα roll σας για περισσότερη γεύση).

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
(1/6 συνταγής)

Ενέργεια: 171 kcal
Υδατάνθρακες: 28,7 g
Πρωτεΐνη: 3 g
Λίπος: 5 g
Φυτικές Ίνες: 2,2 g

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ενωση Ασθενών Ελλάδος: Η Θεσσαλονίκη, γέφυρα στα δικαιώματα των ασθενών
Ηλίας Μόσιαλος: Γιατί θα αποτύχει ο προσωπικός γιατρός - Τα δομικά προβλήματα του ΕΣΥ
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος