Άτομα: 4

Υλικά

250 γραμμάρια ζύμη για τάρτα
40 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
2 κουταλάκια ζάχαρη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα ντοματίνια και τα κόβετε σε τέσσερα κομμάτια.

Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και προσθέτετε από πάνω τη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Σχηματίζετε με τη ζύμη σας μια μπάλα, την οποία τυλίγετε σε μια μεμβράνη και αφήνετε να σταθεί, σε δροσερό μέρος, για 30 λεπτά.

Ζυμώνετε ξανά και με τη βοήθεια ενός πλάστη, την απλώνετε σύμφωνα με τη διάμετρο της φόρμας σας (για 24 εκ. διάμετρο περίπου ή για 6 μικρά ταρτάκια).

Τοποθετείτε τη ζύμη σας στη βουτυρωμένη φόρμα, από πάνω απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας και πάνω σε αυτή φασόλια ξερά η ρεβίθια. Ψήνετε τη ζύμη σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 7 λεπτά, αφαιρείτε τα όσπρια και τη λαδόκολλα και ψήνετε για άλλα 7 λεπτά.

Στρώνετε όμορφα τα ντοματίνια πάνω στην τάρτα.

Ψήνετε την τάρτα στους 180 βαθμούς για ακόμα 7 λεπτά και την σερβίρετε προσθέτοντας φρέσκο θυμάρι η μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Μικρά μυστικά συνταγής

Τα ντοματίνια όσο πιο σιγά ψήνονται στον φούρνο τόσο πιο πολύ νοστιμεύουν, γιατί απορροφούν το ελαιόλαδο αλλά παίρνουν και μια γλυκιά γεύση από τη ζάχαρη.

Εάν θέλετε μπορείτε να πάρετε έτοιμη ζύμη από το σούπερ μάρκετ για τάρτες.

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25-30 λεπτά

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις