Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο
2 γλυκοπατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
2 λεμόνια κομμένα στη μέση
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
Χοντρό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τοματίνια και ρόκα για σερβίρισμα
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180Ο C.

Αλείφετε τα φιλέτα κοτόπουλο με ελαιόλαδο και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Σε ένα ταψί στρώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε σε όλη την επιφάνεια τις ροδέλες πατάτας, τα λεμόνια, το σκόρδο και τέλος τα φιλέτα κοτόπουλο.

Πασπαλίζετε με ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνετε περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι λεπτοκομμένες πατάτες και το κοτόπουλο.

Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με τις ροδέλες πατάτας τη μία πάνω στην άλλη, το φιλέτο κοτόπουλο κομμένο στα δύο και προσθέτετε φρέσκια ρόκα και τοματίνια κομμένα στα τέσσερα.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά