Υλικά για 4 μερίδες

Για τη σαλάτα: 2 μεγάλα μαρούλια, ¼ κιλού από άλλα καλοκαιρινά πράσινα λαχανικά και χόρτα, μια γεμάτη χούφτα από αρωματικά βότανα (βασιλικό, άνηθο, μέντα κ.λ.).

Για τη σάλτσα: 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού 1 κουτ. γλυκού μέλι, 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα υλικά της σάλτσας (εκτός από το σκόρδο) σε ένα βαζάκι και ανακατέψτε τα καλά. Πλύνετε τις σαλάτες, σκουπίστε, βάλτε τις σε ένα σακουλάκι και τοποθετείστε τις στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να γίνουν τα φύλλα τραγανά.

Σερβίρετε σε ένα μπολ και περιχύστε με τη σάλτσα όπου θα έχετε προσθέσει την τελευταία στιγμή το σκόρδο, για να πάρει το άρωμα.

Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα (1 ½ - 2 φλ.)

  • Ενέργεια (Kcal) 216
  • Πρωτεΐνες (g) 3,29
  • Υδατάνθρακες (g) 17,49
  • Λίπη (g) 16,48
  • Φυτικές ίνες (g) 6,08
  • B12 (μg) 0
  • B6 (mg) 0,17
  • C (mg) 24,17
  • A (RE) 450,45
  • E (mg) 2,28
  • Ca (mg) 255,25
  • Fe (mg) 5,33

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Καρδιακή ανεπάρκεια & συννοσηρότητες''
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΕΕ και το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα [μελέτη]