Υλικά για 6 μερίδες

400 γρ. κοφτά, χοντρά ζυμαρικά (π.χ. rotini - βίδες)
2 κόκκινες πιπεριές
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωναράκι σέλινο
2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
2 κουτ. σ. πεκρίνο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε 4 κ.σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε το σκόρδο κοπανισμένο, ρίξτε τις πιπεριές, ανακατέψτε και σβήστε τη φωτιά. Αντίστοιχα για τις φρυγανιές με το πιπέρι, με 2 κ σούπας ελαιόλαδο. Ντύστε με αλουμινόχαρτο τη λαμαρίνα του φούρνου, βάλτε πάνω τις πιπεριές και ψήστε περίπου για 15 λεπτά, μέχρι να καεί η φλούδα τους, γυρίζοντάς τις συχνά.

Αφήστε να κρυώσουν για 15 λεπτά, καθαρίστε τις και κόψτε τις σε λεπτές λωρίδες. Ψιλοκόψτε το σέλινο, βράστε τα ζυμαρικά και στραγγίστε τα al dente. Ζεστάνετε τη σάλτσα, ρίξτε τα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα υλικά.

Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα (1 ½ φλ.)

Ενέργεια (Kcal) 443
Πρωτεΐνες (g) 10,9
Υδατάνθρακες (g) 64,5
Λίπη (g) 15,6
Φυτικές ίνες (g) 3,5
B12 (μg) 0
B6 (mg) 0,2
C (mg) 45,1
A (RE) 95,8
E (mg) 2,0
Ca (mg) 32,6
Fe (mg) 3,3

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα