Υλικά

  • 100 γρ καρότα (ή 2-3 μικρά)
  • 50 γρ σέλινο
  • 2-3 μεγάλα φύλλα από λάχανο
  • 100 γρ ξερά κρεμμύδια
  • 200 γρ φρέσκιες ντομάτες
  • 200 γρ κολοκύθια
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • άλλο μπαχαρικό επιλογής

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα λαχανικά
  • Τα βράζετε (χωρίς αλάτι) επί 45-50 λεπτά σε 4-5 φλυτζάνια νερό
  • Προαιρετικά περνάτε τα βρασμένα λαχανικά από το μύλο ή τον τρίφτη
  • Τα ξαναβάζετε αλεσμένα ή σε κομμάτια μέσα στο ζωμό τους μαζί με τον κύβο λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά (π.χ. σαφράν, ρίγανη)
  • Τα ξαναβράζετε για 10 ακόμα λεπτά
  • Σερβίρετε.