Της Αγγελικής Ζαφειράκη Διαιτολόγου- Διατροφολόγου.

Υλικά για 4 άτομα

500γρ κιμά σόγιας
2lt νερό ζεστό
1 αυγό
200γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα μουλιασμένες σε 250ml νερό
1/8 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5γρ αλάτι
2γρ. λευκό πιπέρι
Χυμός από λεμόνι

Εκτέλεση

Μουλιάζετε για 12 ώρες τον κιμά σόγιας σε ζεστό νερό. Τον σουρώνετε πιέζοντας για να αποβάλει όλα τα υγρά του. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το μουλιασμένο κιμά σόγιας με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τις μουλιασμένες φέτες ψωμί (καλά στραγγισμένες), τον μαίντανό και αλατοπιπερώνετε.

Ζυμώνετε και πλάθετε 4 μεγάλα ή 8 μικρά μπιφτέκια. Ψήνετε τα μπιφτέκια σας στον ατμομάγειρα ή σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο τους 100 βαθμούς (έχετε τοποθετήσει ένα ταψί με νερό για υγρασία). Στον ατμομάγειρα χρειάζονται γύρω στα 20 λεπτά και στον φούρνο 35-40 λεπτά. Περιχύνετε τα μπιφτέκια σας με τον χυμό λεμονιού και λίγο νερό και σερβίρετε.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 12 ώρες
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 λεπτά στον ατμομάγειρα ή 35- 40 λεπτά στον φούρνο