Ένα γεύμα για όσους θέλουν να αντικαταστήσουν τα αυγά μάτια ή ομελέτα και τους αρέσει να δοκιμάζουν νέους συνδυασμούς γεύσεων. Εδώ συνυπάρχει μια από τις σημαντικότερες φυτικές τροφές, το σπανάκι με την πιο πλήρη ζωική, το αυγό και μαζί ανεβάζουν σημαντικά την θρεπτική αξία του πιάτου μας.



Υλικά (2 μερίδες)

250 γρ. σπανάκι, 3 κουτ γλυκού ελαιόλαδο, ½ κεσεδάκι γιαούρτι 2%, 4 αυγά, πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

Αρχικά βράζετε το σπανάκι και στη συνέχεια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και το τσιγαρίζετε. Ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνετε το γιαούρτι. Σπάτε τα αυγά στα σημεία που υπάρχει το λάδι ώστε να μαγειρευτούν.

Τα αφήνετε για 5-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν. Τα βγάζετε και τα αλατοπιπερώνετε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ευλογιά: Ανάγκη για νέα εμβόλια και φάρμακα - Τι αναφέρεται σε αμερικανική έκθεση
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ