Αν θέλετε να ετοιμάζετε γεύματα υγιεινά, αλλά σας πιέζει ο χρόνος τις καθημερινές, τότε δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε πλέον. Έχουμε μερικές ιδέες για συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε 15 λεπτά – το πολύ – και που δεν θα σας κοστίσουν ακριβά. Έτσι, με λίγο σωστό προγραμματισμό, μπορείτε να τις ετοιμάσετε ακόμα και πριν φύγετε για την δουλειά, το πρωί. Ας ρίξουμε μια ματιά, λοιπόν, σε πέντε συνταγές που δεν χρειάζονται κόπο.

Stir-fry

Για αυτό το πιάτο, εμπνευσμένο από την Ανατολή, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μαγειρέψετε μία μερίδα καστανό ρύζι (τις ατομικές συσκευασίες, που ετοιμάζονται σε δέκα λεπτά), και έπειτα να το ανακατέψετε με πολύ λίγο λάδι στο τηγάνι με μερικά ανάμεικτα λαχανικά—οι συσκευασίες κατεψυγμένων ανάμεικτων λαχανικών διαρκούν πολύ και κοστίζουν λίγο. Προσθέστε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά για να το κάνετε πιο πικάντικο και είστε έτοιμοι.

Σούπα στα… γρήγορα

Βράστε σε μια μικρή κατσαρόλα νερό, με ζωμό κοτόπουλο. Προσθέστε μέσα ό,τι λαχανικά θέλετε (εμείς προτείνουμε να συνδυάσετε καρότα, κρεμμύδι, μανιτάρια και ντομάτα), και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρετε με μερικά κράκερ ολικής άλεσης, ή μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης, και έχετε ένα χορταστικό γεύμα με πολύ λίγες θερμίδες, αλλά γεμάτο αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

Σοταρισμένα λαχανικά με ζυμαρικά

Σοτάρετε στο τηγάνι, με πολύ λίγο λάδι ή απλά με νερό, μερικά ντοματίνα, σπαράγγι, κόκκινες πιπεριές, μπρόκολο, κρεμμύδι ή ό,τι άλλο λαχανικό θέλετε. Ταυτόχρονα, βράστε μια (μικρή, αν θέλετε να αποφύγετε τις πολλές θερμίδες) μερίδα ζυμαρικά ολικής άλεσης, και ανακατέψτε τα. Γαρνίρετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα, και κάπως έτσι τα ζυμαρικά μπορούν να γίνουν από τα πιο υγιεινά πιάτα.

Γρήγορο βραδινό

Αν σας έχει περισσέψει σούπα λαχανικών, μπορείτε να την εκμεταλλευθείτε με τον καλύτερο τρόπο: Μαγειρέψτε μια μερίδα καστανό ρύζι ή κινόα, για πρωτεΐνη, περιχύστε με τη ζεστή σούπα και γαρνίρετε με λίγη παρμεζάνα. Ό,τι πιο γρήγορο για ένα νόστιμο και πολύ ελαφρύ βραδινό.

Κιμάς κοτόπουλο με ντομάτα και λαχανικά

Σοτάρετε στο τηγάνι ένα κρεμμύδι και έπειτα προσθέστε άπαχο κιμά από κοτόπουλο (ή από γαλοπούλα), και μαγειρέψτε καλά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέστε σάλτσα ντομάτας και αφήστε το να σιγοβράσει για δέκα λεπτά. Ανακατέψτε το με μια μερίδα ζυμαρικά ολικής και μερικά λαχανικά, και κάπως έτσι τα κλασικά μακαρόνια με κιμά μεταμορφώνονται σε πιάτο… διαίτης!

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα