Υλικά για 4 άτομα

1 kg πιπεριές Φλωρίνης
2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
2 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 μεγάλη ντομάτα (κομμένη σε μικρό καρεδάκι)
100 γρ. φέτα (κομμένη σε μικρό καρεδάκι)
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγη πάπρικα γλυκιά
λίγο ξύδι
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένω καλά τις πιπεριές και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου για 10-15 λεπτά. Μόλις σχεδόν μαυρίσουν τις βγάζω από τον φούρνο και τις κλείνω μέσα σε μία σακούλα, τις αφήνω για 5-10 λεπτά.

Ανοίγω την σακούλα και με μια κίνηση τις ξεφλουδίζω. Αφαιρώ το κοτσάνι και τα σπόρια από μέσα.
Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο μαγειρεύω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνω με λίγο ξύδι. Προσθέτω στη συνέχεια τη ντομάτα και μαγειρεύω λίγο ακόμη.

Αλατοπιπερώνω ελαφρά γιατί στο τέλος ακολουθεί και η φέτα.
Τέλος ρίχνω τον μαιντανό, την πάπρικα και αποσύρω από την φωτιά. Σερβίρω τα λαχανικά μου πάνω από τις πιπεριές.

Θερμίδες ανα μερίδα: περίπου 150 Kcal
Χρόνος προετοιμασίας: 15’ 
Χρόνος μαγειρέματος: 15’

Διατροφικό σχόλιο

Οι πιπεριές Φλωρίνης αποτελούν μια εύγευστη και ολιγοθερμιδική επιλογή, πλούσια σε βιταμίνες C, Α, Κ και Ε.
Η βιταμίνη C αποτελεί ίσως το στοιχείο των πιο έντονων επιστημονικών αντιπαραθέσεων, αφού κάποιοι υποστηρίζουν πως ενδυναμώνει ουσιαστικά την άμυνά μας και σε μέγα-δόσεις μειώνει τη διάρκεια μιας γρίπης, ενώ άλλοι ερευνητές διατείνονται πως δεν υπάρχει σημαντική ευεργετική τροποποίηση των αμυντικών μας παραμέτρων, με τη συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης C.

Πάντως, πρόσφατη ανασκόπηση 30 κλινικών μελετών, έδειξε πως η συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης C μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο στη μείωση της διάρκειας των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος, αλλά όχι και στα ανάλογα της γρίπης!