Αν έχετε δοκιμάσει ποτέ κατεψυγμένο burger λαχανικών, μπορούμε να φανταστούμε την απογοήτευσή σας. Είναι κρίμα κάτι που θα έπρεπε να είναι μια σούπερ υγιεινή εναλλακτική για ένα φαγητό που είναι (πολύ) ένοχη απόλαυση να πωλείται σε τόσο επεξεργασμένη, γεμάτη αλάτι και συντηρητικά μορφή. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο εμείς βρήκαμε μερικές τέλειες συνταγές, για να τα φτιάξουμε μόνοι μας.

Παντζάρι και καστανό ρύζι

Με ένα παντζάρι, λίγο βρασμένο καστανό ρύζι για το δέσιμο, τα αγαπημένα σας μπαχαρικά και μια σκελίδα σκόρδο, μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα veggie burgers. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χτυπήσετε το παντζάρι στο μπλέντερ, να προσθέσετε το ρύζι και τα μπαχαρικά, και όταν το μείγμα σας είναι χτυπημένο καλά, να πλάσετε τα μπιφτέκια και να ψήσετε.

Κόκκινη πιπεριά, καρότο και ρεβίθια

Για να φτιάξετε αυτό το burger, θα χρειαστείτε αρκετά υλικά, που όλα μαζί δένουν σε μια υπέροχη γεύση. Κόκκινη πιπεριά, καρότο και σκόρδο μπαίνουν αρχικά στο μπλέντερ, και χτυπιούνται καλά. Έπειτα, προσθέτουμε δύο κονσέρβες ρεβίθια (στραγγισμένα), πάστα ντομάτας, ταχίνι, βασιλικό, λίγο αλατοπίπερο και ξύδι, και λίγη μουστάρδα. Χτυπάμε πολύ καλά, πλάθουμε και ψήνουμε!

Μπρόκολο και γλυκοπατάτα

Βράστε 4 κούπες μπρόκολο και δύο μεγάλες γλυκοπατάτες. Στραγγίστε τα, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και έπειτα λιώστε τα με ένα πιρούνι καλά (ή τοποθετήστε τα μπλέντερ). Προσθέστε σκόρδο και τα αγαπημένα σας μπαχαρικά (το συγκεκριμένο burger ταιριάζει τέλεια με πιο καυτερές γεύσεις, όπως το τσίλι). Φτιάξτε τα μπιφτέκια, ψήστε και σερβίρετε πάνω σε ένα μεγάλο μαρουλόφυλλο.

Κουνουπίδι, ρεβίθια και κινόα

Για να φτιάξετε αυτό το εκπληκτικό και σούπερ υγιεινό και light burger, θα πρέπει πρώτα να χτυπήσετε στο μπλέντερ μισό κεφάλι κουνουπίδι, μέχρι να έχει θρυμματιστεί σε πολύ μικρά κομμάτια. Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπολ λιώστε με ένα πιρούνι μια κονσέρβα ρεβίθια, μία κούπα μαγειρεμένη κινόα, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό, σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Έπειτα, ρίξτε στο μπλέντερ 1 ¼ κούπα βρώμη, και χτυπήστε την μέχρι να θρυμματιστεί—αλλά σταματήστε πριν γίνει σαν αλεύρι. Αναμείξτε όλα τα υλικά, και φτιάξτε τα burgers σας!

Κινόα, γλυκοπατάτα, μανιτάρια και καρύδια

Για ένα burger με τεράστια διατροφική αξία, δοκιμάστε το εξής: Πρώτα, μαγειρέψτε μια μεγάλη γλυκοπατάτα, στραγγίστε και αφήστε την στην άκρη. Έπειτα, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε ελαφρά μερικά μανιτάρια ψιλοκομμένα, λίγο κρεμμύδι, τριμμένα καρύδια, και σως σόγιας. Έπειτα, προσθέστε μία κούπα μαγειρεμένη κινόα. Αναμείξτε την γλυκοπατάτα με το μείγμα των μανιταριών και χτυπήστε καλά στο μπλέντερ.  Πλάθετε τα μπιφτεκάκια, ψήνετε και σερβίρετε με ένα ελαφρύ και δροσερό dressing μουστάρδας!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα