Επειδή μας αρέσει να παίρνουμε κλασικές, αγαπημένες αλλά όχι και τόσο… υγιεινές συνταγές και να βρίσκουμε πώς μπορούμε να τις προσαρμόσουμε σε ένα πλάνο υγιεινής διατροφής, ψάξαμε τις καλύτερες συνταγές για υγιεινά κεφτεδάκια.

Αυτά που βρήκαμε δεν μας απογοήτευσαν καθόλου, και μόλις δοκιμάσετε τα παρακάτω, είμαστε σίγουροι πως θα τα λατρέψετε!

Κεφτέδες γαλοπούλας με κύμινο

Σερβίρει 10-12 άτομα, με 85 θερμίδες/μερίδα

Θα χρειαστούμε:

2 φέτες ψωμί

3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό και άνηθο

350 γρ. κιμά γαλοπούλας

1 κούπα πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 ½ κ.γ. κύμινο

Αλατοπίπερο

2 ασπράδια από μεγάλα αυγά

2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Θρυμματίζουμε το ψωμί όσο καλύτερα μπορούμε, για να έχουμε μια κούπα τρίμματα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα ψίχουλα με τα μυρωδικά, τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια. Ψήστε για 15 λεπτά, και σερβίρετε με ένα ωραίο dip γιαουρτιού.

Κεφτέδες με σως λευκού κρασιού

Σερβίρει 6 άτομα, με 380 θερμίδες/μερίδα

Θα χρειαστούμε:

Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά, άπαχο

Μισή κούπα τυρί ρικόττα

1 αυγό

10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Λίγο αλατοπίπερο

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κούπα λευκό κρασί

4 φέτες μπαγκέτας

Ανακατεύουμε τον κιμά με την ρικόττα, το αυγό, τις λιαστές ντομάτες, την παρμεζάνα και το αλατοπίπερο. Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια και ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Τα βάζουμε στο τηγάνι με μερικές λιαστές ντομάτες ακόμα, και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρασί, και μαγειρεύουμε μέχρι η σως να πήξει λίγο. Σερβίρουμε με μια φέτα μπαγκέτας.

Κεφτέδες γαλοπούλας με κουκουνάρι και σταφίδες

Σερβίρει 6 άτομα, με 289 θερμίδες/μερίδα

Θα χρειαστούμε:

Μισό κιλό κιμά από στήθος γαλοπούλας

¾ της κούπας ψίχουλα ψωμιού

¼ της κούπας σταφίδες

Μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. κομμένα κουκουνάρια

Λίγη παρμεζάνα

Αλατοπίπερο

1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο

Λίγη λαχανίδα, κομμένη

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τα πρώτα 6 υλικά, την παρμεζάνα και το αλατοπίπερο. Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο, και μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε στο τηγάνι την λαχανίδα, ρίχνουμε λίγη σως ντομάτας και μαγειρεύουμε, ρίχνοντας λίγη ακόμα παρμεζάνα.

Σάντουιτς με κεφτέδες

Σερβίρει 6 άτομα, με 269 θερμίδες/μερίδα

Θα χρειαστούμε:

6 μικρά ψωμάκια ολικής

Μισό κιλό άπαχο, μοσχαρίσιο κιμά

¼ της κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3 κ.σ. ψίχουλα

Λίγο νερίο

Αλατοπίπερο

1 ασπράδι από μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

Λίγη σως ντομάτας

¾ της κούπας τριμμένη μοτσαρέλα

Κόβουμε σε κάθε ψωμάκι μία οβάλ τρύπα από την πάνω πλευρά, για να τα κάνουμε σαν βαρκούλες. Αναμειγνύουμε τον κιμά και τα επόμενα 5 υλικά, και πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας. Τα μαγειρεύουμε σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι για 8-10 λεπτά, σε μεσαία θερμοκρασία. Βάζουμε τα κεφτεδάκια μας και λίγη σως σε κάθε ψωμάκι, αφού το έχουμε φρυγανίσει ελαφρώς από πριν.