Yλικά για 4 άτομα

400 γρ (12 τεμ.) κριθαροκουλουράκια
250 γρ. cottage
400γρ. ντομάτες (ώριμες)
50 γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
½ ματσάκι ρόκα (ψιλοκομμένο)
5γρ. ρίγανη
40 ml ελαιόλαδο
Αλάτι χοντρό 2γρ.


Πιπέρι μαύρο

Υλικά για μαρινάδα:

200 ml χυμός πορτοκάλι
20 ml βαλσαμικό ξίδι
Αλάτι 100 ml γλυκό κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Πλένω τις ντομάτες και τις περνάω από τον τρίφτη. Τις ανακατεύω με τις λιαστές ντομάτες, το μισό ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω.

Βουτάω ελαφρώς και από τις 2 πλευρές τα παξιμαδάκια, στη μαρινάδα που έχω δημιουργήσει από το χυμό πορτοκαλιού, βαλσάμικο ξίδι, γλυκό κόκκινο κρασί και το αλάτι και απλώνω από πάνω το μείγμα με τις ντομάτες. Προσθέτω την ρόκα και το τυρί cottage.


Πασπαλίζω με ρίγανη και το υπόλοιπο λάδι
Χρόνος προετοιμασίας: 20λεπτά

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο