Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι
4 κουταλιές της σούπας ούζο
½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
100 γρ.

ντοματίνια ολόκληρα
50 γρ. κόκκινο ταραμά
50 γρ. άσπρο ταραμά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
100 ml αρετσίνωτο κρασί
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 κουταλιά του γλυκού μαύρο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένω τα μύδια και τα στραγγίζω καλά.
Σε μια κατσαρόλα με λάδι τσιγαρίζω το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις πιπεριές και το σκόρδο.
Προσθέτω τα μύδια τσιγαρίζοντας λίγο ακόμα και τα ντοματίνια.
'Ανάβω' με το ούζο και 'σβήνω' με το κρασί.


Ρίχνω μέσα τον άνηθο και σκεπάζω.
Μόλις σχεδόν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτω τον ταραμά, σβήνω τη φωτιά και ανακατεύω καλά.

Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα : περίπου 360 Kcal

Διατροφικό σχόλιο

Η εκμάθηση βασικών κανόνων όταν ψωνίζουμε, είναι πολύ σημαντική για τη σωστή και ποιοτική διατροφή, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για νωπά προϊόντα. Ως αναφορά λοιπόν για τα μύδια, τα κελύφη τους πρέπει να είναι κλειστά και δύσκολα να χωρίζουν ή αν είναι μερικώς ανοιχτά με την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφος, πρέπει να κλείνουν μόνα τους ερμητικά.

Το περιεχόμενο πρέπει να είναι υγρό, καθαρό και άοσμο, ενώ η σάρκα τους υγρή, γερά προσκολλημένη στο κέλυφος και να συστέλλεται με το τσίμπημα καρφίτσας ή με μερικές σταγόνες λεμονιού. Τα μύδια εκτός από νωπά με κέλυφος, πωλούνται επίσης αποκελυφωμένα νωπά και κατεψυγμένα με ένα ή δύο κελύφη ή χωρίς κελύφη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ
Συμμετοχή της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα κρίσιμα Φάρμακα
'Ενωση Ασθενών Ελλάδος: Η Θεσσαλονίκη, γέφυρα στα δικαιώματα των ασθενών