Υλικά για 4 μερίδες

700 γρ. πέρκα
3 μέτρια κρεμμύδια
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
λίγη τριμμένη φρυγανιά
λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
2/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβω την πέρκα σε μερίδες και την τηγανίζω ελαφρά σ’ ένα τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο μεριές.
Σ’ ένα άλλο τηγάνι τσιγαρίζω τα κρεμμύδια αφού πρώτα τα έχω κόψει στη μέση και σε λεπτές φέτες.


Προσθέτω το σκόρδο, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Ρίχνω τον μαϊντανό και ανακατεύω.
Απλώνω τις πέρκες σε ταψί.
Αλατοπιπερώνω ελαφρά.


Από πάνω και από δίπλα στα κενά του ταψιού, ρίχνω τη σάλτσα με τα κρεμμύδια.
Πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανιά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 25 λεπτά.

Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα: περίπου 420 Kcal
Χρόνος προετοιμασίας 25΄
Χρόνος μαγειρέματος 45’

Διατροφικό σχόλιο

Η κατανάλωση ψαριού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής διατροφής, η οποία και αποτελεί όπως όλες οι έρευνες δείχνουν, τον ιδανικό τρόπο διατροφής.

Τα ψάρια αποτελούν πολύ θρεπτική τροφή, φτωχή σε κορεσμένο λίπος και πλούσια σε πρωτεΐνες που είναι υψηλής βιολογικής αξίας. Σε αντίθεση με τα λιπαρά του κρέατος, τα λιπαρά του ψαριού (ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα) δεν επιβαρύνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης, και επιπλέον έχουν σημαντικές αντιθρομβωτικές ιδιότητες.

Τελευταία μελέτη του Πανεπιστημίου του Surrey, δείχνει πως τα λίπη των ψαριών μπορεί να διαδραματίσουν θετικό ρόλο και στην πρόληψη πολλών φλεγμονωδών παθήσεων, ενώ στο παρελθόν ερευνητές έχουν συσχετίσει συγκεκριμένα ω-3 λιπαρά οξέα, με την αντιμετώπιση της κατάθλιψης!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Roche: Έμπρακτη δέσμευση σε ένα ποικιλόμορφο, ισότιμο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον
Πόσα βήματα την ημέρα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν γενετική προδιάθεση για να αποφύγουν την παχυσαρκία [μελέτη]
Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες Γηροκομείου για τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού