Υλικά

1 κιλό μπούτι αρνάκι γάλακτος
2 μαρούλια (τα εξωτερικά φύλλα κομμένα)
2 φινόκιο κομμένα σε λεπτές φέτες (μαραθόριζα)
3/4 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
5 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
λάδι
χυμό 1 λεμονιού
3 αυγά (ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένω καλά το αρνί και το τοποθετώ σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό να το σκεπάζει.
Το αφήνω να βράσει για 10 λεπτά και το σουρώνω.
Το ξεπλένω με κρύο νερό.
Το ξαναβάζω σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να το σκεπάζει και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνω και σιγοβράζω για 60 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.


Βγάζω από την κατσαρόλα το κρέας.
Προσθέτω το φινόκιο, σκεπάζω και βράζω για 10 λεπτά.
Ρίχνω και το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και βράζω για άλλα δέκα λεπτά. Σουρώνω τον ζωμό.
Στο μίξερ χτυπάω τα ασπράδια με λίγο αλάτι.


Σ’ ένα μπωλ χτυπάω με σύρμα τους κρόκους και τον χυμό λεμονιού, ρίχνοντας σιγά σιγά και τον ζωμό.
Μεταφέρω το μείγμα με τους κρόκους στο μίξερ που έχω τα ασπράδια και τα χτυπάω όλα μαζί.
Αυτό το μείγμα το ρίχνω στην κατσαρόλα να καλύψει κρέας και λαχανικά.


Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα: περίπου 458 Kcal .

Διατροφικό σχόλιο

Το φινόκιο αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά των Ιταλών και αποδίδουν σε αυτό πολλά οφέλη υγείας.
Πρόκειται ουσιαστικά για τη ρίζα του μάραθου (μαραθόριζα) με την χαρακτηριστική αρωματική οσμή ούζου και το λευκό σφαιρικό σχήμα.


Ο συνδυασμός μυρωδικών χόρτων και βολβών με το κρέας, εξυπηρετεί πέρα από την αρμονία γεύσης και την παροχή πολύτιμων φυτοπροστατευτικών ουσιών στο πιάτο μας, ικανές να 'εξισορροπήσουν' τα όποια 'μεμπτά' μας προσφέρει το κρέας.

Τα αντιοξειδωτικά των χόρτων, θα θωρακίσουν τον οργανισμό μας από την υπέρμετρη παραγωγή ελευθέρων ριζών, που ενδέχεται να οξειδώσουν τη χοληστερόλη μας και να δημιουργήσουν σε βάθος χρόνου πρόβλημα στα αγγεία μας.

Μην ξεχνάτε λοιπόν κάθε φορά που μαγειρεύετε κρέας, πόσο απαραίτητη είναι η συνοδεία ποικιλίας λαχανικών και όχι μόνο της αγαπημένης σας πατάτας και των ζυμαρικών…